Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ve šlágru kola plichtila Čkyně se Sedlcem. V závěru srovnával Gerold

 
úterý, 16. května 2017, 21:44

21. kolo I. B třídy, skupiny B, nabídlo souboj druhé domácí Čkyně proti prvnímu týmu tabulky ze Sedlce. Oba soupeře od sebe dělily čtyři body. Vzájemné podzimní utkání dopadlo lépe pro Sedlec, který doma Čkyni přetlačil 2:1. Ve skvělé atmosféře před 200 diváky se zrodila remíza 1:1.

Do zápasu vstoupili domácí aktivně, byli si dobře vědomi, že jsou to právě oni, kdo musí hrát. V 8. minutě našel dobrým centrem ve vápně Vojta hlavičkujícího Kuneše, jehož pokus vyškrábl na roh brankář hostí Hanzal, po něm zahrozil Děd, ale Hanzal byl opět připraven. Ve 14.minutě vyslal domácí kapitán Turek na zteč Krále, ten se řítil z boku na branku, Hanzal byl opět připraven a byl z toho pouze rohový kop.

Běžela 21.minuta a domácí už pomalu křičeli gól, když po centru Krále napálil z voleje Kuneš břevno! O pět minut později úřadovala opět tato dvojice, standardku zahrával Král, nejvýše si vyskočil Kuneš, ale mířil pouze do rukavic sedleckého brankáře. Ve 37. minutě poprvé zahrozili hosté, měli výhodu rohového kopu, míč se odrazil na vápno, hostující forvard vystřelil do chumlu, míč protančil na malé vápno k nehlídanému Šindelářovi a ten už měl jednoduchou práci, uklidil míč pod břevno Miklasovy branky - 0:1. Pro domácí to byl tvrdý úder před přestávkou. V prvním poločase se už nic vážného nestalo.

Druhá půle začala z obou stran opatrně, Čkyně se trochu trápila ve středu hřiště a hosté nechtěli udělat žádnou chybu. První šance v druhém dějství přišla až v 68. minutě, hostující Staněk se řítil téměř od půlky zcela sám na brankáře Čkyně, Miklas ale jeho pokus zneškodnil a výrazně podržel svůj tým. O minutu později se opakovala podobná šance před druhou brankou, tváří v tvář hostujícímu Hanzalovi byl Gerold, dopadlo to ale totožně jako na druhé straně.

V 80. minutě se konečně domácí dočkali. Zahrávali rohový kop, balon se dostal ke Kunešovi, kterého ještě brankář hostí vychytal, ale na dorážku nejlepšího střelce Čkyně Gerolda už nedosáhl - 1:1. V 86. minutě mohla Čkyně dokonat obrat, domácí kapitán Turek měl na noze vítězný gól, z malého vápna ho však skvěle vychytal brankář Hanzal, jenž byl nejlepším hráčem hostů. Poslední minuty už byly z obou stran hodně emotivní a tak hlavní rozhodčí zápasu Novotný ukončil zápas za stavu 1:1.

Josef Kuneš, trenér Čkyně: „Chtěli jsme Sedlec porazit a dotáhnout se mu na jediný bod. V prvním poločase jsme soupeře jasně přehráli, ale nedokázali jsme proměnit ani jednu z mnoha šancí, které jsme si vytvořili. Soupeř zahrozil jednou a naší nedůslednosti v pokutovém území jsme inkasovali. Ve druhém poločase jsme hru hodně otevřeli a Sedlec začal hrozit z brejků. Nakonec se nám podařilo vyrovnat na 1:1. Další branku už jsme nepřidali a utkání skončilo remízou. Pro nás je to ztráta, utkání bylo v naší režii, ale hraje se na góly a dnes se nám nedařilo proměňovat šance. Musím říct, že hostující gólman chytal výborně a hlavně jeho zásluhou si veze Sedlec od nás bod. Dnes nám bohužel nebylo souzeno, chybělo i trochu štěstí, ale to je fotbal, nic se neděje, jedeme dál. Jsou před námi další utkání, které musíme zvládnout, rozhodně nic nevzdáváme. Ještě bych chtěl poděkovat za skvělou atmosféru, kterou vytvořili naši výborní fanoušci.“            

SK Čkyně – SK Sedlec 1:1 (0:1)

Branky: 80. Gerold – 37. Šindelář.

Čkyně: Miklas – Pinke (86. Friedl), Vondrášek, Turek, Chalupa – Vojta, Děd, Kuneš, Gerold (81. Klose), Toman (68. Fidler) – Král.     

Napsal(a) Patrik Krull