Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Derby Č. Krumlova s Roudným rozhodly góly Matyáše Babky

 
pátek, 19. května 2017, 21:22

V páteční předehrávce 26. kola divize A se utkali dlouholetí rivalové. Poslední vzájemné zápasy Č. Krumlov vs. Roudné vyzněly ve prospěch Slavoje a tři body si po dvou zásazích prachatické posily Matyáše Babky připsal i v jarní odvetě. Ve druhém záchranářském střetnutí zdolaly Rokycany předposledního nováčka Ostrov 4:2.

Konec divizní tabulky je vyrovnaný a to přidalo na důležitosti pátečního derby. Domácí Slavoj potřeboval nutně tři body, aby se dotáhl na další ohrožená mužstva, malšané zase prahli po bodech jistoty pro zachování divizní příslušnosti. „Škoda, že Jihočeši se musí prát o body mezi sebou, zvlášť v postavení v jakém jsou,“ poznamenal v týdnu trenér Malše Rudolf Otepka. Sestupovat by měla poslední tři mužstva a černý Petr nejspíš zůstane v rukou jednoho z tria Roudné, Jankov a Č. Krumlov. „Možná se bude rozhodovat až v posledním kole, kdy hostíme Jankov,“ přemítal po zápase kouč slavojáků Václav Domin.

Do utkání nastoupili oba jihočeští zástupci bez několika stabilních hráčů. Na domácí straně chyběli kapitán Beránek a distancovaný středopolař Novák. Roudné se muselo obejít bez obránců Průchy a M. Otepky a záložníka Lercha.

Úvod zápasu vyšel lépe Roudenským. Z počáteční aktivity vytěžili jen Samkem nastřelenou tyč. Slavojáci dobře bránili a směrem dopředu vážněji zahrozili až po půl hodině ranou Neckáře, kterou Hřebejk vyrazil. Ve 35. minutě došlo na první změnu skóre. Krajní obránce Mravec si zpracoval aut od Persána, za přihlížení roudenských hráčů pronikl až k rohu šestnáctky, kde si všiml na středu osamoceného Matyáše Babky. Syn bývalého prvoligisty Pavla Babky se zasekávačkou zbavil dobíhajícího obránce Turka a neomylně zacílil po zemi k levé tyči.

Roudenští mohli vzápětí odpovědět po standardce Kösslem, ale hlavičkoval koníčkem nad branku. Pár desítek vteřin po zahájení druhé půle měl vyrovnání na noze opět Kössl, čekající po standardce na zadní tyči, ale dělovkou jen vyprášil Trnkovy rukavice. V 54. minutě provedl obrovskou hrubici brankář Malše Hřebejk, když špatně vyhodil na vlastního beka, míč se obratem dostal k Matyáši Babkovi, který s chladnou hlavou obstřelil chybujícího gólmana.

Hosté se stále tlačili dopředu, ale na rozdíl od Krumlova ani jednu z vytvořených příležitostí neproměnili. Střídající Bartoš zblízka neuvěřitelně překopl, nad Trnkovu branku pálil v jasné pozici také O. Otepka. A když po Klivandově přihrávce do vápna vychytal Hřebejk dorážejícího Wagnera, zůstalo u skóre 2:0 pro domácí.


FK Slavoj Č. Krumlov – Malše Roudné 2:0 (1:0)

Góly: 35. a 54. Babka.
Rozhodčí: Vrchota – Pečenka, Matyš. Delegát: Martinec. ŽK: 2:4 (Kabele, Klivanda – Markytán, Kössl, Píša, O. Otepka). Diváků: 240.


Č. Krumlov: Trnka – Švec, Kabele, Dudák, Mravec – Tůma, Wagner, Babka (76. Svoboda), Persán – Neckář (90. Sekyra), Klivanda. Trenér Václav Domin.

Roudné: Hřebejk – Vávra, Turek, Vogl, Kössl – Samek (56. Bartoš), Tušer (66. Kořínek), O. Otepka (90. Zíka), Růžička – Píša, Markytán (76. Budín). Trenér Rudolf Otepka.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Michal Průcha