Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

FOTO: O porážce Písku rozhodl v závěru Konaté

 
úterý, 18. července 2017, 22:27

Písečtí třetiligoví fotbalisté mají za sebou zřejmě nejtěžší herní zkoušku v rámci letní přípravy na sezonu 2017/2018. V areálu u Otavy je prověřila juniorka pražské Sparty, která je v Písku na soustředění.

Tým, jež vedou známé fotbalové osobnosti jako Luděk Stracený, Michal Horňák či Jiří Jarošík a ve svém středu má hráče zvučných jmen Matěje Hybše a Tiemoka Konatého, se na novém hlavním trávníku v areálu FC Písek prezentoval aktivní hrou a na svých kopačkách držel míč častěji než domácí.

Ani žlutomodří však na útočení nerezignovali a také oni dokázali několikrát zaměstnat gólmana Sparty Jana Bačkovského. Do nejnebezpečnější pozice se dostal v 27. minutě Martin Voráček po průniku Miroslava Slepičky, ale jeho střela v síti neskončila. To na druhé straně se hosté ještě v té samé minutě radovali, když skóre otevřel Vojtěch Čmelík - 0:1.

Před koncem první půle byl v hlavní roli znovu Martin Voráček, který zakončoval pěknou kombinační akci domácího celku, jenže i tentokrát byl brankář Sparty pozorný.

Po změně stran se na hřiště dostal v dresu pražského týmu Tiemoko Konaté. Svými kličkami motal hlavy domácí obraně, ale často se snažil zakončovat akce sám, což ke gólu nevedlo. V 74. minutě bylo vyrovnáno. Po faulu na Tomáše Musila proměnil nařízenou penaltu Martin Held - 1:1.

Když už to vypadalo na smírný výsledek, udeřila Sparta podruhé. Autorem gólu byl v 88. minutě Konaté, který dostal přesnou přihrávku na zadní tyč, kde číhal zcela osamocený. Udělal pár kroků do středu a propálil píseckého brankáře Kamila Hajduška, který do druhé půle vystřídal mezi tyčemi Jakuba Rondzika - 1:2.

Trenér FC Písek Ondřej Prášil: „Bylo vidět, že kluci ze Sparty procházejí určitým vývojem a mají mnoho systémových věcí zažitých. My jsme vyprodukovali několik nepřesností, kvůli tomu, že naši hráči ještě úplně nevěděli, kde se mají pohybovat. Zatím jsme ještě neřešili taktiku. Té se budeme věnovat až v tomto týdnu. Říkali jsme si něco ke standardním situacím a zápas se Spartou si rozebereme na videu. Máme teď tři dny na to, abychom se věnovali hře a přechodové fázi, která nám dnes trochu vázla.“

FC Písek - AC Sparta Praha jun. 1:2 (0:1)

Branky: 74. M. Held - 27. Čmelík, 88. Konaté. Rozhodčí: Kaštánek. Diváků: 250.

Písek: Rondzik - Hanzlík, Rendla, Běloušek, Benetka, Kočí, Milec, Voráček, Presl, Slepička, Řezáč. Do druhé půle nastoupili: Hajdušek - Debellis, J. Held, M. Held, Grobár, Hrachovec, Kinkor, Musil.

Sparta: Bačkovský - Tasič, Sváta, Čmelík, Boula, Urban, Špaček, Traore, Balvín, Hybš, Dao. Střídali: Pavlík, Rohla, Palečko, Shala, Konaté, Čajkovský, Vaš, Kutina, Štorc.

 
 
Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle