Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Posílená táborská rezerva se vytáhla na Jirny

 
neděle, 16. dubna 2017, 21:50

Veliké překvapení na úkor favorita se událo v ČFL na táborské Svépomoci. Předposlední béčko Táborska, posílené o řadu pendlů z druholigového kádru, porazilo druhé Jirny. Na dvě rychle obdržené branky nenašli viktoriáni odpověď.

S osmi pendly v základní sestavě, zbytek hráčů A-týmu seděl v hledišti, vyběhla rezerva Táborska na loňského vítěze ČFL. A od prvních minut drželi taktovku ve svých rukou. „Tenhle zápas se nám povedl. Vůbec jsme si nepřipustili, že proti nám nastoupil jeden z největších favoritů soutěže. Taky nám hodně pomohl rychlý vedoucí gól z páté minuty. Běloušek se prokličkoval přes tři hráče a předložil Peterkovi nádherný centr. To prostě nešlo neproměnit,“ popsal první branku v 5. minutě trenér Miroslav Čížek.

Druhý gól přidali domácí už po sedmi minutách a vytvořili si dvougólový náskok. Jak se později ukázalo, byl rozhodující. Po pěkné kombinaci na levé straně přilétl do vápna centr, na který si naběhl Landovský a z voleje nedal hostujícímu gólmanovi šanci. Zaskočený favorit začal postupně přebírat otěže zápasu. „Po dvaceti minutách se hosté zmátožili a do tlaku šli oni. Najednou nás zničehož nic zaplavila vlna standardek, které ale naši beci v čele s výborným gólmanem Řehákem likvidovali. Nakonec ale neodolala po střele Hrušky.“

Vstup do druhého poločasu měli lepší hosté, ale Řehák se v brance hodně činil a nedovolil další vyrovnání. Jirny začaly hrát vabank, a tím otevřely svoje zadní dvířka. „Toho jsme samozřejmě využívali k rychlým protiútokům a několikrát jsme Jirny přečíslili. A z jednoho takového brejku zakončil Mráze. Důležitým rozdílovým gólem. Měli jsme i řadu dalších šancí, ale v nich se už neprosadil ani náš nejlepší hráč a střelec první branky Peterka. Škoda, měli jsme proti favoritovi šanci i na vyšší vítězství,“ mínil Čížek.

Pendlové se snažili a na trávníku byli patřičně vidět. „Trenér áčka nám půjčil několik hráčů a kvalitní výkon podali hlavně Ciku, Mrázek, jinak kraloval agilní Peterka. Mančaft byl velice dobře poskládaný a hráči si prostě sedli. Velice dobře kombinovali a bylo důležité i to, že je nezlomil ani tlak hostů v prvním poločase,“ chválil výkon celé jedenáctky.

Do dalšího utkání nastoupí béčko Táborska už zase v jiné sestavě. Takový už je úděl všech záložních družstev. „V sobotu hrajeme v Tachově, kde na nás bude čekat čtvrtý tým tabulky. Tentokrát nebudeme moct počítat s pomocí pendlů, protože áčko hraje ve stejný čas. No co, musíme si s tím poradit,“ uzavřel spokojený Miroslav Čížek.  


FC MAS Táborsko B – SK Viktorie Jirny 3:1 (2:1)

Góly: 5. Peterka, 12. Landovský, 66. Mrázek – 23. Hruška.

Rozhodčí: Duchoň – Štefan, Hádek. Delegát: Bláha. ŽK: 1:1 (Ciku – Vondráček). Diváků: 163.


Táborsko B: Řehák – Landovský, Chotovinský, Běloušek, Hanzlík (63. Suchan) – Souček (71. Mácha), Peterka, Turek (44. Novák), Ciku (64. Nehoda) – Kostka (89. Bakule), Mrázek. Trenér Miroslav Čížek. 


Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle