Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

FOTO: V Kovářově padlo mezi Čížovou a Milevskem sedm gólů

sobota, 29. července 2017, 23:22

Atraktivní duel dvou zástupců píseckého okresu proběhl na hřišti v Kovářově, kde se střetly Sokol Čížová s FC ZVVZ Milevsko. Třetiligový favorit si vytvořil třígólový náskok, ale v posledních dvaceti minutách Vzduchotechnici zápas zdramatizovali a snížili na rozdíl jediného gólu.

Milevsku patřila úvodní čtvrthodina, v níž jeho hráči mohli jít do vedení. Jenže Například Koutník ani Dvořák svoje veliké příležitosti neproměnili.

Poté se přece jenom začala projevovat větší zkušenost Čížové, která postupně začala ovládat hru. A po půlhodině přišlo její první zúročení, když se po rohu hlavičkou prosadil Lukáš Dvořák – 1:0. Třetiligoví fotbalisté byli častěji v kontaktu s míčem a zatlačili vzduchotechniky před gólmana Šmitmajera. Těsně před koncem navýšil náskok Janda z penalty – 2:0.

Přestávka čížovské hráče udržela při střelecké chuti a pět minut po nástupu do druhé půle zvýšil skóre slávista Vávra – 3:0. Ovšem manko paradoxně probudilo Milevsko, které přidalo, a po hodině hry snížil Málek na 3:1.

Hra byla najednou zase vyrovnanější a začala přetahovaná o výsledné skóre. Nejdříve Janoch zvýšil na 4:1, ale potom už úřadovali jenom hosté. Petr Dvořák, který nastoupil na hrotu s Koutníkem, snížil na 4:2. A symbolickou tečku celým zápasem udělal v poslední, 90. minutě, střídající Pinc – 4:3.

Radim Kokeš, trenér Čížové: „Bylo to poučné, Milevsko bylo kvalitní soupeř. Chvilku jsme si zvykali, ale potom jsme svým tlakem donutili hosty k chybám, které vedly k našemu vedení. Pak jsme už hru kontrolovali. Když jsme šli po přestávce do většího trháku, tak si kluci nějak dáchli a dovolili Milevsku skóre korigovat. I po našich hloupých chybách. Horko ubíralo síly oběma mančaftům a na hře to bylo znát. Příští týden ještě vyrazíme na Doubravku a pak už to začne.“

Michal Skalický, vedoucí mužstva Milevska: „Trenér Miroslav Strnad má dovolenou, takže jsme se museli obejít bez jeho přítomnosti. Škoda, že jsme nedokázali využít našich příležitostí, které jsme si vytvořili na začátku zápasu. Mohlo se to vyvíjet jinak. Ale i tak musíme ocenit výkon našich hráčů, kteří to nepoložili ani za hodně nepříznivého stavu, a bojovali až do konce. To vypovídá o jejich síle. Příští týden je ještě prověří sezimoústecký Sokol.“

Sokol Čížová – FC ZVVZ Milevsko 4:3 (2:0)

Góly: 32. L. Dvořák, 45. Janda (11), 50. Vávra, 69. Janoch – 63. Málek, 78. P. Dvořák, 90. Pinc.

Čížová: Satrapa – Zahrádka, Novák, Tomášek, Janoch – Bálek, Kočí, Dvořák, Janda, Nečas – Chytrý. Střídali Grobár, Vávra, Stojko. Trenéři Radim Kokeš, Zdeněk Staroba.

Milevsko: Šmitmajer – M. Novotný, Vakoč, Kosobud, P. Novotný – Sedlák, Petr, Marvan, Alexa – Dvořák, Koutník. Střídali Barda, Málek, Pinc, Paták. Mužstvo vedl asistent Jiří Hadáček.

 
 
Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle