Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chrudim srazily dva rychlé góly Táborských

 
pondělí, 1. května 2017, 23:08

Lepší začátek si Táborští ani nemohli přát. Už po devíti minutách vedli na Svépomoci s Chrudimí o dva góly a zadělali na další vítězství v boji o záchranu v ČFL.

Hra první půlhodinu patřila právě domácím. Skóre mohlo růst v jejich prospěch, ovšem už chyběla přesnější koncovka. Naopak to byli Východočeši, kteří se dostávali do hry, a defenziva Jihočechů měla daleko víc práce. Ovšem odolala a do kabin šli s lepší náladou domácí.

Po přestávce hosté ve snaze vyrovnat byli opět aktivnější a kontaktní branka visela ve vzduchu. Jenže obrana Táborska i s pomocí brankové konstrukce pořád pracovala bezchybně. Dlouhodobá defenziva jim ale neseděla, tak začali znovu zaměstnávat chrudimského gólmana Mrázka. Ale také on žádný další míč za svá záda nepustil, takže o stavu střetnutí rozhodlo prvních deset minut hry.

Miroslav Čížek, trenér Táborska B: „Do utkání jsme vstoupili aktivně a ujali jsme se v 6. minutě vedení po akci Presla, jehož centr ze strany poslal nádherně do sítě v pádu hlavičkou Landovský. O pár minutek později jsme náskok zvýšili. Tentokrát vpravo zakombinovali Nehoda s Landovským a po jeho přihrávce přeloboval gólmana Mrázka Kostka. Další góly jsme mohli přidat po příležitostech znovu Kostky, který promarnil samostatný únik. Naopak aktivitu převzali hosté, kteří nejvíc hrozili ze standardek, které opravdu umějí zahrávat velice dobře. Jenže výborně pracovala stoperská dvojice Chotovinský – Toml, která měla ve vzduch navrch. Skvěle četl hru i náš brankář Řehák, který řešil nebezpečné situace včasnými výběhy. Je fakt, že začátek druhého poločasu patřil spíš hostům, i když jsme se na to připravovali. Jenže ani tentokrát jejich standardní situace nevedly k úspěchu. I když je pravda, že po jednom trestném kopu nám asi čtvrt hodiny před koncem jednou pomohla tyč. Pasivita nám moc neseděla a znovu jsme postupně začali dirigovat hru my. Mohli jsme znovu přidat další góly, ale to se už nepodařilo, i když jsme si vypracovali loženky. Peterka dostal přihrávku od Součka, poslal balon do vápna, ale ten nakonec zblízka trefil jenom hlavu gólmana. Kostka to znovu zkoušel lobem, ale ten nakonec zastavilo břevno. Zápas tedy skončil tak, jak začal, naším tlakem. Řekl bych, že jsme vyhráli zaslouženě.“


FC MAS TÁBORSKO B – MFK CHRUDIM 2:0 (2:0)

GÓLY: 6. LANDOVSKÝ, 9. KOSTKA.

ROZHODČÍ: NOVOTNÝ – HŮLKA, LAVRENČÍKOVÁ. ŽK: 4:1 (LANDOVSKÝ, KALVACH, KOSTKA, PRESL – RADOUŠ). DIVÁKŮ: 110.


TÁBORSKO B: ŘEHÁK – LANDOVSKÝ, CHOTOVINSKÝ, TOML, SOUČEK – NEHODA (79. MÁCHA), KALVACH, NOVÁK (62. TUREK), PRESL (85. SUCHAN), PETERKA – KOSTKA (90. BAKULE). TRENÉR MIROSLAV ČÍŽEK.

 
 
Napsal(a) Milan Šíma | Foto Daniel Pekař