Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Třetiligový Písek držel krok i s Vlašimí

 
neděle, 12. února 2017, 19:27

Po minulém víkendu, kdy hráčům i divákům svítilo na fotbalová představení příjemně hřející slunce, se k Otavě vrátil tuhý mráz, který znepříjemňoval jinak pohledné utkání domácího Písku s druholigovou Vlašimí.

Šance se začaly počítat po odehrané čtvrthodině. To se Vlašimští po efektní individuální akci dostali k nebezpečnému centru, ale míč jen prolétl pokutovým územím bez toho, aniž by ho někdo zasáhl. O dvě minuty později se ve velké příležitosti ocitl Petr Řehák, k němuž doputoval míč po rozehraném rohovém kopu, jenže balón z jeho kopačky mířil nad bránu.

Další část první půle patřila hostům, kteří určovali tempo hry a častěji se dostávali do zakončení. Žádný z pokusů však za zády Lukáše Varyše neskončil a strany se měnily za stavu 0:0.

Druhou pětačtyřicetiminutovku odstartoval pěknou nepříjemnou střelou zpoza vápna Václav Milec, ale gólman Le Giang byl pozorný. Stejně tak si vedl až do 59. minuty Jakub Rondzik, který vystřídal Lukáše Varyše, jenže na střelu Ivana Hrebenyuka k pravé tyči už nedosáhl - 0:1.

Do nadějné situace se dostávali písečtí fotbalisté v 68. minutě, kdy Tomáš Froněk kolmým pasem uvolnil Petra Řeháka. Ten pronikl do vápna a hledal spoluhráče, který by měl již jednoduchý úkol, ale jeho přihrávku hostující obrana zachytila.

Vyrovnání však přišlo. Postarala se o něj velmi produktivní posila Tomáš Froněk. Jeho přesně umístěná trefa z 82. minuty byla již čtvrtou ve třech odehraných duelech v dresu FC Písek - 1:1.

Trenér FC Písek Ondřej Prášil: „Kluci si dneska zápas užívali. Bylo na nich vidět, že hrají s chutí. Zařazujeme nyní na věci, které už jsou realizovatelné a realizované přímo ve hře. Je dobře, že si vše můžeme v takovýchto utkáních vyzkoušet. Soustředíme se na rozehrávku, na které je patrné, že už to není neorganizovaný paskvil a hráči jdou kvalitativně i výkonnostně nahoru.“

FC Písek - FC Sellier & Bellot Vlašim 1:1 (0:0)

Branky: 82. Froněk - 59. Hrebenyuk. Rozhodčí: Němec - Žemlička, Lepič. 60 diváků.

Písek: Varyš (46. Rondzik) - Sajtl, Rendla, Holub, Řehák, J. Held, Froněk, Kočí, Vaněk, Hrachovec, Řezáč. Střídali: Havel, Zeman, Milec, Voráček, M. Held.

Vlašim: Le Giang - Mladenovič, Reiter, Kučera, Hašek, Štochl, Wiesner, Hrebenyuk, Jeslínek, Jícha, Tarczal. Střídali: Ngimbi, Nguyen, Jíra, Kadlec, Brian.

 
 
Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle