Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vyšebrodské Dynamo utržilo v Kaplici dvanáct gólů, osm od Lesňáka!

 
pondělí, 22. května 2017, 11:05

První okresní derby v jarních odvetách odehráli Kapličtí až v rámci 22. kola. Do Kaplice zavítalo vyšebrodské Dynamo. Podzimní duel skončil vysokou výhrou Spartakovců v poměru 9:2.

Ani v odvetě se na gól nečekalo dlouho. Kapličtí stihli skórovat ještě v průběhu první minuty. Kuchař poslal dlouhý balón, hostující stoper čekal na balón tak dlouho, až u něj byl dříve Jakub Lesňák, dostal se do střelecké pozice a přízemní ranou k bližší tyči překonal brankáře Daniela Rapčana poprvé – 1:0.

Hosté v následujících minutách měli míč opticky častěji na svých kopačkách, ale stačila chvilka nepozornosti a ve dvanácté minutě inkasovali podruhé. Janura vyslal do úniku na pravé straně Kebla, jeho přihrávka prošla napříč vápnem až na zadní tyč, kde neobsazený Jakub Lesňák zblízka dorážel do odkryté svatyně hostů – 2:0.

Brzké dvoubrankové vedení dalo ráz celému střetnutí. Ve 21. minutě Lesňák uvolnil nabíhajícího Štrbačku, který šel sám na branku, ale gólman Daniel Rapčan včas vyběhl a šanci domácímu obránci zneškodnil.

Po uplynutí půlhodiny hry si dva střelecké pokusy připsali hosté. Nejprve střílel po zemi mimo Bäuml. O chvíli později pak po rohovém kopu hlavičkoval mimo tři kaplické tyče Klíma. Na to odpověděli domácí překvapivou střelou Kebla, kterou Rapčan zkrotil až nadvakrát.

Ve 32. minutě Řepa vybojoval míč pro Januru, ten se dostal až do gólové pozice, ale šanci prováhal. Další šance spartakovců byla k vidění v 37. minutě. Daniel vysunul do samostatného úniku Petra Januru, ten pronikl až před brankáře, ale branku Dynama těsně minul. O chvíli později po pěkné kombinaci si Štrbačka narazil míč s Lesňákem, následně však orazítkoval pouze tyč. Akce pokračovala Lesňák centroval z levé strany, hlavičkoval Urazil, Daniel Rapčan míč zpod břevna vytáhl na rohový kop.

Třetího gólu se domácí příznivci dočkali čtyři minuty před pauzou. Z levé strany centroval Hami, Rapčan odvrátil centr jen k nohám Jakuba Lesňáka, který tečovanou střelou po zemi zkompletoval hattrick – 3:0. Poslední příležitosti měli hosté. Krauskopf našel vlevo ve vápně nepokrytého Bäumla, ten však mířil pouze nad břevno domácí svatyně.

Ani po změně stran se na změnu skóre nečekalo dlouho. Po třech minutách hry zahrával rohový kop z pravé strany Kebl, hlavičkoval Daniel, překonaného Rapčana zastoupil na brankové čáře Klíma, který odvrátil balón zpět k nohám Kebla, následoval další centr, na který Rapčan nedosáhl a Jakub Lesňák byl tam, kde měl být – 4:0.

A Kapličtí měli další a další gólovky. V 53. minutě Lesňák nastartoval Urazila, který z poloviny hřiště šel sám na branku, ale Rapčana překonat nedokázal. Na druhé straně se vzápětí připomněli hosté. Lukáš Rapčan přihrál do běhu Krauskopfovi, který se opřel do balónu, tvrdá rána prosvištěla těsně nad břevnem. V 57. minutě se ovšem vlnila síť opět za zády hostujícího gólmana. Janura našel svou přihrávkou Jakuba Lesňáka, který zpoza vápna chytrým obloučkem přehodil Daniela Rapčan – 5:0.

Půltucet gólů završili spartakovci po hodině hry. Kebl našel za obranou nabíhajícího Marka Urazila, který zakončoval po zemi kolem vybíhajícího gólmana, a míč se dokutálel s odrazem od tyče za brankovou čáru – 6:0. V 66. minutě už to bylo o sedm. Štrbačka na pravé straně vyslal do úprku Daniela, ten pronikl až k brankové čáře, přízemní centr Daniel Rapčan pouze vyrazil do hřiště a dobíhající Jakub Lesňák balón napálil nekompromisně pod břevno – 7:0. Ani to však ještě nebylo zdaleka všechno. Uběhly jen čtyři minuty, Řepa našel za obránci naběhnutého Lesňáka, ten se vřítil do vápna, předložil míč na zlatém podnose Robertu Danielovi a ten pohodlně skóroval – 8:0.

O chvíli později další samostatný únik Lesňáka, tentokráte p dlouhém výkopu brankáře Říhy, v tomto případě však na Daniela Rapčana v koncovce nevyzrál. V 74. minutě další brejk do otevřené hostující obrany, po pravé straně zatáhl balón Robert Daniel, přesnou přihrávkou našel před brankou volného Marka Urazila a i on bez větších potíží v pohodě skóroval – 9:0.

Za další dvě minuty další průnik Lesňáka, gólman Rapčan jej při kličce fauloval a pískala se penalta. Kapličtí v této sezóně zahrávali tři a ani jednu nedali. Důvěru dostal brankář František Říha a nemohl trefit lépe. Vyhnal pavouky ze šibenice a bylo to už 10:0. Kapličtí ale stále neměli dost. Znovu uběhly jen dvě minuty a sám na branku se řítil Štrbačka, proti vybíhajícímu Rapčanovi sice neuspěl, ale odražený balón dostal do branky, samozřejmě Jakub Lesňák – 11:0.

Tucet gólů ve vyšebrodské síti zkompletovali Kapličtí sedm minut před koncem. Znovu zafungovala spolupráce na pravé straně, Štrbačka vysunul do úniku Daniela a po jeho přesné přihrávce uzavřel na konečných 12:0 svým osmým gólem v zápase kapitán Jakub Lesňák. Kapličtí odevzdanému soupeři, nasázeli tucet branek a po zásluze vysoko zvítězili. Závěrečný hvizd byl pro hosty doslova vysvobozením. V této sezóně inkasovali v součtu již 100 branek.

FK Spartak Kaplice – FK Dynamo Vyšší Brod 12:0 (3:0)

Branky: 1., 12., 41., 48., 57., 66., 78., 83. Lesňák, 60., 74. M. Urazil, 70. Daniel, 76. F. Říha (11). Rozhodčí: Ondra – Škuthan, Marek. Bez karet. Diváků: 100.

Kaplice: F. Říha ml. – Štrbačka, Hami, Kuchař, Růžička - Daniel, Kebl, Janura, M. Urazil (75. Mil. Románek) - Řepa, Lesňák.

V. Brod: D. Rapčan – Dibďák, Prochaska, Klíma, Šerhakl (68. Kohout) - Filip, L. Rapčan, Bäuml, Rohlík - Krauskopf, Ji. Gondek.

Napsal(a) Libor Granec