Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Béčko Táborska podlehlo hradecké Olympii. Trenér Čížek už myslí na Hořovicko

 
pondělí, 13. března 2017, 20:36

Béčko Táborska vstoupilo do odvetné části třetí ligy na hřišti hradecké Olympie, jednoho z favoritů na postup. Poprvé pod novým trenérem Miroslavem Čížkem podalo sympatický výkon, velkou oporou byl brankář Blažek, ale zkušený tým Východočechů rozhodl o svém vítězství už v úvodní půlhodině.

Olympie si už prvních minut vytvořila převahu. Ve svém středu má několik nadstandardních hráčů. „Domácí mají ambiciózní tým, který by rád postoupil. Na jejich hře to bylo znát, za vítězstvím šli cílevědomě hned od začátku. Hráli agresivně a nebezpeční byli hlavně při standardkách. Hrozil zejména Duben, jehož ubránit je hrozně obtížné. Naším úkolem bylo eliminovat ho, to se i dařilo,“ poznamenal Miroslav Čížek, trenér Táborska B.

Skóre se měnilo v 18. minutě, kdy se předvedl exligista Karel Piták (37) a křižnou střelou z hranice velkého vápna překonal Blažka. „Pitákova přítomnost byla na hřišti samozřejmě znát. Hrál v útoku volného hráče a samozřejmě zlobil. Dokázal využít svých zkušeností a přidržet balon,“ uvedl Čížek k výkonu bývalého hráče Slavie Praha a Jablonce.

Po půlhodině zvýšil náskok Hradce Štěpán, který první start za Olympii vyšperkoval gólem z trestného kopu přímo do šibenice. „Na to Blažek nemohl dosáhnout. Ale jinak zachytal skvěle a jenom díky němu jsme do poločasu inkasovali jenom dvakrát. Soupeř měl řadu dalších příležitostí,“ pochválil zkušeného gólmana.

I po přestávce měli Východočeši stálou převahu, ale Blažek v brance pořád kouzlil. Táborským se dokonce podařilo snížit Peterkou, ale gól neplatil pro útočný faul. „My jsme nastoupili bez druholigových hráčů áčka, protože ti hráli ve stejný čas v Třinci. Takže jsme sice nakonec prohráli, ale s favoritem soutěže, který má namířeno výš. Myslím, že kluci dělali, co mohli a zářil hlavně Blažek.“

V příštím domácím střetnutí půjde táborské rezervě o hodně. V důležitém záchranářském souboji přivítá nováčka ČFL a posledním tým tabulky. Na dalším průběhu jarní části může mít velký vliv. „V sobotu přijede před polednem poslední Hořovicko, které má jenom o bod míň. Pokud tenhle zápas zvládneme, měli bychom mu odskočit. Navíc Benátky před námi nastoupí na Vyšehradě. Tam to budou mít hodně těžké a domácí by měli vyhrát. Takže máme šanci jít i před ně. Naše áčko hraje s Olomoucí až v neděli odpoledne, takže by náš kádr mohli někteří jeho hráči,“ věří Čížek v posílení pendly.  Zápas s Hořovickem se hraje v sobotu od 12,30 na umělce Soukeník.


Olympia Hradec Kr. – MAS Táborsko B 2:0 (2:0)

Góly: 18. Piták, 30. Štěpán.

Rozhodčí: Kalenda – Hurych, Leška. ŽK: 1:0 (Duben). Diváků: 150.


Táborsko B: Blažek – Škarda, Suchan, Chotovinský, Týnovský – Nehoda, Novák (72. Mácha), Turek (90. Bouška), Novák (72. Mácha), Peterka – Kostka (80. Bakule), Dordevič. Trenér Miroslav Čížek.


Napsal(a) Milan Šíma | Foto Daniel Pekař