Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, fakta a nejlepší hráči ve 29. kole KP

 
středa, 14. června 2017, 17:50

V předposledním kole se předčasně rozloučily se sezonou Třeboň a Písek B. Pro třetiligovou rezervu to byl na nějaký čas poslední zápas. Do příštího ročníku KP se nepřihlásila. „Po dlouhém a podrobném projednání všech okolností a možností další činnosti mužstva se Výkonný výbor FC Písek rozhodl zvolit jinou cestu následného působení a rozvoje hráčů přecházejících z dorostenecké kategorie,“ stálo v tiskové zprávě klubu, proč se rozhodl přerušit činnost B-týmu. Už ve středu v předehrávce 30. kola chystají loučení J. Hradec s Protivínem.

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY 29. KOLA KP

FC PÍSEK B – FK JINDŘICHŮV HRADEC 1910 1:7 (1:3)

GÓLY: 37. PICHLÍK (11) – 20., 28., 63. BERÁNEK, 24. F. VOTAVA, 54. KOUTNÝ, 58. CHALUPSKÝ, 69. T. ŠENKÝŘ.
ROZHODČÍ: KRAUSKOPF – MACH, L. EIBL. DELEGÁT: ŠNAJDER: ŽK: 2:1 (PICHLÍK, JEVČÁK – M. ŠENKÝŘ). DIVÁKŮ: 50.


PÍSEK B: JEVČÁK (71. MACHOVSKÝ) – ŽUREK, PICHLÍK (80. HRALA), KECLÍK, VELEK - HUDÁK, D. VOTAVA, KINKOR, UHLÍK – ŘEŽÁBEK, ZUŠŤÁK (31. STRÁSKÝ). TRENÉR JAROSLAV PTÁČEK.

J. HRADEC: REŠL – BLAŽEK, VÖLFEL, T. ŠENKÝŘ, M. ŠENKÝŘ (80. NOVÁČEK) – KUČERA, ČERNOCH, KOUTNÝ, F. VOTAVA – BERÁNEK, CHALUPSKÝ. TRENÉR MAREK ČERNOCH.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: STRÁSKÝ, KECLÍK – CELÝ TÝM.

Jaroslav Ptáček, trenér Písku B: „Bylo vidět, že tentokrát nám chyběli zkušení hráči, kteří by dokázali našemu projevu dát nějaký řád. Hradec byl nad naše síly.”

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Další utkání, které nám celkem vyšlo, ale musím říci, že hlavně směrem dopředu, vzadu nám to dost drhlo, obzvláště v prvním polovině utkání. Po určité reorganizaci v zadních řadách se náš výkon zlepšil a celkově jsme podali dobrý výkon.“


FK OLEŠNÍK - TJ OSEK 1:2 (0:0)

GÓLY: 84. DUDEK - 62. KROUPA, 82. HOSNEDL.
ROZHODČÍ: POLÁK - VYCHODIL, PŘIBYL. DELEGÁT: PRIMUS. ŽK: 0:1 (BROŽ). DIVÁKŮ: 80.


OLEŠNÍK: JIRKAL - NÝDL, HELLER, POMEJE, ŠAHAJDA – ČERVENKA (83. VAŘÁK), TRESSL, DRÁB (75. RABIŇÁK), ŠÍMA – DUDEK, ŠTOS. TRENÉR LADISLAV TÁBORSKÝ.

OSEK: CHALUŠ – ČAPEK (37. KROUPA), CARDA, KREJČÍ, BRABEC – BLAŽEČKA, HANÁK (88. HŘEBÍČEK), BROŽ, HOCH, HOSNEDL – ŘÍSKÝ (90. JEŽEK). TRENÉR JAROSLAV VOŘÍŠEK.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: POMEJE, ČERVENKA – CHALUŠ, ŘÍSKÝ, CELÝ TÝM.

Ladislav Táborský, trenér Olešníku: „Vlastně nám už o nic nešlo, jsme zachránění, ale přesto jsme jaloví a nervózní v koncovce. Nedáme ani ty úplně největší možnosti. Jirka Dráb jde sám na bránu, udělá tam kličku gólmanovi a je před ním prázdná klec. On trefí hráče, který v ní stojí. To už je prostě moc. Ale byly tam další a další možnosti. Potřebuji dovolenou. Herně to úplně špatné nebylo, měli jsme fáze, kdy jsme hráli kolem vápna Oseku, ale pořád doplácíme na proměňování šancí.“

Jaroslav Voříšek, trenér Oseku: „Získané body pro nás mají záchranářskou příchuť. Brankář Chaluš  byl tentokrát mužem na svém místě a zlikvidoval domácím několik stoprocentních příležitostí. A když už byl překonán, zastoupil ho po hlavičce Šahajdy na brankové čáře Brabec. Na druhé straně jsme se i my díky několika brejkovým situacím dostali do šancí, z jedné z nich trefil Hosnedl pouze tyč. V 63. minutě se Říský dokázal otočit ve vápně kolem obránce, jeho přihrávku postrčil Carda a Kroupa ve skluzu otevřel skóre. V této fázi se hrálo nahoru dolů, a až Hosnedlův gól po samostatném nájezdu vnesl trochu klidu do našich řad. V závěru měli domácí velký tlak, navíc útočnou snahu podporoval výborně hrající Pomeje. Po gólu Dudka v 85. minutě jsme přečkali závěrečný tlak a odvezli si kýžené body.“


FK PROTIVÍN - SK SIKO ČIMELICE 1:1 (0:0)

GÓLY: 90. (+1.) VOJÍK – 49. NEKL.
ROZHODČÍ: KOTALÍK - DUNOVSKÝ, HOCH. DELEGÁT: MAKOVIČKA. ŽK: 0:2 (SLAVÍK, ŘEZÁČ). DIVÁKŮ: 300.


PROTIVÍN: HANUS – VOJÍK, ROTHBAUER, MIKULENKA, ZACH – RŮŽIČKA, Z. VOREL, R. VOJTA, FIALA (72. CHALUPA) – MORAVEC, J. VOREL. TRENÉR JURAJ KOBETIČ.

ČIMELICE: SLAVÍK – FARA, ŘEZÁČ, LISTOPAD, PŠENIČKA – SUCHAN (65. SVOJŠE), ZELENKA, NEKL, KÁŠ (72. VARHAN) – HLAVÍN, HEGENBART. TRENÉR TOMÁŠ SMRČINA.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: ZB. VOREL – NEKL, HEGENBART.

Juraj Kobetič, trenér Protivína: „Taktická bitva, nikdo nechtěl riskovat chybu, proto minimum šancí. Druhé dějství narušila trošku náhodná branka v naší síti. Musím uznat, že soupeř byl jistější na míči a přes jeho obranu se těžko postupovalo. Museli jsme ale do ofenzívy, soupeř mohl rozhodnout, náš gólman skvěle zasáhl, a tak jsme po závěrečném chtění bodu na něj dosáhli. Pro nás skvělá remíza.“

Tomáš Smrčina, trenér Čimelic: „Každý zápas, v němž přijdete o tři body až v nastavení, mrzí. Navíc si myslím, že jsme vyjma posledních deset minut odehráli velmi dobrý zápas. Dařilo se nám sbírat soupeřovy nakopávané míče a nepouštěli jsme Protivín do vážnějších šancí. I po vstřeleném gólu, kdy trochu zaspal domácí brankář, si nevytvořil Protivín žádnou velkou šanci. Pojistku tří bodů mohl přidat kapitán Hegenbart, ale tentokrát domácí brankář předvedl výborný zákrok. O to víc nás musí mrzet, že neubráníme poslední akci soupeře a v 91. minutě inkasujeme už po odvráceném rohu. Musím hráče ale pochválit za přístup a výkon. Díky ztrátám Katovic a Rudolfova máme pořád 3. místo ve svých rukách. Planá ale po výsledku s Katovicemi určitě nebude odevzdaný soupeř.“


TJ SOKOL PLANÁ NAD LUŽNICÍ – SK OTAVA KATOVICE 1:0 (0:0)

GÓL: 82. SEDLÁČEK.
ROZHODČÍ: KAŠTÁNEK – JAROLÍM, ŽEMLIČKA. DELEGÁT: CHLAŇ. ŽK: 2:3 (FAJFRLÍK, ŠVEC – CIBULKA, ZOUBEK, KŘIVANEC). DIVÁKŮ: 100.


PLANÁ: FAJFRLÍK – SEDLÁČEK, ANDĚL, WELZL, HANDREJCH (46. ŠIROKÝ) – JANOVSKÝ, PÖSINGER, POSPÍCHAL, ŠTIAK – ŠVEC (88. KOLÁŘ), PĚKNIC. TRENÉR RADIM HEŠÍK.

KATOVICE: ŠVEHLA – MATAS (73. KŘIVANEC), HROMÍŘ (76. TOMAN), KOUTSKÝ, BLATSKÝ - MIKLAS, ZOUBEK, CIBULKA, REPA - UHER, POŽÁREK. TRENÉR ROMAN MALÝ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: PĚKNIC – REPA.

Radim Hešík, trenér Plané: „Musím kluky opravdu pochválit. Sice nás pořád trápila koncovka, ale důležité bylo, že jsme se tentokrát vyvarovali hrubých chyb, které nás v minulosti stály bezpočet bodů. Bránili jsme opravdu pozorně a aktivně.“

Ohlas Katovic doplníme…


SK ŠEVĚTÍN – FK RAŠELINA SOBĚSLAV 3:7 (1:4)

GÓLY: 5. P. NOVOTNÝ, 57. 77 (11) KUPEC – 45., 49., 71. ŠMÍDMAJER, 7. T. MAZOUCH, 19. PELTÁN, 40. ŽALDA, 55. VLASTNÍ (BOHONĚK).
ROZHODČÍ: KLÁTIL – HANES, HERZOH. DELEGÁT: VL. EIBL.  ŽK: 1:1 (BOHONĚK – POLIŠENSKÝ). DIVÁKŮ: 100.


ŠEVĚTÍN: L. NOVOTNÝ – MOHAMED, HANOUSEK, KUPEC, SVÁTA – VALTA (65. LUDVÍK), BOHONĚK (57. ŠVEJDA), P. NOVOTNÝ (86. BEZNOSKA), HINDY – KLAPUŠ, HAVLÍČEK (46. R. NOVOTNÝ). TRENÉR MIROSLAV KOLÁČEK.

SOBĚSLAV: HNILIČKA – D. MARŠÍK, POLIŠENSKÝ, BOHÁČ, M. HROMADA – ŽALDA, PELTÁN, NOHAVA (82. CHOTOVINSKÝ), T. MAZOUCH – ŠMÍDMAJER, P. JANOUŠEK (69. KUNÍK). MUŽSTVO VEDL KAREL CHOTOVINSKÝ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: SVÁTA, MOHAMED – ŠMÍDMAJER.

Václav Chalupa, vedoucí mužstva Ševětína: „Hosté byli lepší, rychlejší a důraznější. Naši kluci bojovali sympaticky až do konce. Pokusíme se zabojovat v závěrečném utkání v Milevsku a snad se nám podaří opustit poslední místo.“

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „Do Ševětína jsme odjeli s minimálním počtem hráčů (1 do pole + brankář), nicméně kluci až na pár výjimek (herních) podali kvalitní výkon. Zápas se nesl tak trochu v přátelském duchu, dovolím si tvrdit, že kdybychom si v koncovce mnohdy nepočínali laxně, tak gólů mohlo být daleko víc. Mrzí mě minimálně dvě inkasované branky…“


SOKOL ŽELEČ – FC ZVVZ MILEVSKO 1:1 (0:0)

GÓLY: 50. R. NOVOTNÝ – 56. BARDA.
ROZHODČÍ: REISNER – VICAN, KRČÍN. DELEGÁT: ALBRECHT. ŽK: 0:1 (VAKOČ). DIVÁKŮ: 30.


ŽELEČ: HOVORKA – ŠKRÁBEK, PAVLIČKO, PETR, PODROUŽEK – RABIŇÁK, BRŮŽEK, ŠVEC, SOKOLT (74. ŠINDELÁŘ), HOLUB – R. NOVOTNÝ. TRENÉR ROMAN LUKÁČ.

MILEVSKO: PAVEL DVOŘÁK – P. NOVOTNÝ, J. KOSOBUD, VAKOČ, M. NOVOTNÝ – KOMÁREK, BARDA, PATÁK, ŠIMÁK (87. HRUBEC) – MARVAN, ALEXA (80. MÁCHA, 90. MILABERSKÝ). TRENÉR MIROSLAV STRNAD.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: RABIŇÁK, HOVORKA – BARDA.

Roman Lukáč, trenér Želče: „V zápase jsme měli mírnou převahu, ale chyběla nám lepší finální fáze, takže nakonec zasloužená dělba bodů.“

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Remízu bereme. Jsme spokojeni jak se ziskem bodu, tak s výkonem celého mužstva. Měli jsme velké problémy se sestavou, chyběli nám čtyři kluci ze základu, ale všichni, co dostali příležitost, nechali na hřišti maximum. Nastoupili i kluci, kteří na jaře tolik šancí nedostali, třeba Jirka Alexa nebo Pavel Novotný. Na konci zápasu se na hřiště dostali například Vašek Mácha z béčka, Adam Hrubec z mladšího dorostu a  Filip Milaberský ze staršího dorostu. Dnes jsme hráli týmově a utkání zvládli. Je paradoxní, že se nám daří víc na venkovních hřištích, ale je to tak. Sezonu teď zakončíme doma se Ševětínem, který je v dolních patrech tabulky, takže musíme získat povinné vítězství.“


CENTROPEN DAČICE – JISKRA TŘEBOŇ 2:4 (1:2)

GÓLY: 44. CELÝ, 74. TOMAN – 17., 54., 87. PRŮCHA, 33. HOLZEPL.
ROZHODČÍ: P. ŠAFRÁNEK – MACKO, TUPÝ. DELEGÁT: M. URBAN. ŽK: 0:1 (MATOUŠEK). DIVÁKŮ: 50.


DAČICE: ZEJDA – MAŠÁT, KNĚŽÍNEK, CELÝ (82. KRTEK), VACUŠKA – ŠIMÁNEK, JELÍNEK, TOČÍK, JANÁK, JINDRA – TOMAN. TRENÉR ROMAN BUJDÁK.

TŘEBOŇ: SKÁLA – KODRAS, LONSMÍN, HAVLÍK, KOPECKÝ – MATOUŠEK, MALICKÝ (66. MAXA), FRANĚK, DIVOKÝ – HOLZEPL (85. PODSCLAN), PRŮCHA (89. BAŠTA). TRENÉR ZDENĚK PROCHÁZKA.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: JINDRA, JANÁK, TOČÍK – PRŮCHA, LONSMÍN, SKÁLA.

Roman Bujdák, trenér Dačic: „Porážka mrzí o to víc, že jsme nebyli horší. Naopak, snažili jsme se být aktivní, předváděli kombinační fotbal, ale srazily nás hrubé individuální chyby, které Třeboň dokázala potrestat. V 18. minutě uklouzl stoper Celý a hosté šli do vedení, v 33. netrefil při odkopu balon brankář Zejda a my dostali do prázdné branky druhý zásah. Těsně před přestávkou zahrával Jindra trestný kop a Celý hlavou snížil. Další naše chyba přišla v 54. minutě, kdy gólman váhal s tím, zda má vyběhnout, či ne. Nakonec to udělal, ale bylo to už pozdě a Třeboň lobem zvýšila na 3:1. V 74. minutě po Jindrově standardce vykřesal Toman s dorážky naději, ale další šance jsme zužitkovat nedokázali. Tu největší měl Točík, který ze tří metrů trefil brankáře. V 87. minutě se po trestném kopu dokázal na vápně uvolnit třeboňský Průcha a z otočky pečetil výhru svého týmu. Mám smíšené pocty, protože fotbalově jsme hosty převyšovali, bojovali jsme, kombinovali, ale rozhodly naše minely.“

Zdeněk Procházka, trenér Třeboně: „Pro nás to bylo třetí utkání během sedmi dnů - v jedenácti hráčích stabilního kádru nelehký úkol. Soupeř potvrdil to, co ho provází celou sezonu - slušná ofenzíva a nepříliš dobrá defenzíva. Za stavu 0:2 těsně před přestávkou se zdálo být rozhodnuto, ale gól ze standardky do šatny po naší hrubé chybě soupeře nakopl. Ve druhém poločase jsme záhy přidali třetí branku, ale soupeř se dostal  do hry snížením na 2:3. O našem vítězství rozhodl v samém závěru střelecky disponovaný Průcha. U něj bych se rád zastavil. Za tuto sezónu udělal obrovský výkonnostní skok a poté, co v průběhu podzimu začal nastupovat pravidelně za A-mužstvo, se z něj stal náš klíčový hráč...“


TJ HLUBOKÁ NAD VLTAVOU – SK RUDOLFOV 2:2 (1:1)

GÓLY: 26. LOVIČKA, 76. HÁJEK. – 31. KOCINA, 66. VEJVAR.
ROZHODČÍ: KORANDA – TŮMA, PETERKA. DELEGÁT: J. URBAN. ŽK: 4:2 (HÁJEK, ŘÍHA, TAUBER, LEGDAN - KUNA, POUZAR). DIVÁKŮ: 110.


HLUBOKÁ: BRAŠNIČKA – JONÁŠ, LEGDAN, ČERMÍN, ŘÍHA – LOVIČKA (70. T. ADAM), ANTOŠ, NĚMEC, RUBICK (86. KRÁTKÝ) – TAUBER, HÁJEK (77. VALENTA). TRENÉR FRANTIŠEK CIPRO.

RUDOLFOV: TERINGL – DVOŘÁK, NOVOTNÝ, KUNA, RYNEŠ – HRBÁČ (85. HAJNÝ), ŠINDELÁŘ, POUZAR, KOVAČIČÍN – VEJVAR (89. KEŘKA), KOCINA. TRENÉR OTAKAR MATOUŠ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: NĚMEC, ČERMÍN, ANTOŠ – POUZAR, KOVAČIČÍN.

Petr Řehoř, funkcionář Hluboké: „Na jaře to byl nejlepší soupeř, který se u nás v podzámčí představil. A diváci tak mohli vidět velmi kvalitní utkání, která zvládla s přehledem i trojice rozhodčích. Šance byly vidět na obou stranách, i když si myslím, že jsme jich měli o něco více než soupeř. Bohužel ani ty větší Tauber tentokrát neproměnil. Zápas skončil zaslouženou remízou, s kterou jsme byli nakonec spokojeni.“

Otakar Matouš, trenér Rudolfova: „Musím kluky pochválit, někteří nastoupili se sebezapřením (Novotný, Hrbáč, Šindelář), jinak bychom těžko skládali sestavu. Ve velkém horku jsme vybojovali bod s fotbalovým soupeřem, který doma moc bodů neztrácí a v tabulce domácích zápasů je ze všech týmů nejlepší.“

Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák