Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Třetiligisté Písek a Táborsko B se loučili doma na umělkách. Body zůstaly jen na Soukeníku

 
pondělí, 21. listopadu 2016, 19:19

Odzvoněno má po víkendu také Česká fotbalová liga. Oba jihočeští zástupci měli v závěrečném vystoupení výhodu domácího prostředí a kvůli nepříznivému počasí museli využít umělý trávník. Písek hostil zkušené Zápy, poslední béčko Táborska stejně ohrožené Benátky.

Písek uhrál v minulém ročníku doma se Zápy bezgólovou remízu, ale v sobotu necelé dvě stovky diváků viděly hned sedm branek. Pět v písecké síti. „My jsme si takto závěr podzimní sezony rozhodně nepředstavovali. Dnes byl vidět diametrální rozdíl mezi oběma mužstvy,“ řekl zklamaný kouč Ondřej Prášil na pozápasové tiskovce.

Trenér Záp byl daleko spokojenější. S tak vysokým vítězstvím ani nepočítal. „Mně se samozřejmě dnešní utkání hodnotí dobře, protože jsme venku vyhráli s pěti vstřelenými góly. Domácí si takový počet asi nezasloužili. Mají mladý hladový tým, ale bohužel asi bez starších zkušených hráčů, což bylo vidět. Je to takové živelné a zřejmě tu chybí lídr, který by to v těžkých chvílích strhnul,“ všiml si zápský trenér Michal Mašek.

Přitom začátek zápasu pozdějšímu debaklu vůbec nenasvědčoval. Písečtí byli aktivnější, zahrozili dvakrát Voráčkem, ale Středočeši udeřili z první nebezpečnější akce. „Do utkání jsme vstoupili dobře, ale chyběla kvalita v zakončení. Soupeř nás naopak potrestal z první vážnější příležitosti. Pro nás je každý obdržený gól složitý. O přestávce jsme si znovu řekli, že do druhé půle vstoupíme tak, abychom nedostali další branku, ale znovu jsme inkasovali. Pak už to bylo spíše pro diváky, aby viděli nějaké góly. Z trenérského pohledu je to strašně složité. To, co říkal trenér Mašek o zkušenějších hráčích, to tam bylo jasně vidět,“ souhlasil Prášil, že mu schází špílmachr.

Zápy byly na umělce mimořádně produktivní. Nejčilejší byl Václav Svoboda, který v nastavení završil hattrick. „Z osmi nebezpečných situací jsme dali pět branek. Měli jsme období, kdy to tam nepadalo, ale poslední dva zápasy jsme vstřelili osm branek a potřebovali bychom, aby se hrála ještě alespoň další dvě kola,“ uzavřel spokojený Mašek.

Penalta v poslední minutě? Bojčukova chyba!
Benátky přijely na Soukeník s přáním navázat na předchozí výkony, ale v důležitém záchranářském střetnutí s poslední rezervou Táborska vyšly naprázdno. „Utkání podzimu jsme nezvládli! V prvním poločase jsme byli lepším týmem, bohužel se nám však nepodařilo vstřelit branku. Druhou polovinu utkání ovládli domácí. Ti ze své aktivity zahrávali mnoho standardních situací, které se nám podařilo ustát. Nutno přiznat, že v jednom případě i s velkou dávkou štěstí,“ uvedl na klubovém webu lodivod Benátek Pavel Jícha.

Na umělce menších rozměrů byla k vidění řada osobních soubojů. Rozhodčí Šálková odpískala celkem 29 faulů. Se střelbou byly oba celky na štíru. Táborští se trefili mezi tyče třikrát, hosté jen ve dvou případech. „Kluci dneska dřeli. I když to místy drhlo a byly tam nepřesnosti, tak makali. Za tu větší vůli po vítězství se k nám přiklonilo štěstí. Malé hřiště nahrávalo obrazu hry, kdy se vesměs bojovalo. Máme mladý tým, takže to nám příliš nevyhovovalo. Jsem rád, že se nám to nakonec povedlo. Kluci potřebovali výsledkový úspěch,“ pochválil své hráče trenér Josef Pleticha. Po zpackaném průběhu podzimu se v závěru výrazně zvedli a v posledních třech kolech uhráli sedm bodů.

Klíčový okamžik nastal v 90. minutě. Gólman Bojčuk zcela nesmyslně vyběhl na kraj šestnáctky, kde fauloval Rabiňáka, který nevypustil zdánlivě ztracený míč. Nic jiného než penalta nemohlo následovat a střídající Bakule ji proměnil a zajistil Táborským tři cenné body v boji o jarní záchranu. „V úplném závěru utkání, kdy už vše směřovalo k penaltovému rozstřelu, chyboval náš brankář. Zbytečně fauloval v rohu pokutového území a následný pokutový kop domácí proměnili,“ uznal Jícha. „Je pro mě naprostým zklamáním, že jsme si nedokázali poradit s mladíky Táborska, kteří nebyli posíleni hráči z A týmu!“ litoval bodové ztráty.

Písek přezimuje s rovnými 20 body na 14. místě, rezerva Táborska je předposlední, když nastřádala 11 bodů a dotáhla se na svého nedělního soupeře. Oba jihočeské kluby nečeká zrovna lehké jaro.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle