Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sedm výher v řadě vyšvihlo Slavoj na konečné 5. místo. Nová sezona bude desátá v krajské soutěži

 
pondělí, 26. června 2017, 09:11

Fotbalisté TJ Slavoj Ledenice po herních výkyvech během sezony zvládli skvěle závěr I. B třídy (skupina A) 2016/2017 a skončili na 5. místě. Trenér by rád přivedl posilu do ofenzivy.

Po podzimní části byl A-tým Slavoje se 17 body na 9. místě (odehráno bylo 13 zápasů, skóre 25:20). Oproti předešlým sezonám sbíral tým body pod svoje možnosti. Ani po zimní přestávce se týmu ale výsledkově nedařilo. V prvních čtyřech jarních kolech nezískaly Ledenice ani bod.

„Po zimní přípravě jsme se na jaro těšili a věřili si. Bohužel jsme v Dřítni prohráli, a to se pravděpodobně podepsalo pod další vývoj sezony. Ve čtyřech zápasech jsme nezískali ani bod a hráči si nevěřili ani v základních věcech, které za normálních okolností dělali automaticky,“ uvedl trenér Slavoje Pavel Vajgel.

Zlom přišel v 18. kole po výhře 2:1 na hřišti Chvalšin. Pak sice Ledenice ještě prohrály v malém derby na hřišti Olešnice 0:2, ve zbytku jara ale už získaly všechny body. Ve 20. kole porazil doma Slavoj silné (a později vítěze soutěže) Bavorovice 3:0, následovaly výhry s Novou Vsí (3:0), Kamenným Újezdem (4:1), Chlumem u Třeboně (4:1), Suchdolem nad Lužnicí (2:1), Vyšším Brodem (4:2) a Frymburkem (3:2).

Hlavně výhra nad Frymburkem byla důležitá, protože Slavoj posunula ze sedmé pozice na konečné 5. místo. Ledenice soutěž zakončily s 41 body a skóre 54:39. Hned tři střelci dali 9 branek – Lukáš Winkler, Miroslav Kadlec a Jan Fencl. Produktivní v útoku byl s osmi góly i Michal Bez. Nejtrestanějšími hráči týmu byli s osmi žlutými kartami Matěj Volf a Jan Fencl.

Na jarní část soutěže tým doplnili brankář Josef Svoboda, bek Adam Stránský a v ofenzivě Lukáš Sudek a Libor Labaj. Zejména Stránský se stal pilířem defenzivy a byl pro tým velkým přínosem. „Josef Svoboda v našem týmu již působil a v brance nahradil Filipa Mičana, který kvůli pracovnímu vytížení nemohl za naše mužstvo na jaře nastupovat. Celé jaro podával výborné výkony. Adam Stránský vyztužil naši obranu prakticky okamžitě po jeho příchodu. Zapadl jak do sestavy, tak do výborné party hráčů. Libor Labaj nám také velmi pomohl. I když toho Libor nemůže odtrénovat ani odehrát tolik, po jeho příchodu nám vznikla možnost občas protočit sestavu. Bohužel mladý Lukáš Sudek se zranil dřív, než mohl naplno ukázat svůj potenciál. Všichni hráči jsou přínosem jak na hřišti, tak v kabině,“ dodal dále trenér s tím, že by rád přivedl v létě posilu do ofenzivy.

„Jsme rádi, že se nám podařilo udržet stávající mužstvo pohromadě. Je důležité, že si kluci na sebe zvykli. Chceme je jen vhodně doplnit. Rádi bychom přivedli mladé hráče, které bychom mohli nasadit ke zkušeným hráčům jako je Kadlec, Pavlík nebo Bez. Konkrétní jména bychom zatím neradi uváděli, abychom něco nepokazili,“ dodal trenér.

Nová sezona 2017/2018 bude desátou v řadě, kdy Slavoj bude hrát v krajské soutěži. „První sezona po sestupu z I. A třídy neprobíhala úplně dle našich představ. Konečné umístění není špatné, ale víme, na čem je potřeba zapracovat během krátké pauzy. V další sezoně chceme hrát určitě výše než minulou sezonu. Myslím, že se současným mužstvem na to rozhodně máme. Pokud se nám podaří doplnit mužstvo o tři kvalitní hráče, budeme se chtít umístit do třetího místa,“ řekl dále Vajgel.

„Historickým maximem Ledenic jsou sezony 2014/2015 a 2015/2016. V té první jsme skončili na druhém místě a postoupili na jednu sezonu do I. A třídy,“ připomněl předseda klubu Zdeněk Vitoušek největší úspěch klubu.

„Mrzí mě, že v Ledenicích nemáme kompletní mládežnické kategorie. Svoje týmy máme jen v mladší a starší přípravce, kde se o ně starají Petr Salák a Martin Štěch. Byl bych rád, kdyby se podařilo sehnat další trenéry a přihlásili bychom i žákovské mužstvo. V Ledenicích máme pěkný areál, který by v pohodě zvládnul pojmout další týmy,“ dodal předseda s nabídkou pro širokou veřejnost, aby se k Slavoji připojili další trenéři, děti i hráči.

Obě přípravková mužstva hrají okresní přebor, B-tým Slavoje Ledenice nastupuje ve III. třídě, která je pro novou sezonu rozšířena o týmy ze zrušené IV. třídy. K vidění tak znovu bude mimo jiné i derby Ledenic a Zborova.

Napsal(a) Michal Heřman