Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

FOTO: Dynamo porazilo po dobrém výkonu ligové Brno. Góly dali Wermke a Řehoř

sobota, 8. července 2017, 15:34

Fotbalisté SK Dynamo České Budějovice porazili v předposlední přípravě před startem nové sezony FNL ligovou Zbrojovku Brno 2:0. Jihočeši odehráli velmi dobrý zápas a je to příslib pro sezonu 2017/2018.

Zápas se odehrál ve velkém horku, se kterým se v prvním poločase lépe vypořádali Jihočeši. Oproti předpokladům svého soupeře drželi daleko od branky a naopak sami byli více nebezpeční. V první větší šanci sice selhal Mashike, ale dostala od trenéra Horejše palec nahoru. O pouhé tři minuty později mělo Dynamo další šanci.

Čavoš naštěstí pro Brno poslal svou hlavičku z těžké pozice jen do tyče. Ve 20. minutě měl další možnost otevřít skóre aktivní Mashike. Jeho dobrý pokus vyrazil výborným zákrokem brankář. Z gólu se Dynamo radovalo ve 23. minutě, kdy se po vysunutí Kaduly prosadil pohotově k tyči unikající Roman Wermke – 1:0.

Brno se do první šance dostalo až ve 33. minutě. Kratochvíl avšak z dobré pozice vysoko přestřelil. O poločase oba týmy prostřídaly a do druhé půle vstoupilo lépe Brno. Výsledkem bylo orazítkované břevno po střele Vintra. Za dalších deset minut byl Vintr ještě v lepší pozici, ale sám před náhradním brankářem Staňkem poslal míč vedle tyče.

A to Jihočeši potrestali. Ihned z protiútoku se trefil po souhře s Peškem svým prvním gólem za A-tým Dynama Petr Řehoř – 2:0. I v dalších minutách hrálo Dynamo s favoritem více než vyrovnanou partii a diváci ho za to několikrát odměnili potleskem. Brno nedokázalo snížit ani v poslední desetiminutovce a zápas tak skončil zaslouženou výhrou Dynama 2:0.

V poslední přípravě před startem FNL hrají Budějce za týden doma s Benešovem. Na Střeleckém ostrově či na Složišti je výkop naplánován na 11:00.

SK Dynamo České Budějovice – FC Zbrojovka Brno 2:0 (1:0)

Branky: 23. Wermke, 64. Řehoř. Rozhodčí: Makovička – Štuk, Tesař. Diváků: 527.

Dynamo: Křížek (46. Staněk) – Řezáč, Novák, Kladrubský (46. Havel), Funda (68. Havel) – Wermke (46. Moravec), Čavoš (68. Hála), Javorek (46. Benát), Pouček (56. Řehoř) – Kadula (46. Pešek), Mashike.

Brno: Halouska – Šural (46. M. Vintr), Vraštil, Kijanskas (46. Pavlík), O. Vintr – Sedlák – Kratochvíl (46. Krejčí), T. Pilík (61. Janošek) – P. Pilík, Koné (46. Růsek), Lutonský.

 
 
Napsal(a) Michal Heřman/Budějcká Drbna