Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hynkův memoriál starých gard se stal kořistí Mladého

 
neděle, 25. června 2017, 21:58

Sotva fotbalová sezona 2016/2017 skončila, nadešla doba letních turnajů. Na Budějovicku uspořádala SK Slavia ČB poslední červnovou sobotu 61. ročník vzpomínkového turnaje veteránů na dlouholetého jednatele klubu a Jihočeské footballové župy Antonína Hynka. První ročník memoriálu proběhl už v roce 1952, rok po Hynkově úmrtí zákeřnou nemocí.

V prvním střetnutí staří páni Slavie jasně přehráli Akru a již do přestávky zadělali na hladkou výhru. Ve druhém střetnutí bylo favoritem Roudné. Poločas s Mladým to potvrzovalo, ale vyrovnávací gól s malšany otřásl a nakonec inkasovali podruhé.

O třetí místo Roudné opět dominovalo první půli, ale po přestávce nechalo Akru snížit na rozdíl jediného gólu a sahala po vyrovnání, ale M. Horčička napálil penaltu do tyče, z brejku střílel do břevna Šauer. „Byli jsme mužstvem prvních poločasů,“ smál se roudenský Jiří Vopelka.

V repríze loňského finále, které vyhrála na penalty Slavia, bylo tentokrát úspěšnější Mladé. Sešívaní stačili jen korigovat z penalt Ždiarským. „Výborný turnaj. Děkuji za příjemné setkaní a fér boje,“ vzkázal Miroslav Fríd z domácího týmu. A o to především šlo. Zahrát si, zavzpomínat a popovídat se známými a kamarády.

Jiří Beneš v síni slávy

Před zahájením turnaje byl jako desátý v pořadí uveden mezi klubové legendy Slavie ČB 65letý Jiří Beneš. Odchovanec klubu začínal v tehdejším Tatranu Č. Budějovice v šesti letech. Děda na hřišti u Malého jezu správcoval a bydlel, takže tu trávil veškerý volný čas. Už jako dorostenec debutoval za muže (na snímku), vojnu si odkroutil u budějovických pohraničníků a kopačky obouval v Hraničáři. Do Koh-i-nooru se vrátil v době, kdy působil v I. B třídě. Řadu sezon byl kapitánem, na rok si odskočil do Roudného a s aktivní činností končil ve 34 letech. Válel za starou gardu, pak se dal ve Slavii na trénování. Začínal u přípravky, vedl béčko mužů a v letech 1999 – 2003 s Liborem Kollarem A-tým.

Výsledky turnaje

Slavia ČB – Akra ČB 6:1 (4:0)
Góly: Ždiarský 2, Bez, Turek, Fríd, Mendlík – Škuthan.

SK Mladé – Malše Roudné 2:1 (0:1)
Góly: Chromý, Havlíček – Šolc.

O 3. místo: Malše Roudné – Akra ČB 4:2 (2:0)
Góly: Otepka 2, Štojdl, Mertl – Blichal, Chmátal.

Finále: SK Mladé – Slavia ČB 3:2 (2:0)
Góly: Havlíček 2, Kuchař – Ždiarský 2.

Nejlepší brankář: Posířil (Akra)
Nejlepší střelec: Ždiarský (Slavia) se 4góly
Nejlepší hráč: Chromý (Mladé)


SK Mladé – 1. místo

Zleva stojí vedoucí mužstva Fried, Kolář, Hnilička, Havlíček, Fleischmann, Kočvara, Svoboda, Souček. Dole klečí Chlumecký, Kuchař, Pekárek, Chromý, Scheicher, Pletka.


SK Slavia ČB – 2. místo

Zleva stojí Staněk se synem Ivánkem, Ždiarský, Blažek, Kulovaný, Bez, Štěch, Jarolím, Dvořák. Dole klečí Hojdar, Mendlík, Kladenský, Šafrata, J. Novotný, Turek, Pečenka, Fríd.


Malše Roudné – 3. místo

Zleva stojí Šolc, Vačlena, Vopelka, Přibyl, Nohava, Martiš, Štojdl. Dole klečí Váša, Frühbauer, Vogl, Ladislav, Boháč, Mertl, Otepka.


Akra ČB – 4. místo

Zleva stojí Flosman, Zich, Šauer, Mařík, Frolík, Chmátal, Blichal, Pier. Dole klečí O. Horčička ml., J. Propš, Škuthan, Posířil, Klement, M. Horčička, Vařil.


 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Miloslav Kusbach