Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Buldoci v Precis aréně nekousali. Třetího sestupujícího určí závěrečné kolo

 
pondělí, 12. června 2017, 16:56

V souboji jihočeského trpaslíka s karlovarským obrem se zrodilo překvapení, které těší velký počet jihočeských fanoušků kopané. Po nedělní výhře Jankova s Karlovými Vary se Jihočeši odpoutali ze sestupového pásma a před posledním kolem to vypadá, že by letos nemusel z divize padat ani jeden účastník Jihočeského kraje. Sezóna vyvrcholí v pátek, kdy Jankov cestuje do Českého Krumlova!

S průměrem přes tři vstřelené góly na zápas dorazili karlovarští Buldoci do jankovské Precis arény jako nejofenzivnější tým soutěže, ovšem tuto skvostnou bilanci dlouho nenaplňovali. Domácí výběr bojoval o vše a proti favoritovi zápasu se od prvních minut nadechl k heroickému výkonu!

Krátce od úvodního hvizdu přišel Šebelkův centr z pravé strany, který hlavičkující Pavel Beránek usměrnil nad Strnadovu branku. O dvě minuty později se Jan Šebelka efektně zbavil protihráče, na Strnada vyslal tvrdou střelu, jenže hostující gólman si s ní poradil. Aktivní vstup do zápasu korunoval Jankov prvním gólem v 11.minutě. To Vojtěch Bürger zachytil rozehrávku hostujících fotbalistů, dlouhým pasem našel Patrika Sedlice, jenž rychlou klikou a nádhernou střelou do šibenice zařídil Jihočechům vedení - 1:0.

Buldoci své ofenzivní drápky vystrčili poprvé, a na dlouhou dobu naposledy v 17.minutě, když Vít Vrtělka prostrčil balón na Mariana Geňa, jehož střela z dobré pozice domácí zařízení minula. Vzápětí zakombinovali jankovští Kollár, Beránek, Sedlic, přičemž posledně jmenovaný zakončil celou akci střelou do Daniela Strnada.

Po druhé se skóre měnilo v 32.minutě. Na útočné polovině hřiště přišel Vrtělka o míč, toho se zmocnil Jan Šebelka a sólem přes půl hřiště ho dovezl až k pokutovému území Varů, odkud ho napálil k tyči za bezmocného Strnada – 2:0.

Daniel Strnad musel zasahovat znovu v 35.minutě, když ho zaměstnalo velmi dobře hrající duo Šebelka-Sedlic. Prvně jmenovaný obloučkem vyslal Sedlice za hostující zadáky, ten se pokusil vyběhnuvšího gólmana hostujícího celku přelobovat, avšak Strnad i s trochou štěstí vytáhl míč na rohový kop. Velice dobrý výkon jankovských hráčů stačil na poločasové vedení 2:0!

Náskok pojistila Bürgerova patička

Ještě veseleji bylo v Precis aréně v 56.minutě. Sedlicův odvrácený centr napálil Šebelka a Vojtěch Bürger ho před brankou tečoval z dosahu všech přímo pod břevno - 3:0. Jankov vedl o tři góly a to už byl náskok, díky němuž domácí fanoušci začali věřit v tříbodový konec. Navíc samotní fotbalisté jihočeské vesnice hráli stále maximálně pozorně a ofenzivní sílu Buldoků drželi na uzdě. Sami mohli znovu udeřit v 65.minutě, kdy se do Maršánovo centru krásně položil František Lošek, avšak hostující branku minul.

Hosté během druhé půle postupně přebrali otěže zápasu a v závěru se dostali i do šancí. Vůbec první zakončení mezi tři Pavelcovy tyče přišlo až po 78.minutách, a to když se k hlavičce dostal František Dřížďal, ale domácího gólmana nenachytal v nedbalkách. Veškerý um musel Aleš Pavelec předvést v 82.minutě proti dobře mířené střele Martina Pěkného. Ta směřovala přesně k tyči, ale Pavelec jí tygřím skokem vytěsnil na roh. Čestného úspěchu se karlovarští dočkali až v nastaveném čase, kdy po Kroneislově ruce proměnil pokutový kop Marian Geňo - 3:1.

Přestože domácí přišli o čisté konto, o tři převeledůležité body nikoliv! Tento výsledek odsoudil k definitivnímu sestupu FK Ostrov, o třetí sestupové místo si to rozdají Krumlov, Jankov a Rokycany. Jihočeši hrají spolu a k jistotě záchrany jim stačí vzájemná remíza. Rokycany musí porazit Čížovou a doufat v tříbodovou výhru jednoho z dua Krumlov - Jankov.

Ivo Čech, trenér Jankova: „Do zápasu s Karlovými Vary jsme vstoupili s nadšením a navázali tak na povedený druhý poločas z minulého utkání v Rokycanech. Byli jsme aktivní a celkem zaslouženě šli do vedení po vydařené Sedlicově střele. Hosté potvrzovali svou kvalitu, byli silní na míči a Geňo měl slušnou příležitost na vyrovnání. Šebelkovým zakončením po brejku jsme hosty potrestali za chybu na útočné polovině a zvýšili ještě do poločasu náskok. Po přestávce začali hosté aktivněji, ale do větších šancí jsme je nepouštěli, naopak jsme dali po standardce trochu šťastně patičkou Bürgerem třetí branku. Škoda nešťastné ruky a korekce výsledku z penalty, nula by byla příjemná, ale důležité jsou tři body. Myslím si, že kluci odvedli velký kus práce a předvedli divákům velmi slušný výkon a ačkoliv to často nedělám, tentokrát musím tým opravdu pochválit.“

SK Jankov - 1.FC Karlovy Vary 3:1 (2:0)

Branky: 11. Sedlic, 32. Šebelka, 56. Bürger - 90. Geňo z pen. Rozhodčí: Kotyza - Raplík, Benedikt. Delegát: Dobšík. ŽK: 1:2 (Maršán - Plechatý, Dřížďal). Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 4:3. Rohy: 4:5. Diváci: 288.

SK Jankov: Pavelec - Fajtl, Lošek, Kroneisl, Zajíc - Bürger, Maršán (88. Rytíř), Kollár, Beránek (70. Mužík) - Sedlic (81. Voráček), Šebelka (85. Popelka).

1.FC Karlovy Vary: Strnad - Plechatý, Staněk (66. Skala), Pěkný, Mestl - Maňák (86. Šupík), Vrtělka, Krlička, Dřížďal - Geňo, Psohlavec.

Nejlepší hráči: celý tým - Dřížďal, Maňák.

 
 
Napsal(a) SK Jankov | Foto Petr Vlasák