Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnovským v poslední desetiminutovce zhořkla dokopná

středa, 21. června 2017, 20:51

V Chýnově se hrál v sobotu otevřený fotbal s velkými zvraty ve skóre, s mnoha šancemi na obou stranách a po závěrečném hvizdu se nakonec radovali ze všech tří bodů houževnatí a bojovní hosté ze Šumavy.

V úvodu utkání byli více u míče hráči Vacova a po zásluze šli do dvoubrankového vedení. Nejprve v 16.min. potrestal hrubku ve středu domácí obrany pohotový Valta (0:1) a hned o dvě minuty ten samý hráč již zvyšoval na 0:2. Až po té se domácí probrali z letargie (v posledním utkání se museli obejít z různých důvodů bez Krále, Práška a R. Kučery) a šikovný dorostenec O. Hladík snížil ve 21.min. (1:2), když zúročil přihrávku Václ. Hrušky a téměř z brankové čáry prostřelil vacovského brankáře.

A ve 28.min. měl vyrovnání na kopačce Václ. Hruška, když po pohledné akci domácích na jeden dotek se ocitl zcela sám před brankou hostů, ale brankář Klas vytáhl parádní zákrok a domácího středopolaře vychytal. Ve 43.min. měli domácí další gólovou šanci, když centr Vlast. Hrušky prošel podél brankové čáry hostů, ale ani jeden ze tří nabíhajících domácích hráčů, jej nedokázal dopravit do poloodkryté vacovské branky.

Druhý poločas začal opět náporem domácích, ale šance Vlast. Hrušky a J. Hrušky z 55. a z 59.min. kýženým vyrovnáním opět neskončily. V 61.min. dali o sobě vědět hosté, ale pohotová střela Macha se mezi tři tyče Basíkovy branky nevešla. Ale v 62.min. se domácí přece jen dočkali, to když agilní Václav Hruška vyhrál vzdušný souboj s brankářem Klasem a hlavou jej přeloboval (2:2).

Tři góly Vacova v závěru

Domácí si vypracovali další dvě gólové šance: nejprve Mládek v 65.min. neprostřelil z osmi metrů blok hráčů soupeře a v 68.min. dorážka Petrů jen o centimetry minula Klasovu branku. Hned o minutu později bylo ale pořádně horko před domácí brankou, to když na poslední chvíli zablokoval domácí J. Basík gólovou střelu vacovského R. Macha. V 77.min. pak dokonal chýnovský obrat ve skóre pohotovou dorážkou střídající domácí Zítek (3:2) a v tu dobu vůbec nikdo na stadiónu netušil, co ještě přijde v poslední desetiminutovce…

V 81.min. se totiž nádherně trefil z 20 metrů vacovský Roučka (3:3), v 87.min. dokonal svůj hattrick Valta (3:4), když se prosadil za uctivého přihlížení domácích obránců dorážkou po rohovém kopu, a v 88.min. zmrazil nadobro domácí hráče a jejich příznivce Ketzer, který po brejku upravil na konečných (3:5) a tak trochu pokazil domácím dokopnou i rozlučku domácího brankáře a opory Radka Basíka s chýnovským dresem, který kývl na nabídku Slavoje Pacov a od podzimu bude oblékat pacovský dres v I. A třídě v kraji Vysočina.

Hodnocení zápasu domácím trenérem Petrem Holotou: „Hosté ukázali, že mají svou kvalitu a do 20. minuty byli lepším celkem. Po první brance v síti Vacova jsme se ale přece jen dostali do hry a podařilo se nám otočit skóre v náš prospěch a utkání jsme již měli takticky dohrát. Bohužel jsme ale soupeři doslova darovali všechny góly a to po našich hrubých chybách. Je to velká zkušenost pro naše dorostence, kteří opět nastoupili v základu a kteří se budou v příští mistrovské sezóně stále více objevovat na hrací ploše.“                                                       

FC Chýnov -  SK Vacov 3:5 (1:2)

Góly: 21. Hladík, 62. Hruška, 77. Zítek - 16., 18. a 87. Valta, 81. Roučka, 88. Ketzer. Rozhodčí:  Tůma - Tupý, Škuthan. Delegát: Makovička. ŽK: 1:1. Rohy: 6:5, 80 diváků. 

Chýnov:  R. Basík – J. Hruška, Doubrava, F. Zadražil (78. Sedlatý), Vl. Hruška -  Petrů, J. Basík, Mládek, Václ. Hruška – D. Havlík (27. Zítek), Hladík (67. Štiller). Trenér Petr Holota.

Vacov:  Klas – Vítovec (78. Vastl), Mls, Červenka, Uhlíř – R. Mach, A. Mach, Jírovec, Roučka – Ketzer, Valta.  Trenér Milan Satrapa.

 
 
Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer