Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ratibořští věří, že nebudou potřebovat bod jistoty

 
středa, 14. června 2017, 14:04

Poslední důležitý krok k záchraně se Ratibořským učinit nepodařilo a vzhledem k avizovanému zařazení Táborska B do krajského přeboru musí doufat, že z divize nespadne žádný jihočeský klub a z D skupiny I. B třídy bude sestupovat pouze poslední mužstvo TJ Březnice.

V opačném případě je čeká v sobotu 17. 6. od 10 hodin v Řepči přímý souboj o setrvání v soutěži s mužstvem FK Řepeč-Opařany, ve kterém by jim k záchraně sice stačila i remíza, tu by ale za daných okolností bylo velice těžké uhrát. Nedělní divizní výsledky jsou ale velice nadějné a Ratibořští doufají, že již tento bod nebudou potřebovat.

Hodnocení utkání očima trenéra Ratibořských Hor Václava Hoffmanna: „Do posledního domácího utkání sezóny jsme šli s cílem navázat na naše předchozí dvě vítězství a potvrdit tak setrvání v dalším ročníku I. B třídy. Bohužel jsme ale narazili na dobře připraveného soupeře, který od prvních minut potvrzoval svoje kvality. Na úvodní branku soupeře z penalty ve 23. minutě jsme ještě dokázali odpovědět brankou Slavomíra Mareše po samostatném úniku ve 32. minutě, ale náš soupeř šel v závěru prvního poločasu opět do vedení. Druhý poločas se pak již odehrával zcela v režii týmu hostů, který své vedení navýšil až na 1:4. Nám se sice podařilo v 72. minutě brankou Tomáše Vocílky z penalty snížit na 2:4 a poté jsme se snažili toto utkání ještě zdramatizovat, soupeř ale v 86. minutě vsítil pátou branku. Musíme uznat, že náš dnešní soupeř byl lepší, a nezbývá nám nic jiného, než mu k zaslouženému vítězství pogratulovat. Vzhledem k vývoji v ostatních fotbalových soutěžích nás zřejmě příští týden čeká přímý souboj o zachování I. B třídy. Nastoupíme v sobotu 17. 6. od 10 hodin v Řepči proti zachraňujícímu se týmu FK Řepeč-Opařany.“

SK Ratibořské Hory - FK Sokol Třebětice 2:5 (1:2)

Branky: 32. S. Mareš, 72. Vocílka z penalty - 23. z pen. a 60. P. Bastl, 39. V. Bastl, 56. Chvátal, 86. Švarc. Rozhodčí: Řehoř - Zabilka, Pinc. Diváci: 50.

Rat. Hory: Průša - Blovský, Kutiš, O. Balík (39. R. Pechánek), Růžička - Fišer, Sabiniok, S. Mareš, Vocílka - Katolický, V. Říha.

Napsal(a) SK Ratibořské Hory