Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, fakta a nejlepší hráči ve 28. kole KP

 
středa, 7. června 2017, 15:29

Soběslav po 28. kole slaví mistrovský titul. Rozhodla o něm vítězstvím nad druhou Želčí 1:0. Zajímavou podívanou do posledních dvou kol slibuje souboj o druhý flek, na kterém sice stále je Želeč, ale tlačí se na ni Čimelice a Katovice. SIKO doma rozneslo píseckou rezervu 6:1, Katovice zase předvedly velký obrat proti oslabenému Rudolfovu. Přinášíme ohlasy trenérů a činovníků po víkendových bojích.

VÝSLEDKY 28. KOLA KP

 FK JINDŘICHŮV HRADEC 1910 - CENTROPEN DAČICE 9:0 (5:0) 

GÓLY: 4. (11), 52., 70., 88. BERÁNEK, 31. 43., 81. CHALUPSKÝ, 27. (11) KOUTNÝ, 37. VOTAVA.
ROZHODČÍ: HOCH – PŘIBYL, KOTALÍK. DELEGÁT: M. URBAN. ŽK: 0:1 (JINDRA). DIVÁKŮ: 100.


J. HRADEC: REŠL – BLAŽEK (80. ŠMÍD), VÖLFEL, T. ŠENKÝŘ, M. ŠENKÝŘ – KUČERA, ČERNOCH, KOUTNÝ, VOTAVA – BERÁNEK, CHALUPSKÝ (89. KRÁLÍČEK). TŘENÉR MAREK ČERNOCH.

DAČICE: ZEJDA – MAŠÁT, KNĚŽÍNEK, CELÝ, VACUŠKA – ŠIMÁNEK, BRUNNER (64. KŘIVÁNEK), TOČÍK (90. SVOBODA), JANÁK, JINDRA – TOMAN. TRENÉR ROMAN BUJDÁK.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: BERÁNEK – CELÝ.

Marek Černoch, trenér J. Hradce: „Jak už výsledek ukazuje, soupeře jsme přehráli ve všech činnostech a aspektech hry. Kluci hráli s chutí a opravdu se na to dalo dívat. Nic jsme nepodcenili a šli jsme do derby s pokorou, protože Dačice dovedou být hodně nebezpečné a mají v týmu velmi dobré fotbalisty. Nic jsme jim ale nedovolili a zaslouženě zvítězili. "

Dušan Lovětínský, asistent trenéra Dačic: „Do zápasu jsme vstupovali s cílem předvést co nejkvalitnější výkon především v defenzivě a následně hrozit z rychlých brejků. Bohužel hned v úvodu utkání jsme inkasovali z penalty po naší zbytečné chybě v obraně. V dalším průběhu utkání domácí tým jasně dominoval. Měl lepší pohyb, důraz a u většiny balonů byl dřív než naši hráči. Po druhém gólu z penalty se naše defenziva začala rozpadat a bylo jen otázkou času  kdy padnou další góly. Skóre první půle se nakonec zastavilo na pěti inkasovaných brankách. Ve druhém poločase jsme si vytvořili i dvě loženky, které však svými bravurními zákroky Tomanovi a Jindrovi zlikvidoval gólman Rešl. Domácí naopak své šance proměnili a poslali nás domů s pořádným přídělem."


TJ OSEK - TJ HLUBOKÁ NAD VLTAVOU 1:5 (0:2) 

GÓLY: 61. CARDA - 11., 55. HÁJEK, 49., 70. TAUBER, 21. BROŽ (VLASTNÍ).
ROZHODČÍ: DUNOVSKÝ - MACKO, KAŠTÁNEK. DELEGÁT: F. ŠAFRÁNEK. ŽK: 0:1 (ČERMÍN). DIVÁKŮ: 87.


OSEK: CHALUŠ – KUNEŠ, CARDA, KREJČÍ, BRABEC – BLAŽEČKA (55. ČAPEK), NOVÁK, BROŽ, HOCH, HOSNEDL – ŘÍSKÝ (24. KROUPA, 81. HŘEBÍČEK). TRENÉR JAROSLAV VOŘÍŠEK.

HLUBOKÁ: BRAŠNIČKA – JONÁŠ (74. LOVIČKA), LEGDAN, ANTOŠ, ČERMÍN – RUBICK (64. KRÁTKÝ), NITRIANSKÝ, STRÁSKÝ (42. TAUBER), ŘÍHA, NĚMEC – HÁJEK (55. VALENTA). TRENÉR FRANTIŠEK CIPRO.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: NIKDO – HÁJEK, TAUBER, NĚMEC, BRAŠNIČKA, LEGDAN

Jaroslav Voříšek, trenér Oseku: „Úvodní patnáctiminutovka nenasvědčovala výslednému debaklu. Hosty jsme nepustili do hry, bohužel naše příležitosti zůstaly nevyužity. Ve 2. minutě našel Blažečka centrem Nováka, ale jeho hlavička skončila vedle. V 10. minutě po přihrávce Cardy přestřelil Říský z malého vápna. Hluboká naopak  po dvou brejkových situacích skórovala. Zkušení hosté si druhý poločas pohlídali a zaslouženě zvítězili. Cardův gól hlavou po rohu už pouze korigoval konečný výsledek."

Petr Řehoř, činovník Hluboké: „Prvních patnáct minut byl Osek lepší, ale Brašnička nás podržel a pak jsme přebrali otěže zápasu my. Byli jsme fotbalovější i pohyblivější. A po dvou vstřelených brankách se dá říci, že bylo na hřišti jen naše mužstvo. Měli jsme ještě spoustu dalších šancí, takže tento výsledek je pro domácí ještě mírný. Naše mužstvo musím pochválit a doufat, že zvládnou i rozlučku na domácím hřišti v neděli s Rudolfovem.“


 SK OTAVA KATOVICE - SK RUDOLFOV 3:2 (0:1) 

GÓLY: 58. ZOUBEK, 63. REPA, 69. UHER - 8. POUZAR, 55. NOVOTNÝ.
ROZHODČÍ: HANES - MACH, HOCH. DELEGÁT: KUČERA. ŽK: 2:4 (POŽÁREK, MATAS - BAŠČEVAN 2, HRBÁČ, POUZAR). ČK: 0:1 (49. BAŠČEVAN). DIVÁKŮ: 202.


KATOVICE: ŠVEHLA – MATAS (74. KOUTSKÝ), HAJDUŠEK, CIBULKA, BLATSKÝ – MIKLAS, ZOUBEK, SCHÁNĚLEC, REPA - UHER, POŽÁREK. TRENÉR ROMAN MALÝ.

RUDOLFOV: TERINGL - PROKEŠ, J. NOVOTNÝ, KUNA, RYNEŠ – KOCINA (46. PFLEGER), HRBÁČ, POUZAR, KOVAČIČÍN – JANÁK (72. DVOŘÁK), BAŠČEVAN. TRENÉR OTAKAR MATOUŠ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: HAJDUŠEK, REPA, UHER - TERINGL, POUZAR

Ohlas obou mužstev doplníme.


 SK SIKO ČIMELICE - FC PÍSEK B 6:1 (2:0) 

GÓLY: 5. VITÁK, 21. HEGENBART, 49. PICHLÍK (VLASTNÍ), 61. SVOJŠE (11), 74. PŠENIČKA, 85. NEKL – 76. ZUŠŤÁK.
ROZHODČÍ: JAROLÍM - KRAUSKOPF, KORANDA. DELEGÁT: VRZAL. ŽK: 0:1 (PICHLÍK). DIVÁKŮ: 150.


ČIMELICE: SLAVÍK – FARA, NĚMEC, J. VITÁK (70. VARHAN), PŠENIČKA – ZELENKA, HEGENBART, HLAVÍN (61. PÁVEC), KÁŠ (68. SUCHAN), LISTOPAD (73. NEKL) – SVOJŠE (61. NOSEK). TRENÉR TOMÁŠ SMRČINA.

PÍSEK B: JEVČÁK – ŽUREK (54. D. VOTAVA), HUDÁK (76. MACHOVSKÝ), PICHLÍK, VELEK – STRÁSKÝ (54. M. VITÁK), KECLÍK, HRALA (76. ŘEŽÁBEK), BLAŽEK, DAN – ZUŠŤÁK. TRENÉR JAROSLAV PTÁČEK.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: HEGENBART, KÁŠ, ZELENKA, VITÁK – NIKDO

Tomáš Smrčina, trenér Čimelic: „Písek přijel s mladým kádrem doplněným o zkušeného Zušťáka a Pichlíka. Nám se povedl vstup do utkání, kdy po rohovém kopu skóroval dobře hrající Viták a tím jsme se uklidnili. Do poločasu se nám povedlo jít do vedení 2:0 po hezké akci Káše z pravé strany a zakončujícího Hegenbarta. Během první půle jsme podle mě střídali velmi dobré okamžiky s těmi horšími a mladíci z Písku si vytvořili nebezpečné gólové šance. V tuhle chvíli jsme hráli vepředu v hodně lidech a po ztrátě se některým hráčům nechtělo vracet. Hra vypadala dost neurovnaně. Druhý poločas byl po téhle stránce lepší a zaslouženě jsme přidali další čtyři góly. V zápase se projevila větší zkušenost našeho kádru a zaslouženě jsme získali 3 body.“

David Pichlík, asistent trenéra Písku B: „To, co jsme předvedli v Čimelicích, byla jedna velká katastrofa. Domácí nás předčili ve všech směrech a zaslouženě vyhráli."


 FK SPARTAK SOBĚSLAV – SOKOL ŽELEČ 1:0 (0:0) 

GÓL: 56. ŠMÍDMAJER.
ROZHODČÍ: L. EIBL – REISNER, VICAN. DELEGÁT: J. URBAN. ŽK: 3:1 (KUNÍK, CHOTOVINSKÝ, BOHÁČ – RABIŇÁK). ČK: 1:0 (79. M. MAZOUCH). DIVÁKŮ: 430.


SOBĚSLAV: KUNÍK – CHOTOVINSKÝ, PODRÁSKÝ, BOHÁČ, M. HROMADA – ŽALDA (86. P. JANOUŠEK), M. MAZOUCH, NOHAVA (91. MARŠÍK), T. MAZOUCH (89. POLIŠENSKÝ) – ŠMÍDMAJER (77. FISCHER), DVOŘÁK (80. PELTÁN). TRENÉR RADEK HAJIČ.

ŽELEČ: HOVORKA – ŠKRÁBEK, PAVLIČKO, KOSOBUD, PETR (55. KUKUČKA) – RABIŇÁK (77. JANOŠÍK), BRŮŽEK, ŠVEC, ŠVÁB (69. SOKOLT), HOLUB (80. PODROUŽEK) – NOVOTNÝ. TRENÉR ROMAN LUKÁČ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: ŠMÍDMAJER, NOHAVA – RABIŇÁK, KOSOBUD, ŠVÁB

Radek Hajič, trenér Soběslavi: „Finále KP bylo od začátku taktickou bitvou. Želeč je velmi kvalitní, zkušené mužstvo a to také v prvním poločase potvrzovalo. Mělo více ze hry a i díky našim chybám bylo blíže ke gólu. Jednou nás podržel Kuník, dvakrát zaskočil za obranu Nohava. Ve druhé půli už jsme byli daleko odvážnější, výkon byl podstatně lepší. Nadprůměrný zápas rozhodla standardní situace. Na roh Nohavy nejvýše vyskočil J. Šmídmajer a rozhodl nejen tento zápas ale i celý ročník. Máme před sebou ještě dva zápasy, ve kterých určitě dostanou šanci hráči, kteří nebyli tolik vytěžovaní, ale budeme chtít oba zápasy vyhrát a překročit hranici 70 bodů."

Roman Lukáč, trenér Želče: „Pro mě remízový zápas, který rozhodla naše nedůslednost při standardní situaci. Soběslavi gratuluji k zisku titulu, jednoznačně si ho za celou sezonu zaslouží."


 SOKOL PLANÁ N. LUŽNICÍ – FK PROTIVÍN 0:2 (0:0) 

GÓLY: 82. J. VOREL, 85. RŮŽIČKA.
ROZHODČÍ: ŽEMLIČKA – POLÁK, KOTALÍK. DELEGÁT: ŠNAJDER. ŽK: 2:0 (POSPÍCHAL, TRČKA). DIVÁKŮ: 40.


PLANÁ: FAJFRLÍK – SEDLÁČEK, WELZL (51. JANOVSKÝ), ANDĚL, HANDREJCH – DO TRUNG, POSPÍCHAL, PÖSINGER, ŠTIAK – TRČKA, ŠIROKÝ (64. ŠVEC). TRENÉR RADIM HEŠÍK

PROTIVÍN: HANUS – VOJÍK, ROTHBAUER, RUCZKOWSKI, ZACH – RŮŽIČKA, Z. VOREL, R. VOJTA, FIALA (46. J. VOJTA) – MORAVEC (85. SLÁDEK) – J. VOREL (73. VL. MIKULENKA). TRENÉR JURAJ KOBETIČ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: ANDĚL – J. VOREL.

Radim Hešík, trenér Plané: „Šance byly na obou stranách, hrálo se vyrovnané utkání. Spravedlivější by asi byla remíza, ale v závěru nám citelně chyběl stoper Welzl, který musel střídat pro zranění, a to naše plány totálně zbortilo. Protivín toho dokonale využil na konci zápasu, kdy nám vstřelil během chvilky dva góly.“

Juraj Kobetič, trenér Proitivína: „Hrál se poklidný letní fotbal, tempo hry odpovídalo vedru a obě mužstva se víc věnovala defenzívě. Dvě zaváhání domácí rozehrávky jsme nevyužili a na naší straně to bylo bez ohrožení. V druhém dějství se vyskytlo pár okamžiků, které by mohly vést ke gólu. Nejdřív domácí pak ani my jsme nedokázali dostat míč do sítě. Ke konci utkání jsme to byli my, kdo držel míč, a myslím, že jsme chtěli víc vyhrát. Povedla se standardka a slušná kombinace a za první jarní body z venku jsme opravdu rádi."


JISKRA TŘEBOŇ - SK ŠEVĚTÍN 2:0 (0:0)

GÓLY: 58. LONSMÍN, 90. MALICKÝ.
ROZHODČÍ: VYCHODIL - POLÁK, TŮMA. DELEGÁT: MAKOVIČKA. ŽK: 1:1 (DIVOKÝ - KUPEC). DIVÁKŮ: 150.


TŘEBOŇ: SKÁLA – KODRAS, LONSMÍN, HOLÝ, KUČERA (56. NEKVINDA) – MATOUŠEK (66. MALICKÝ), KOPECKÝ, FRANĚK, DIVOKÝ (78. BAŠTA) – PRŮCHA, HOLZEPL. TRENÉR ZDENĚK PROCHÁZKA.

ŠEVĚTÍN: L. NOVOTNÝ – MOHAMED, KUPEC, HANOUSEK, SVÁTA – VALTA, P. NOVOTNÝ, R. NOVOTNÝ, BOHONĚK – HAVLÍČEK (68. SUCHAN), KŘÍHA. TRENÉR MIROSLAV KOLÁČEK.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: LONSMÍN, SKÁLA – HANOUSEK.

Zdeněk Procháka, trenér Třeboně: „V prvním poločase jsme měli dostatek příležitostí k tomu, abychom v pohodě vedli alespoň o tři branky. Bohužel jsme neproměnili ani ty nejvyloženější šance. Ve druhé polovině utkání na naše hráče padla nervozita a zkušené mužstvo Ševětína vycítilo šanci odvézt si z Třeboně body. Nakonec jsme silou vůle branku vstřelili, a to hlavně díky důrazu Lonsmína. V samém závěru utkání se nám podařilo ještě jeden gól přidat, ale zvláště ve druhém poločase nebyl náš výkon vůbec optimální a získat povinné tři body pro nás nebylo jednoduché."

Miroslav Koláček, trenér Ševětína: „Nechci se k tomuto utkání vyjadřovat. Jsem rád, že hlavní rozhodčí postupuje do divize."


 FC ZVVZ MILEVSKO – FK OLEŠNÍK 0:0 

ROZHODČÍ: PETERKA – TUPÝ, KRČÍN. DELEGÁT: ŘEZÁČ. ŽK: 2:0 (BARDA, KOSOBUD). DIVÁKŮ: 105.


MILEVSKO: PAVEL DVOŘÁK – PAVEL NOVOTNÝ, KOSOBUD, VAKOČ – SEDLÁK, KOMÁREK, BARDA, PATÁK (78. ŠIMÁK) - MARVAN (71. ALEXA) – PETR DVOŘÁK (89. PINC). TRENÉR MIROSLAV STRNAD.

OLEŠNÍK: J. STUDNIČKA - NÝDL, ŠAHAJDA (76. VAŘÁK), HELLER, POMEJE - M. STUDNIČKA, ČERVENKA, TRESSL (87. RABIŇÁK), ŠÍMA – DUDEK (73. DRÁB), ŠTOS. TRENÉR LADISLAV TÁBORSKÝ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: PAVEL DVOŘÁK – ČERVENKA, POMEJE.

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Nebylo to pěkné utkání. Působili jsme unaveně a bez náboje. Bez finální a přechodové fáze. Chyběla tomu šťáva, větší snaha, chtění dostat se do zakončení. Chtěli jsme vyhrát a máme jen bod. Trochu nás trápí zranění hráčů a jejich pracovní povinnosti. Na příští zápas to bude trochu složitější, ale musíme se s tím poprat."

Ladislav Táborský, trenér Olešníku: „Když nedáte gól, nemůžete vyhrát. Před zápasem bych bod z Milevska bral, teď ho beru taky, ale v druhém poločase jsme měli tři jasné šance. Dudek sám, Štos sám, ale to už je obehraná písnička. Pro klid mužstva jsme chtěli po dvou smolných porážkách zabodovat, což se povedlo. Musím vyzdvihnout výkon Marka Pomejeho, který zahrál v obraně velmi dobře. Troufám si tvrdit, že kdyby nastoupil minulý víkend proti Soběslavi, neprohráli bychom." 

Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák