Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Divize: Jankov výhrou s K. Vary opustil sestupovou příčku, Roudné nezaváhalo v Sušici

 
neděle, 11. června 2017, 20:04

Dva zbývající nedělní zápasy divizní skupiny A určitě potěšily jihočeské fanoušky. Jankov porazil K. Vary a zase je o kus blíž vysněnému udržení. Roudné bez komplikací zabodovalo u beznadějně poslední Sušice zásluhou dvou gólů Davida Růžičky. Po 29. kole jsou jistými sestupujícími ze skupiny A Ostrov a Sušice, hodně nahnuté to mají Rokycany, neboť Jankovu i Č. Krumlovu stačí v pátečním vzájemném derby bod k jistotě záchrany. Remíza znamená udržení pro oba kluby, bez ohledu na výsledek Rokycan s Čížovou.

SK Jankov – 1.FC Karlovy Vary 3:1 (2:0)

Góly: 11. Sedlic, 32. Šebelka, 55. Bürger - 90. Geňo (pen.).
Rozhodčí: Kotyza - Raplík, Benedikt. Delegát: Dobšík. ŽK: 1:2 (Maršán - Plechatý, Dřížďal). Diváků: 288.


Jankov: Pavelec - Fajtl, Lošek, Kroneisl, Zajíc - Beránek (70. Mužík), Maršán (88. Rytíř), Kollár, Bürger - Sedlic (81. Voráček), Šebelka (85. Popelka). Trenér Ivo Čech.

Po páteční prohře Rokycan stačilo v dnešním utkání Jankovu uhrát alespoň jeden bod, aby se dostali Jihočeši ze sestupových příček a před posledním kolem se tak v případě výhry nemuseli ohlížet na výsledky ostatních soupeřů. Jenže do Precis arény zavítal nejofenzivnější tým celé soutěže. S průměrem 3,1 vstřeleného gólu na zápas to byli karlovarští Buldoci, kteří ještě usilovali o druhé místo za vedoucí Čížovou.

Vary dorazily i s produktivním duem Geňo - Psohlavec, a do zápasu vstupovaly samozřejmě jako velký favorit. Jenže domácí začali dobře a po pološancích Beránka a Šebelky šli v 11.minutě do vedení, kdy krásnou střelou poslal Patrik Sedlic míč do víka a svůj tým do vedení - 1:0.

Buldoci měli největší příležitost v 17.minutě, ale Marian Geňo z dobré pozice pálil vedle. Srdnatý výkon Jankova korunoval v 32.minutě Jan Šebelka, jenž sólo z půlky hřiště sebevědomě zakončil druhou trefou Jihočechů - 2:0. Chvilku nato Šebelka vysunul Sedlice, jehož pokus o lob gólman Strnad vytěsnil na roh. Vary během prvního poločasu nenašly na dobře hrající Jankov recept a ani jednou netrefil prostor Pavelcovy branky.

I po změně stran se jako první radovali jankovští, když Šebelkovu střelu tečoval před brankou Vojtěch Bürger, usměrnil míč pod břevno a v Jankově začali věřit ve výhru. Hosté se do šancí dostávali až v závěru. Dřížďalovu hlavu i pěknou střelu Pěkného však pochytal spolehlivý Pavelec. Gólu se karlovarští dočkali až v 90.minutě, kdy po Kroneislově ruce snižoval na konečných 3:1 z pokutového kopu Marian Geňo. Jankov se sice ještě definitivně nezachránil, ale je velice blízko, což určitě těší všechny jihočeské příznivce kopané.


TJ Sušice – Malše Roudné 0:2 (0:2)

Góly: 26. a 36. Růžička.
Rozhodčí: Trska - Ulrich, Starý. Delegát: Zeman. Bez karet. Diváků: 150.


Roudné: Hřebejk – Kössl, Turek, Průcha – Samek (79. Tibitanzl), Tušer, O. Otepka, Vávra (84. Kořínek) – Růžička (88. Zíka), Markytán (87. Král), Píša. Trenér Rudolf Otepka.

Poslední Sušice prožívá po návratu do divize prachbídnou sezonu. Získala pouze dva body po penaltovém vítězství s Klatovy. Jinak šel mladý tým z města sirek od porážky k porážce a o jeho postavení na chvostu jasně vypovídá i skóre - obdržel 114 gólů. Z toho dva jim přidali v neděli Roudenští.

Malše potřebovala k úplné jistotě zachování divizní příslušnosti odvést jeden jediný bod (nabízela se ještě jedna varianta s možností 1:100) a po soustředěném výkonu celého mužstva zaslouženě vyhrála. Důležitý krok k tomu udělala již v prvním dějství, kdy se neustále tlačila před branku Sušice. Trenér Rudolf Otepka vsadil na ofenzivní rozestavení se třemi útočníky. Vyplatilo se. Oba góly Roudného padly po akcích útočné vozby a únicích po levé straně.

Při prvním pronikl po lajně až k šestnáctce Markytán, přihrál Davidu Růžičkovi, který se zbavil svého strážce a nasměroval míč přesně po zemi k levé tyči. Domácí brankář Gill se natahoval marně. O deset minut později se akce opakovala jako přes kopírák. O. Otepka vyslal po křídle unikajícího bojovníka Píšu, jenž nacentroval na malé vápno, Gill vyrazil míč přímo na kopačku Davida Růžičky a ten dorážkou do prázdné branky skóroval podruhé. 

„Moc jsme chtěli tenhle zápas vyhrát. Řekl bych, že jsme měli zápas pod kontrolou, i když jednou Hřebejkovi pomohlo břevno. My jsme ale i tak měli víc ze hry a dvěma góly to potvrdil Růžička. Po přestávce jsme si už hlídali náskok a nikterak jsme neplašili,“ řekl Jihočeskému fotbalu při zpáteční cestě domů roudenský asistent trenéra Jan Rezek.


Aktuální tabulka po 29. kole

PSALI JSME V SOBOTU
Divize: Č. Krumlov zaskočil favorizovaný Motorlet, Čížová si poradila s Admirou a bere postup do ČFL

Napsal(a) Redakce, SK Jankov | Foto Petr Vlasák