Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Nejlepší jedenáctka krajského přeboru 2016/17

 
středa, 5. července 2017, 13:00

Osmý rok vám po skončení sezony krajského přeboru představujeme složení ideální jedenáctky, sestavenou podle počtu nominací během celého ročníku 2016/2017. Jako první v historii ankety dosáhl na dvoucifernou hranici deseti nominací v sezoně snajpr Martin Dvořák ze Soběslavi.

Pětice hráčů – Pouzar, Repa, Legdan, Hajdušek a Dvořák -  zopakovala svou účast v sestavě sezony z minulého ročníku.

Mistrovská Soběslav do ní dodala dva hráče, útočníky Jiřího Šmídmajera a Martina Dvořáka. Nejlepší střelec soutěže Martin Dvořák (25 gólů) se s deseti nominacemi stal nejlépe hodnoceným jednotlivcem. Když se výjimečně nedařilo Dvořákovi, převzal střeleckou štafetu Spartaku Jiří Šmídmajer. Dohromady zaznamenali 42 branek.

Tři hráče, podruhé nejvíce ze všech, mají v all stars sezony čtvrté Katovice. K Michalu Repovi a Tomáši Hajduškovi se tentokrát přidal kanonýr Vladimír Uher (24 gólů). Druhá Želeč má zastoupení v podobě „železného“ brankáře Petra Hovorky, který druhý rok po sobě nechyběl ani minutu, a dobrým tahem se ukázal příchod stopera Ondřeje Kosobuda z Milevska. Na Hluboké, která jako jediná pokořila postupující Soběslav, režíroval obranu zkušený Stanislav Legdan.

V záloze se chopili taktovky exligista Ondřej Prášil, který u toho stihl plnit trenérské povinnosti v Písku, a Radim Pouzar, jehož trenér Matouše mohl využívat i v útoku, a hradecký Radim Koutný. Zajímavé složení nabízí B-tým sezony 2016/17.


Ideální sestava sezony KP 2016/17 podle Jihočeského fotbalu

Petr Hovorka (Želeč/3)

Tomáš Hajdušek (Katovice/8), Ondřej Kosobud (Želeč/7), Stanislav Legdan (Hluboká/5)

Radim Pouzar (Rudolfov/9), Ondřej Prášil (Protivín/5), Radim Koutný (J. Hradec/5), Michal Repa (Katovice/5)

Martin Dvořák (Soběslav/10), Vladimír Uher (Katovice/6), Jiří Šmídmajer (Soběslav/7)

 



B-tým sezony 2016/17

Tomáš Teringl (Rudolfov/3)

Karel Řezáč (Čimelice/3), Jan Novotný (Rudolfov/4), Marek Pomeje (Olešník/4)

Tomáš Beránek (J. Hradec/4), Václav Hegenbart (Čimelice/4), Tomáš Lonsmín (Třeboň/5), Milan Nitrianský (Hluboká/4), Ondřej Černoch (J. Hradec/4)

Tomáš Tauber (Hluboká/6), Michal Požárek (Katovice/5)


Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák