Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kapličandy neuhlídaly nejlepší útok Příbrami

 
úterý, 30. května 2017, 10:00

Závěrečné utkání sezóny odehrály poslední květnovou sobotu kaplické ženy. Na jejich hřiště zavítal tým s nejlepším útokem, Příbram. Na podzim Kapličandy v Milíně dostaly osmičku, doma chtěly rozhodně sehrát vyrovnanější partii.

Zásadní komplikace však přišla už před začátkem duelu. Domácí lodivod Křiva neměl k dispozici ani jednu z tradičních brankářek. Poprvé v kariéře se proto mezi tři tyče postavila Petra Suchanová.

V úvodní desetiminutovce se děvčata seznamovala s nepříliš kvalitním povrchem, který ztěžoval kombinace. Ve čtrnácté minutě se měnilo skóre. Zpoza vápna napřáhla ke střele Soňa Vyskočilová a Suchanová na střelu pod břevno nedosáhla – 0:1. Vzápětí se ovšem radovali domácí příznivci. Brankářka Příbrami Tkáčová při vybíhání odkopla míč do středu pole jen k Heleně Praizlerové, která prokázala svou kopací techniku, a z dálky poslala míč neomylně do opuštěné svatyně hostů – 1:1.

Domácí hráčky se snažily o pozorné bránění nebezpečných hráček soupeře a samy podnikaly nebezpečné kontry, bohužel ne vždy je dokázaly dotáhnout do střeleckého vyústění. Ve 26. minutě zahrozily fotbalistky Příbrami po rohovém kopu. Centrovala Dědinová, nad branku Spartaku hlavičkovala Vyskočilová.

O pár minut později rychlý kontr Kaplice. Křivová prostrčila míč na rozběhnutou Praizlerovou. Ta balon zatáhla, našla v lepším postavení Bartoníčkovou, ale křížný přízemní pokus se mezi tři tyče nevešel.

Na druhé straně pálila po půlhodině hry mimo branku Vyskočilová. Ve 38. minutě další rychlý protiútok domácích. Praizlerová vysunula Křivovou, ta našla nepokrytou Bartoníčkovou, v gólové pozici jí na poslední chvíli stačila zablokovat skluzem kapitánka Kočová. Krátce před poločasem mohla vrátit Příbrami vedení Dědinová, ale v koncovce si nepočínala dobře.

Druhý poločas začal radostněji pro Kapličandy. Po faulu na Važanovou se k provedení trestného kopu postavila Helena Praizlerová. Brankářka Tkáčová střelu k pravé tyči podcenila, po odrazu od země míč neudržela, a ten se od tyče dostal za brankovou čáru – 2:1.

Ale stejně jako v první půli, tak i ve druhé se tým z vedení neradoval dlouho. O čtyři minuty později zahrávala rohový kop Příbrami Dědinová, na zadní tyč si naběhla nepokrytá Soňa Vyskočilová a s přehledem míč poslala do zívající svatyně Spartaku – 2:2.

Vyrovnávací gól hráčky hostů více nabudil. Fotbalistky Příbrami chtěly dostát pověsti nejlépe střílejícího týmu soutěže. V 65. minutě se jim podařilo vstřelit vítěznou branku. K trestnému kopu se postavila Soňa Vyskočilová, v brance debutující Suchanová míč bohužel neudržela, a ten se dokutálel do sítě – 2:3.

O několik minut později mohla vedení hostů zvýraznit Koubková, ale ve vyložené příležitosti mířila jen nad branku. Hostující hráčky si perně vybojované těsné vítězství již vzít nenechaly. Kapličandy tak v této sezóně obsadily konečné pěkné čtvrté místo.  

FK Spartak Kaplice – 1.FK Příbram 2:3 (1:1)

Branky: 16. a 48. Praizlerová – 14., 52. a 65. Vyskočilová. Rozhodčí: Brt. Bez karet. Diváků: 40.

Kaplice: Suchanová – K. Jedličková, Vávrová, Važanová, Tošilová, Matoušková, Hnízdilová, Vocedálková, Praizlerová, Bartoníčková, Křivová.

Příbram: Tkáčová – Vavrušková, Boukalová, Blahovcová, Vyskočilová, Císařová, Kopáčková, Kočová, Branžovská, Dědinová, Smíšková. Střídaly Zítková, Koubková, Řezáčová.

Napsal(a) Libor Granec