Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

FOTO: V Nové Vsi se konal 1. ročník Memoriálu Pavla Tvaroha o pohár starosty obce

 
úterý, 18. července 2017, 18:34

O uplynulém víkendu uspořádala TJ Nová Ves vzpomínkový turnaj na jednoho z nejdéle působících brankářů po znovuobnovení oddílu kopané v obci, tedy od roku 1982, Pavla Tvaroha. Byl nejen hráčem a členem oddílu, ale také kamarádem a platným parťákem na fotbalových brigádách, kdy se oddíl nezřídka musel semknout a vlastními silami budovat zázemí pro stávající i budoucí generace sportovců v obci.

Turnaje se nakonec účastnily i týmy, které nejsou registrované pod fotbalovou asociací, ale i tak byl turnaj atraktivní. Na turnaji startovaly týmy domácí TJ Nová Ves, SK Včelná, Panthers Bechyně, složený z futsalistů a fotbalistů z Bechyně a okolí, a tým AC Máj. Jak již z názvu asi tušíte, tak se jednalo o romské družstvo.  I když se někteří podivovali nad tím, proč pořadatelé vlastně toto družstvo do turnaje přijali, nakonec to mělo i svoji nostalgickou pointu.

Slovy jednoho z bývalých hráčů TJ Nová Ves: „Proč by tady nehráli, když za nás hrála IV. třída, soupeřem byl FC Romo a nikdo se za to nestyděl.“

V příštím roce by ale TJ Nová Ves chtěla tento turnaj sehrát pouze s registrovanými hráči soutěží ve fotbalu nebo futsalu.

Začátek turnaje se sice díky nedochvilnosti jednoho z týmů posunul o 45 minut, ale ostatní celky byly velkorysé a nakonec se turnaj podařil. První utkání sehrály AC Máj a Panthers Bechyně s výsledkem 2:7, ve druhém si to rozdaly TJ Nová Ves a SK Včelná s výsledkem 4:1.

Utkání o třetí místo vyhrálo mužstvo SK Včelná s výsledkem 6:1 proti AC Máj. V zápase o 1. místo se utkaly TJ Nová Ves a Panthers Bechyně s výsledkem 2:1. Domácí jedenáctka získala putovní pohár starosty obce, který osobně vyrobili a darovali Petr Tvaroh společně s Markem Prokešem. Věcné ceny daroval hlavní partner CB Proles v podobě motorové sekačky a drobných pomocníků do lesa a na zahradu.

Konečné pořadí turnaje:

1. místo TJ Nová Ves
2. místo Panthers Bechyně
3. místo SK Včelná
4. místo AC Máj

 
 
Napsal(a) TJ Nová Ves