Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Chýnovští vydřeli tři body s Meteorem Tábor a definitivně si pojistili účast v I. A třídě

 
středa, 31. května 2017, 19:54

V dalším okresním derby zavítalo mužstvo Meteoru Tábor na hřiště do Chýnova, kde se chtělo pokusit získat nějaké body k záchraně, ale domácí byli proti a vybojovali po 90. minutách úporného boje a za úmorného vedra nakonec šťastné vítězství.

Domácí nastoupili již s oporami Václ. Hruška, R. Kučera a Prášek, kteří chyběli z různých důvodů před týdnem v zápase v Bernarticích, a na jejich výkonu to bylo hned znát. Hostující celek však byl domácím více než rovnocenným soupeřem a zápasu by zřejmě asi více slušela remíza.

Nejdříve zahrozili v 8. a v 11.min. domácí a to Práškem a Vlast. Hruškou, ale jeho střely zblokovali hostující zadáci. Meteor se poprvé dostal do šance v 15.min. hry a závar před Basíkovou brankou byl více než nebezpečný. Ševčík však své dvě dorážky do branky domácích nepropasíroval a Chýnovští si zhluboka oddechli. V 17.min. se opřel do střely z 25 metrů dobře hrající domácí J. Basík a prudký projektil jen těsně minul levou tyč táborského gólmana Šedivého.

Ve 26.min. dali o sobě opět vědět hosté, ale střílený a velmi nebezpečný centr kapitána Fialy nedokázal dopravit do Basíkovy branky ani jeden ze dvou nabíhajících jeho spoluhráčů. Ve 29.min. si pak vypracovali hosté asi největší příležitost prvního poločasu, ale střelu Lorence vytáhl zázračně spolehlivý chýnovský brankář. Ve 39.min. dal o sobě vědět znovu domácí útočník Prášek, kterého vysunul do velké šance Václ. Hruška, ale Šedivý v brance hostů vytasil parádní zákrok a Práškovu střelu včasným vyběhnutím zneškodnil, takže obě mužstva odcházela do šaten za bezbrankového stavu.

V nástupu do druhé půle měl opět gól na noze aktivní Prášek, ale netrefil odkrytou branku hostů a z tribuny domácích fanoušků se ozval jen hluboký povzdech s dodatkem, „to snad není pravda“… To byla více než stoprocentní šance domácích. Na druhé straně si vypracovali v 52.min. výbornou příležitost také hosté, ale Scheufler a po něm ani Fiala neprostřelili hradbu těl před domácí brankou.

A tak se nakonec radovali v 69.min. domácí a to po velmi kuriózním gólu, kdy se opřel z velké dálky od postranní čáry do míče Prášek a jeho polostřela - polocentr zaplachtila za Šedivého záda do levého horního růžku (1:0).

Hosté v poslední čtvrthodině vrhli všechny síly do útoku, v samém závěru zápasu šel na centrovaný míč před branku domácích i gólman Šedivý, ale Chýnovští si velmi cenné vítězství již vzít nenechali. Trenér Holota navíc poslal na hrací plochu v posledních dvou minutách ještě další dva hráče a Meteoru na srovnání skóre již nezbyl čas.

Pozápasové ohlasy

Hodnocení zápasu trenérem domácích Petrem Holotou: „Touto výhrou jsme se zachránili a za to jsme rádi. Byl to bojovný zápas se šťastným koncem pro nás. Branka Práška byla náhodná, ale platila a nakonec rozhodla pro nás o zisku všech tří důležitých bodů. Do konce soutěže nás ještě čekají tři zápasy, které chceme v klidu dohrát, z toho dva na cizích hřištích, (Brloh, Týn n/Vlt.) a budeme končit doma v zápase s Vacovem, ve kterém se chceme důstojně rozloučit s našimi diváky, kteří nás po celý rok podporují.“

Hodnocení zápasu hrajícím trenérem hostů René Ševčíkem: „Na začátku zápasu byli lepší domácí, hodně míčů šlo přes vysokého Václava Hrušku, ale toho výborně pohlídal Farber. Chtěli jsme hrát zodpovědně zezadu a až do té 69. minuty se nám dařilo celkem v pohodě eliminovat domácí střelce. Nakonec ale rozhodl velmi šťastný gól z velké dálky, pod který se podepsal náš brankář, když svou roli sehrálo i ostré slunce, které jej prý oslnilo. Byl to vyrovnaný zápas, neboť i my jsme měli několik velmi dobrých gólových příležitostí, ale buď nás vychytal brankář Basík nebo jsme byli v pokutovém území málo důrazní. Nyní nás čeká těžký boj o záchranu, ale věřím, že jej zvládneme. Hodně důležitý bude pro nás již příští zápas, kdy hostíme doma Týn nad Vltavou a samozřejmě chceme naplno bodovat."

FC Chýnov – FK Meteor Tábor 1:0 (0:0)

Gól: 69. Prášek. Rozhodčí: Ťupa - Weidenthalerová, Novák. Delegát: Makovička st. ŽK: 2:0 (Štiller, R. Basík). Rohy: 7:5, 120 diváků.

Chýnov: R. Basík – J. Hruška, (88. D. Havlík), Doubrava, R. Kučera, Vlast. Hruška, (51. Štiller) – J. Basík, (90. L. Havlík), Mládek, Petrů, (55. Zítek), Král – Václ. Hruška, Prášek. Trenér Petr Holota.

Meteor: Šedivý – Pilař, R. Ševčík (78. Lutovský), Farber, Bartáček – Lorenc, Varačka, Fiala, Pípal – Scheufler, M. Ševčík (69. Janovský). Hrající trenér René Ševčík.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer