Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jan Zušťák posílí Junior Strakonice, nováčka I. A třídy

 
úterý, 13. června 2017, 14:25

Junioru Strakonice se čtvrtým postupem v řadě podařilo oživit zašlou slávu místního fotbalu, ale ambice klubu z okresního města u Otavy tím nekončí. Před startem I. A třídy hodlá do vyšší soutěže posílit. Padají různá jména. První velkou posilou se stal Jan Zušťák (42), který se na sklonku kariéry vrací na místo činu, kde s fotbalem začínal.

Oficiálně se Jan Zušťák loučil s nadmíru úspěšným působením v FC Písek vloni v červnu, ale ještě rok vypomáhal béčku a byl připraven zaskočit i v ČFL. Obávaný kanonýr s jedenáctkou na zádech, který působil ve Strakonicích, Dukle Tábor, Příbrami, Blšanech, Mostu, Turnově, Vlašimi, Prachaticích a Písku nastoupil v sobotu za píseckou rezervu naposledy a to byl definitivně jeho poslední zápas ve žlutomodrém dresu, který oblékal od roku 2007 po příchodu z třetiligových Prachatic.

Ve své kariéře střílel v různých soutěžích řadu gólů od první ligy po krajský přebor. V barvách Písku jich bude kolem 130. Teď plánuje svůj střelecký účet rozšířit o trefy z I. A třídy. „Rád bych pomohl Junioru do krajského přeboru,“ zmínil hlavní přání před návratem na Křemelku. Trenérsky bude pokračovat jako asistent Ondřeje Prášila u A-týmu FC Písek. A co dalšího nám prozradil Jan Zušťák, se podívejte v natočeném videorozhovoru.

Napsal(a) Michal Průcha, Ladislav Lhota | Foto Jan Škrle