Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písek ve 3. kole MOL Cupu padl se Zlínem 0:2, ale fotbalově nezklamal

středa, 4. října 2017, 18:35

Odložený zápas 3. kola MOL Cupu mezi Pískem a Zlínem se stal atrakcí pro fanoušky, kteří se sjížděli ke břehu Otavy ze všech koutů Jihočeského kraje, byť hlediště mohlo být zaplněné ještě daleko víc. Mužstvo z Valašska vyjádřilo zkušenost a kvalitu dvěma góly a jeho postup byl zasloužený. Domácí tým však nezklamal a proti favorizovanému soupeři předvedl velmi dobrý fotbal hodný potlesku.

Domácí poslali od začátku na trávník některé mladší hráče, zatímco Slepička, Kočí, Presl či Froněk zůstali na lavičce a šetřili se na sobotní třetiligové derby ve Strakonicích s Čížovou. Duel se odvíjel ve svižném tempu, jak se slušelo na posílený jihočeský tým a samozřejmě jeho prvoligového soupeře, který obhajuje zisk pohárové trofeje, a zároveň si připisuje mezinárodní zkušenosti v Evropské lize.

Na první vážnější šanci se čekalo do 11. minuty, kdy Avdićův pokus hlavou vyrazil gólman hostí Zdeněk Zlámal na roh. O deset minut později mohl zblízka otevřít skóre zlínský Traore (spolu s aktuálním spoluhráčem Vukadinovićem před nedávnem hrával za Táborsko), ale minul branku. Ve 23. minutě vystrašil píseckého gólmana Kamila Hajduška hostující Dame Diop, který ve vápně šikovně přizvedl míč vyslaný zprava Vukadinem Vukadinovićem. Naštěstí pro domácí skončila situace kopem od rohového praporku.

U všeho podstatného byl Bartolomeu

Líbivou akci předvedl ve 30. minutě Jihočech Filip Řezáč. Zbavil se obou stoperů, avšak nezbylo mu dost sil na zakončení, s nímž si poradil Zdeněk Zlámal bez problémů.O pět minut později Muamer Avdić nádherně našel sprintujícího Martina Helda, jehož střelu vyrazil zlínský gólman na roh. Obrovskou šanci černého Roberta Bartolomeu ve 40. minutě odvrátil Kamil Hajdušek, jenže akce pokračovala. Bartolomeu zprava zacentroval, u vzdálenější tyče se prosadil Senegalec Dame Diop a hosté vedli – 0:1.

Krátce po zahájení druhé půle, do níž namísto bosenského obránce Muamera Avdiće v domácím dresu naskočil Tomáš Froněk, se dostal do úniku Martin Held, ale zbytečně váhal se střelou, a vracející obránce ho stihl odzbrojit ve skluzu. Hosté udeřili podruhé v 57. minutě. Nápřahem od hranice velkého vápna zvyšoval Robert Bartolomeu - 0:2.

O deset minut později odvrátil další pohromu Kamil Hajdušek, jenž zlikvidoval nebezpečný pokus Dameho Diopa. Domácí neměli co ztratit a pokračovali v sympatické aktivní hře. Výraznější příležitost měl v 79. minutě Tomáš Froněk, jeho křížná střela ale nemířila mezi tyče.

FC Písek – FC FASTAV Zlín 0:2 (0:1)

Góly:  40. Diop, 57. Bartolomeu. Rozhodčí: Julínek – Nádvorník, Polák. ŽK:  1:2 (32. Avdić – 71. Bartošák, 73. Janíček). Diváků: 1 150.

Písek: Hajdušek – Běloušek, Rendla, Avdić (46. Froněk), Hanzlík – Benetka, Milec (81. Presl), J. Held, Hrachovec (81. Kočí), F. Řezáč, M. Held. Trenér Ondřej Prášil.

Zlín: Zlámal - Kopečný, Bačo, Janíček, Bartošák - Vukadinovič, Traoré, Hronek (68. Mehanovič), Bartolomeu - Železník (75. Beauguel), Diop (87. Podio). Trenér Bohumil Páník.

 
 
Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle