Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ze soustředění rovnou na Znojmo

 
čtvrtek, 2. února 2017, 19:41

Písečtí třetiligoví fotbalisté polykají poslední tréninkové dávky na šumavském Zadově, kde nabírají kondici před startem jarní části České fotbalové ligy. Po návratu do Písku si zahrají proti druholigovému Znojmu.

Již v pondělí odjeli svěřenci trenéra Ondřeje Prášila na Zadov. Na Šumavě ještě v pátek 3. února dopoledne absolvují dopolední trénink a poté se budou vracet zpět k Otavě. Soustředění bylo koncipováno jako kondiční a hráči na něm především nabírali hrubou sílu. „Nabírali jsme fyzickou kondici nespecifickým způsobem. Dopoledne jsme chodili běhat delší úseky a odpoledne jsme zapojovali běžky. Ale našli jsme prostor i pro fotbal, “ přibližuje program pobytu mimo domovský areál Ondřej Prášil.

Zimní příprava není nejoblíbenějším obdobím fotbalové sezony a své obavy z běžeckého drillu vyjádřila ještě před odjezdem na Zadov například brankářská opora Jihočechů Jakub Rondzik: „Trochu se soustředění bojím. Bylo nám oznámeno, že si ani nemusíme brát kopačky. Budou prý stačit boty na běhání a běžky. Snad to nějak skousnu,“ obával se s úsměvem na rtech. Zbytečně. Podle ujištění Ondřeje Prášila (na snímku) všichni hráči soustředění zvládali bez problémů a jejich přístup byl perfektní.

Jak na tom aktuálně jsou, ukážou Písečtí hned v sobotu 4. února. Na domácí umělé trávě totiž přivítají dalšího silného soupeře. Ve 14 hodin bude zahájeno přípravné utkání mezi A-týmem FC Písek a po podzimu šestým celkem Fotbalové národní ligy 1. SC Znojmo FK.

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle