Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písečtí vyhráli podruhé za sebou a potvrdili dobrou pohodu

 
sobota, 8. dubna 2017, 15:52

Písecký tým ve 22. kole ČFL navázal na předchozí vítězství 1:0 v Táboře na Svépomoci nad tamním béčkem a v domácím prostředí si vyšlápl na pátý celek tabulky, východočeský Převýšov. Domácím se vydařil vstup do utkání, hráli aktivně, vytvářeli si šance a po čtvrthodině šli do vedení. Nedlouho před koncem poločasu přidali druhý gól a taktickým výkonem udrželi výsledek i po změně stran, kdy vsadili především na jistotu v defenzivě. Oba góly da Martin Voráček, jenž patřil k nejlepším hráčům na hřišti.

Jihočeši byli při chuti, jejich hru zdobily nápady, šikovnost a lehkost. V 15. minutě zatáhl míč po pravé straně skoro až k zadní čáře Ondřej Sajtl a zpětnou přihrávkou našel ve vápně výborně postaveného Martina Voráčka, pro něhož zůstalo poměrně snadným úkolem otevřít skóre pohotovou a dobře umístěnou střelou. Stejný hráč mohl ve 27. minutě přidat další trefu, ale převýšovský Jiří Černý stihl odkopnout míč téměř z brankové čáry.

Podruhé se hráči ve žlutých dresech radovali o minutu později. Velmi pěknou kombinační akci zakončoval bombou zdálky Martin Held a odražený míč poslal do sítě střelec sobotního dopoledne Martin Voráček. Těsně před odpískáním úvodní půle mohl zvýšit z trestného kopu Petr Řehák, ale mířil těsně vedle levé tyče. Hosté několikrát prověřili píseckého gólmana Lukáše Varyše, jenž dostal příležitost ukázat se již v předchozím duelu s rezervou Táborska a svým výkonem si řekl o další nominaci, ale jejich pokusy měly víceméně propagační charakter.

Po obrátce si domácí dali velmi záležet na tom, aby přinejmenším uchovali dvougólový odstup. Zvládli to s přehledem, čímž si pozvedli psychiku, potvrdili pohodu na svých kopačkách a také vytřeli zrak všem sýčkům, kteří se obávali reprízy nešťastného vývoje v předchozím domácím utkání s týmem Štěchovic, kdy písecký celek vedl 3:0, ale prohrál 3:4 po penaltách. O navýšení skóre se pokoušel Martin Held hlavičkující v 58. minutě po nahrávce Martina Voráčka, pět minut před závěrem mohl naopak snížit Lukáš Kraják – po nenápadně vyhlížející situaci zasáhl levou tyč.

Konec zápasu režíroval agilní Martin Voráček, jehož střelu v 86. minutě srazili hosté na roh a v nastaveném čase mu vybíhající Patrik Vízek překazil podávku na úplně volného Filipa Řezáče, který měl před sebou prázdnou branku. „Utkání bylo hezké z obou stran. Fotbal měl ambice a dynamiku, jak se říká v televizi. Převýšov zaspal úvod, my šli do vedení, ale štěchovický strašák visel ve vzduchu. Proto jsme se zaměřili na dobrý vstup do druhé půle, v níž jsme si hlídali defenzivu. Myslím, že už můžeme poslat Štěchovice do minulosti,“ mnul si ruce trenér Ondřej Prášil. „Dopředu jsme nepředvedli nic. Domácí byli lepší a vyhráli po zásluze,“ dodal kouč hostí Petr Hrabík.   

FC Písek – SK Převýšov 2:0 (2:0)

Góly: 15. Voráček, 28. Voráček. Rozhodčí: Kalenda – Ulrich, Žáková. ŽK: 2:5 (80. F. Řezáč, 90. Hrachovec – 50. P. Novák, 53. J. Černý, 59. Špidlen, 66. Věchet, 69. Korba). Diváků: 320.

FC Písek: Varyš – Sajtl, Rendla, Holub, Řehák – Milec – Voráček, Froněk, Kočí, Hrachovec (90. Uhlík) – M. Held (61. F. Řezáč). Trenér Ondřej Prášil.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle