Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Brankářská legenda Václav Carda oslavila životní jubileum

 
úterý, 27. června 2017, 09:05

V sobotu 24. června 2017 se v plné svěžesti dožil šedesátých narozenin Václav Carda - fotbalová legenda a stále aktivní brankář. A oslavil je stylově, v brance strunkovické pětatřicítky proti týmu sportovních legend.

Václav Carda celou sportovní kariéru zasvětil fotbalu a jako strážce svatyně kryl záda spoluhráčům v řadě oddílů, mj. Slavoji Husinec, Šumavanu Vimperk, Sokolu Zdíkov či Šumavských Hošticích. O tom, že věk je jen číslo, přesvědčuje Václav Carda neustále. I nadále je totiž aktivním hráčem a oporou mužstva starých gard +35 Blaníku Strunkovice.

Nesmazatelnou stopu však zanechal i v Sokolu Záblatí, kde řadu sezon předváděl svá brankářská kouzla a umění, ale především zde našel svou fotbalovou rodinu, se kterou je stále v blízkém kontaktu.

„Fotbalový klub TJ Sokola Záblatí mu přeje vše nejlepší a ještě spoustu dalších skvělých zákroků a zasloužených ovací,“ blahopřál mu jménem klubu Lukáš Sarauer.

K dlouhé řadě gratulantů se připojuje také redakce Jihočeského fotbalu.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle