Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V utkání s Benátkami byly v hlavní roli penalty

 
sobota, 13. května 2017, 17:50

Třetí domácí mistrovské utkání v osmi dnech sehráli v sobotu 13. 5. netradičně odpoledne písečtí třetiligoví fotbalisté s Benátkami nad Jizerou, které se sice pohybují v nejspodnějších patrech tabulky, ale jejich poslední výsledky již před zápasem naznačovaly, že Jihočechy nečeká nic jednoduchého.

Úvod zápasu patřil domácím, kteří oproti předchozím duelům u Otavy nastoupili se čtyřmi záložníky a dvojicí Martin Held - Filip Řezáč v útoku. První větší příležitost byla připsána Václavu Milcovi, jež v 11. minutě napřáhl ke střele směřující k levé tyči benátecké brány, ale gólman Lukáš Michňa včas zasáhl.

O čtyři minuty později vrátil Michňův výkop na polovinu hostů Petr Řehák, který našel Filipa Řezáče. Písecký útočník se vydal do pokutového území soupeře, udělal kličku do středu hřiště, ale se střelou musel počkat. Když vypálil, nadělal Michňovi problémy, jenže stav byl stále bezgólový.

Byla to však poslední akce, do níž se řezáč zapojil. Následně musel kvůli zranění vystřídat a Písečtí byli nuceni přeskupit řady. Na hrot se posunul Martin Held a na trávník přišel uzdravený Štěpán Hlinka.

Žlutomodří ještě chvíli tlačili. V poslední době velmi produktivní Martin Voráček trefil hlavou přilétnuvší dlouhý centr tak, že balón skončil na břevně branky Benátek. O několik okamžiků později vybojovali domácí roh, který zužitkoval na zadní tyči číhající Václav Milec. Běžela 28. minuta, Písek měl dobře rozehraný zápas, ale do hry se čím dál více začali dostávat fotbalisté od Jizery.

A pomohly jim i pokutové kopy. Tím prvním ale hosté usilující o vyrovnání pohrdli. Ondřej Walter svůj pokus nevměstnal mezi tři tyče Jakuba Rondzika. Písečtí se k ohrožení soupeřova gólmana už příliš nedostávali, Martin Held však v 56. minutě mohl potrestat jeho chybu v rozehrávce. Byl ve velkém úhlu, přesto se rozhodl vystřelit sám. Michňu překonal, ale míč z brankové čáry odkopl jeden z benáteckých obránců.

Dále se hrálo na polovině píseckého FC, velké šance však nebyly na pořadu dne. Když už to vypadalo, že domácí svůj náskok uhájí, přišla penalta s pořadovým číslem dva, kterou pět minut před koncem využil Jan Knobloch a srovnal na 1:1.

Soupeři si rozdělili po bodu a o ten bonusový si zastříleli. Rozstřel ze značky pokutového kopu je však pro svěřence Ondřeje Prášila zakletou disciplínou, což se potvrdilo i tentokrát. Benátky si z Písku odvezly dvoubodovou výhru.

Trenér FC Písek Ondřej Prášil: „V úvodu utkání, když byl ještě na hřišti Filip Řezáč, jsme dokázali trestat chyby soupeře. Přestože jsme příležitosti nevyužili, byli jsme nebezpečnější v rychlém přechodu za obranu. Po jeho zranění jsme museli přeskupit rozestavení, v záloze pak vznikal chaos a Benátky začaly přebírat otěže zápasu. Dokázali jsme si pomoct standardní situací a dát vedoucí branku, ale ve druhém poločase se projevilo, že náš kádr není úplně tak široký. Hosté zjednodušili hru a my jsme se pak už do ničeho nedostali. A závěrečný penaltový rozstřel? To už pro nás není ani loterie.“

FC Písek - SK Benátky nad Jizerou 1:1 (1:0), penalty 3:4

Branky: 28. Milec - 85. Knobloch (pen.). Rozhodčí: Martínek - Šťastný, Kovářová. Delegát: Rauch. ŽK: 3:0 (Milec, Voráček, Hlinka, Řehák).

Písek: Rondzik -Řehák, Holub, Rendla, Sajtl - Vaněk (72. Blažek), Kočí, Milec, Voráček - Řezáč (21. Hlinka), M. Held.

Benátky: Michňa - Sudek, Hošťálek, Šimeček (75. Jäger), Knobloch, Boček, Synek (80. Mižič), Walter (82. Kraus), Borovička, Tvrzník, Kocourek (68. Kamlach).

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle