Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bernarticím unikl postup do kraje jen o vlásek

 
pondělí, 19. června 2017, 11:34

V posledním kole krajské I. A třídy pro domácí opět úspěšného ročníku nastoupilo na bernartické trávě mužstvo, které nikdy nebylo snadným soupeřem. Mladé ambiciózní mužstvo z Blatné se v první části hry ukazovalo v dobrém světle a bylo domácím zdatným protivníkem. Nečekaný výpadek jejich hry na začátku druhé části a šestiminutovka snů pro domácí je poslal rychle do kolen a Bernartičtí pak do konce zápasu udržovaly bezpečný náskok a zcela jasným způsobem připravili tomuto tradičnímu soupeři zatím nejvyšší porážku v dosavadní historii vzájemných měření sil.

První kvalitní akci zakončili hosté v 9. minutě po přihrávce Nového na vlevo nabíhajícího Merašického střelou nad Fučíkovu bránu. Ve 12. minutě Kovářově po trestném kopu hlavičkoval Trantina a přes teč hostujícího beka skončila šance rohem. Ve 26. minutě po rohovém kopu Novákovu hlavičku vyrazil brankář Chlanda do pole. Trantinův trestný kop z pětadvaceti metrů skončil jen na hostující zdi.

První poločas dle výčtu nebezpečných akcí příliš zajímavý pro oko diváka nebyl. Hrálo se především ve středu hřiště a k ohrožení obou branek docházelo jen sporadicky. Poločas tedy nemohl skončit jinak než bezbrankově.

To na začátku druhé půle se začaly v podání domácích dít nevídané věci a během šesti minut nasázeli hostům po kvalitní kombinační hře a dvou standardkách tři branky a opaření hosté z tohoto šoku již do konce utkání nevzpamatovali. Ve 49. minutě přihrál do běhu Vít Fučík přesně Adamu Rakovanovi a ten si již se zakončením věděl rady - 1:0. Po rohovém kopu Kováře z levé strany v 53. minutě si naběhl na přední tyč nikým nebráněný autor prvního gólu a hlavičkou nedal brankáři šanci - 2:0.  V 55. minutě se pak po Kovářově trestném kopu do vzduchu nejvýše vyšrouboval další domácí kanonýr stoper Jakub Novák a hlavičkou trefil míč přesně k zadní tyči - 3:0.

Po šestiminutovce snů bylo v podstatě vymalováno. Aktivní domácí stále hráli svou hru a Blatná již po tomto knockautu nebyla nic schopna vytvořit. Za zmínku do konce utkání stojí ještě tvrdá Kukrálova střela, která olízla v 66. minutě levou tyč Chlandovy brány.  V 81. minutě završil hattrickem svůj střelecký den Adam Rakovan po prohození od Daniela Homoly, kterého uvolnil dobrou přihrávkou Tomáš Češka, završil tím svůj vynikající individuální herní projev i výkon celého bernartického mužstva ve druhé časti hry a stanovil konečný stav utkání na - 4:0.

Domácí se rozloučili se svými věrným diváky nejvyšším domácím vítězstvím v letošním ročníku krajské soutěže a zcela zaslouženě, zejména za velmi kvalitní herní projev a zakončování svých akcí ve druhém poločasu, zvítězili.

Sokol Bernartice – TJ Blatná 4:0 (0:0)

Branky: 49., 53. a 81. Adam Rakovan, 55. Jakub Novák. Rozhodčí: Albert – Komzák, Toucha. DFA: Brož. ŽK: 3:4 (Tomáš Češka, Tomáš Fučík, Mrkáček – Prokopec,  Šilhavý, Kůst, Merašický). Diváků: 100.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) – Kovář, Novák, Mrkáček (71. Kloboučník), Tomáš Češka – Kukrál, Trantina – Vít Fučík (59. Mir. Suchopár), Daniel Homola (89. Václav Homola), Ťupa (73. Martin Buriánek) – Adam Rakovan. Trenéři Petr Vašíček a Pavel Schorník.

Blatná: Jar. Chlanda (K) – Motyka, Kůs (58. Sýkora), Kallmünzer – Mišiak, Prokopec (73. Kryštof Šejvar), Šilhavý, Merašický – Hrubý, Stulík, Nový. Trenér Michal Čadek.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák