Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V generálce na třetí ligu si Písečtí zastříleli

sobota, 4. března 2017, 19:56

Poslední duel před startem České fotbalové ligy odehráli písečtí fotbalisté na domácí umělé trávě, kde v sobotu před obědem hostili divizní celek Malše Roudné.

Bylo to druhé střetnutí v řadě, v němž si svěřenci trenéra Ondřeje Prášila vyzkoušeli roli týmu, který musí tvořit hru a překonávat zhuštěnou obranu soupeře. To se podařilo poprvé po dvaceti minutách hry, kdy se po rozehrávce přímého volného kopu nakrátko nerozpakoval Filip Vaněk a svou dalekonosnou ranou namířil míč přímo mezi tři tyče gólmana Hřebejka - 1:0.

Oba aktéři si o několik minut později vzájemný souboj zopakovali, ale tentokrát hostující strážce svatyně předvedl proti pokusu Vaňka perfektní zákrok. A poradil si také s přízemní střelou Filipa Řezáče, která mířila k levé tyči. Hřebejka znovu překonal ve 40. minutě až Tomáš Froněk, jenž si pohrál s obranou Roudného, jenže jeho oblouček vracející se beci ve spolupráci s brankovou konstrukcí za čáru nepustili.

Produktivní a tvořivá posila Písku ale neřekla poslední slovo. Deset minut po změně stran se Tomáš Froněk postavil k exekuci pokutového kopu po faulu na Martina Voráčka a nezaváhal - 2:0. Hráči protivníka se do písecké šestnáctky dostávali pouze sporadicky, přesto musel být Lukáš Varyš v bráně domácích pozorný. Góly ale padaly jen do sítě divizního celku Malše-Roudné. Závěrečná dvacetiminutovka nabídla ještě další čtyři.

Po pohledné kombinaci Písku se ve skrumáži ve vápně nejlépe zorientoval Michal Rendla, který zvýšil na 3:0. Chybu v rozehrávce hostů následně individuálně využil Tomáš Froněk - 4:0. U dvou zásahů nezůstal a své bohaté přípravné gólové konto ještě rozšířil brankou na 5:0, kterou završil hattrick. Konečnou podobu výsledku dal tři minuty před koncem Martin Held - 6:0.

Trenér FC Písek Ondřej Prášil po utkání řekl: „Schválně jsme chtěli končit utkáními proti divizním týmům. Zápas nám ukázal, že jsme na tom dobře pohybově a splnilo to přesně to, co jsme potřebovali. Vytvořili jsme si hodně brankových příležitostí. To, že jsme dali šest branek, je něco navíc. Ustáli jsme to i vzadu, kde to bylo s nulou i přes několik příležitostí soupeře.“

FC Písek - TJ Malše Roudné 6:0 (1:0)

Branky: 20. Vaněk, 55., 74., a 77. Froněk, 71. Rendla, 87. M. Held.

Písek: Varyš - Hrachovec, Rendla, Holub, Zeman - Kočí, Milec, Froněk - Voráček, Řezáč, Vaněk. Střídali: M. Held, J. Held, Řehák, Grobár, Hlinka.

Roudné: Hřebejk - Žurek, Průcha, M. Otepka, Kössl - Vávra, Tušer, Lerch, Markytán - Růžička, Píša. Střídali: Vogl, J. Otepka, Budín, Samek, Bartoš, Král.

 
 
Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle