Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Na Vltavínu to nevyšlo Písku ani letos

sobota, 12. srpna 2017, 16:42

Fortuna ČFL 2017/2018 odstartovala v sobotu 12. srpna dopoledne prvním kolem, v jehož rámci se písečtí fotbalisté, stejně jako před rokem, představili na půdě celku FK Loko Vltavín. Na loňský úvodní duel nevzpomínají Jihočeši v dobrém. Ztratili nadějné vedení 2:0, z Prahy si neodvezli ani bod a předznamenali výsledkově nepříliš vydařený podzim. Podobnému scénáři se tentokrát parta trenéra Ondřeje Prášila chtěla vyvarovat. Zvláště, když v letním přípravném období došlo k výraznému posílení kádru. Návrat na jih však radostný nebyl ani tentokrát.

O tom, že žlutomodří do hlavního města nepřijeli pouze bránit, přesvědčovali hned od začátku, jenže se nevyvarovali brzkého okénka v obraně, kterého domácí využili. Ve 3. minutě založil Vltavín rychlý protiútok, na jehož konci byl centr z levé strany na malé vápno, kde byl v ideální pozici Jan Hodas a hlavou překonal Kamila Hajduška v bráně Písku - 1:0.

Zaskočení hosté potřebovali chvilku na vzpamatování se, ale chuť tlačit se dopředu neztratili. Střela Aleše Kočího ze 7. minuty byla pouze propagační a přihrávka Martina Helda během slibně se rozvíjející akce o dvě minuty později nepřesná. V 17. minutě už však Písečtí důvod k radosti měli. Z velké dálky totiž napřáhl ke střele Aleš Kočí. S jeho pumelicí měl gólman Ondřej Pávek velké problémy. Míč se dostal do prostoru, kde číhal Martin Held, který neměl problém vyrovnat - 1:1.

A nemuselo zůstat u jednoho zásahu. Dvě zajímavé šance si během první půle připsal také Tomáš Froněk. Nejprve se ve 23. minutě snažil napodobit parádní trefu Martina Voráčka z pohárové utkání proti Pardubicím, ale jeho pokus po navedení si míče na střed hřiště nezasáhl prostor mezi třemi tyčemi vltavínské branky. Ve 38. minutě dostal Froněk pas od Aleše Kočího a uháněl sám na Pávka, jenže sprint jednoho z domácích obránců byl rozhodnější než postup hráče Písku.

Nebezpečné situace přicházely i na druhé straně a Kamil Hajdušek musel být pozorný. Ve 27. minutě ho tvrdou střelo prověřil Michal Schindler a o sedm minut později také dvojice Martin Abena Biholong s Petrem Pejšou. V tu chvíli měli domácí tlak, ale ani tyto příležitosti gólem neskočily. Přesto šli do kabin spokojenější Pražené. V nastaveném čase prvního poločasu se podruhé v utkání trefil hlavou Jan Hodas - 2:1.

Po změně stran se hostující jedenáctka musela vyrovnávat se zataženější obranou týmu v zelených dresech. Vltavín vyčkával a snažil se hrozit z rychlých protiútoků. Největší příležitost druhé půle si domácí připsali v 56. minutě, kdy měl Kamil Hajdušek co dělat s tvrdou ranou z přímého volného kopu.

Písečtí museli tvořit, ale šance se rodily jen velmi těžce a ty vyložené nepřicházely vůbec. V 62. minutě zkusil vystřelit Muamer Avdič, zamířil však vedle levé tyče. O pět minut později poslal míč do vápna domácích Václav Milec způsobem, který za normálních okolností nemohl způsobit Vltavínu žádné škody, jenže gólman Pávek si zadělal na pořádné problémy a Martin Held se snažil o potrestání. Úspěšný ale nebyl ani on, ani další jihočeská snaha. Písek si tak na úvod třetiligové soutěže připsal porážku 1:2.

FK Loko Vltavín - FC Písek 2:1 (2:1)

Branky: 3. a 45. Hodas - 17. M. Held. Rozhodčí: M. Paták - V. Paták, V. Pastyřík. Delegát: Sádovský. ŽK: 2:3 (Macháč, Abena - Hanzlík, M. Held, Hrachovec). Diváků: 175.

Vltavín: Pávek - Valíček (82. Eichler), Hodas (58. Šípek), Abena, Macháč (72. Růžička), Pejša (89. Machálek), Uvíra, Schindler, Janda, Pozníček, Vokoun.

Písek: Hajdušek - Benetka (81. J. Held), Rendla, Běloušek, Hanzlík (90. Holub) - Hrachovec, Milec, Avdič, Froněk - Kočí - M. Held (71. Presl).

 
 
Napsal(a) (pbr) | Foto Jan Škrle