Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Další porážku utržila Čížová doma s Dobrovicí

 
sobota, 2. září 2017, 16:44

Předposlední Čížová se stále tvrdě seznamuje s vyšší soutěží. Co stačilo k suverénnímu prvenství v amatérské divizi, na soupeře v poloprofesionální třetí lize neplatí. Rozhodují rychlost, fyzička a zkušené obrany. Prvního vítězství se jihočeský nováček nedočkal ani v sobotním střetnutí s pátou Dobrovicí.

Čížová nastoupila s uzdraveným kanonýrem Jiroušem a směrem dopředu byla v první půli na rozdíl od předcházejících zápasů o poznání odvážnější. Od začátku se hrálo živelně, útok střídal útok a diváci se nenudili. Středočeši zahrozili prvé už po pěti minutách, kdy se při tutovce zaskvěl brankář Satrapa. Domácí šli do vedení po průniku Radima Nečase a jeho přesné střele za hranicí šestnáctky, na níž se brankář Bartoš natahoval marně.

I v dalších minutách se útočilo nahoru dolů. Jenže koncovka či finální fáze obou mužstev byla více než žalostná. Po půl hodině se neujal ani Jiroušův průnik, gólem neskočila ani trma vrma před brankou Bartoše. Hosté se dočkali ve 38. minutě po rychlém brejku do otevřené čížovské obrany, kdy dostal přihrávku do křídla Adam Fotr, u vápna se lehce zbavil Helda a výstavní ranou levačkou vyrovnal. Domácí marně reklamovali neodpískaný faul na polovině hřiště, který předcházel celé akci. V posledních vteřinách první půle zablokoval velkou možnost Dobrovice svým tělem Zahrádka.

Nastřelená ruka rozhodla

Krátce po přestávce sice vsítil gól Zahrádka, ale pro ofsajd neplatil. Hosté se stále častěji dostávali přes střední linii Čížové, která prakticky neexistovala. A jen díky totální nemohoucnosti se skóre měnilo až v 66. minutě, navíc hodně šťastně. Centr v šestnáctce zasáhl ruku Kočího a nařízenou penaltu poslal Marek Sedláček přesně k tyči.

Čtvrt hodiny před koncem domácí obrana jen přihlížela, jak po rohu střílí třetí gól Dominik Kostka. Domácí trenéři reagovali na nepříznivý stav dvojnásobným střídáním, ale na stavu se nic nezměnilo ani po velké šanci Nováka v poslední minutě.

 „V prvním poločase jsme šli do vedení a měli jsme i další příležitostí, ale ty jsme už, bohužel, neproměnili. Hosté vyrovnali po tvrdém souboji ve středu hřiště. Mohli jsme jít znovu do vedení, ale nebyl nám gól uznán. Takže dovedení šli hosté po penaltě. Potom přidali i další gól. Hrálo se nahoru dolů, oni nehráli špatně. No nic, jedeme dál a budeme bojovat,“ řekl Jihočeskému fotbalu trenér Čížové Zdeněk Staroba.


Sokol Čížová – FK Dobrovice 1:3 (1:1)

Góly: 21. Nečas – 38. Fotr, 67. Sedláček (pen.), 74. Kostka. Rozhodčí: Starý – Hurych, Cichra. Delegát: Míka. ŽK: 0:3 (Routek, Novák, Fotr). Diváků: 200.

Čížová: Satrapa – Janoch, Rozhoň, Novák, M. Held (73. Grobár) – Zahrádka (83. Bálek), Kočí (84. Tomášek), Janda, Dvořák, Nečas (73. Vávra) – Jirouš. Trenéři Radim Kokeš, Zdeněk Staroba.

Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Jan Škrle