Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Na konci dlouhé cesty body nečekaly

 
neděle, 15. října 2017, 11:55

Písečtí fotbalisté museli tentokrát před utkáním ČFL absolvovat dlouhou cestu. Soupeřem jim totiž byl celek Jiskry z téměř tři sta kilometrů vzdáleného Ústí nad Orlicí.

Svěřenci trenéra Ondřeje Prášila jsou uprostřed třídílné série s nováčky třetí nejvyšší soutěže, kterou v sobotu 21. října uzavře střetnutí s Nymburkem. Postoupivší týmy však žlutomodrým dělají problémy a po Čížové nemohou být spokojení ani s výsledkem ústecko-orlického vystoupení.

Vše podstatné se na těžkém terénu u břehu řeky Tichá Orlice odehrálo až ve druhé půli, do níž sobotní soupeři vstupovali za nerozhodného stavu 0:0. V 60. minutě mohl otevřít skóre Aleš Kočí. Ocitl se sám před domácím gólmanem Jakubem Krátkým, jenže jeho pokus o přelobování vyběhnuvšího strážce svatyně branku přeletěl.

Hosty neproměněná šance musela mrzet, protože další přicházely pouze sporadicky a navíc o pět minut později udeřilo na druhé straně. Po autovém vhazování se na levé straně hřiště uvolnil domácí Jan Nikodem. Přes Adama Nágla se poté dostal míč napravo, odkud ho z velkého úhlu napálil do písecké sítě kapitán Jiskry Zdeněk Vaňous - 1:0.

Jihočeši po inkasované brance nesložili zbraně a dál se snažili najít recept na překonání obranné řady Ústí nad Orlicí. Do šestnáctky měli sice vstup zakázán, ale za ní si na svou parádní disciplínu vzpomněl Václav Milec, který po mezihře a přihrávce Tomáše Froňka napřáhl v 74. minutě ke střele z dvaceti metrů. Na jeho projektil letící k tyči Krátký nedosáhl - 1:1.

Radost hostujícího kolektivu však netrvala dlouho. Krátce po vyrovnání pohnuli s ukazatelem skóre znovu domácí. V 76. minutě zahrával přímý volný kop ze své poloviny Josef Strnad. Jeho nákop doletěl až do pokutového území Písku. Brankář Kamil Hajdušek pro míč vystartoval, jenže přes souboj Muamera Avdiće s domácím Petrem Faltou se k zákroku nedostal. Falta tak měl jednoduchou pozici a přesný balón pouze prodloužil hlavou do sítě. Běžela 76. minuta - 2:1.

V závěrečné desetiminutovce si oba celky připsaly po jedné šanci a několika žlutých kartách, ale na stavu utkání se již nic nezměnilo. Žlutomodří si dlouhou cestu nezpříjemnili bodovým ziskem a nelichotivou bilanci proti nováčkům se budou muset pokusit vylepšit doma proti Polabanu z Nymburku.


TJ Jiskra Ústí nad Orlicí - FC Písek 2:1 (0:0)

Branky: 65. Vaňous, 76. Falta - 74. Milec. Rozhodčí: Martínek - Řeháček, Milner. Delegát: Ploch. ŽK: 3:2 (Strnad, Souček, Falta - Benetka, Froněk). Diváků: 480.

Ústí nad Orlicí: Krátký - Coufal, Strnad, Langer, Souček, Vaňous (90. Opina), Nágl, Falta, Chleboun, Habrman (60. Kukla), Nikodem (70. Smejkal).

FC Písek: Hajdušek - Benetka (84. Řezáč), Rendla, Avdić, Běloušek (31. Hrachovec) - Kočí, J. Held (72. M. Held), Milec, Voráček (60. Froněk) - Slepička, Presl.

Napsal(a) (pbr) | Foto Jan Škrle