Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Junior nezaváhal ve Smetanově Lhotě. B třídu vede o sedm bodů

 
úterý, 9. května 2017, 22:29

V utkání dvou mužstev z opačných pólů tabulky C skupiny I. B třídy dokázal vedoucí strakonický Junior splnit roli favorita a porazil předposlední „Smetanku“ 4:0. Náskok na špici zvýšil už na sedm bodů.

První poločas nebyl pro diváka záživný, obě mužstva produkovala spousty nepřesností. V 11. min. strakonický V. Šrámek rozehrával trestný kop do vápna, kde vznikla klasická trma vrma, balon se dostal k M. Šrámkovi, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě - 0:1.

Ve 34. min. z neproměněné gólové šance Maršaly založili domácí brejk a mohlo být vyrovnáno, ale Růžovo sólo brankář Reiser chytil. Ve 40. min. dali Strakoničtí M. Šrámkem druhý gól, ale střelu tečoval jeden z jeho spoluhráčů, který byl v ofsajdové pozici, takže poločasový stav skončil 0:1.

Druhý poločas se ze strany Junioru výrazně zlepšil, měl ho až do konce zápasu pod kontrolou a vytvořil si spoustu brankových příležitostí. V 50. min. prošel Kagui do vápna přes dva hráče, ideálně přihrál nabíhajícímu Liškovi, který vystřelil do branky, ale trefil hlavu domácího S. Vlka.

V 58. min. vybojoval u vápna domácích balon V. Šrámek a jeho pohotová střela znamenala vedení 0:2. V 60. min. po výkopu od branky domácích založil brejk Kratochvíl po vyhraném souboji hlavou na Kaguie, který přehodil vyběhnuvšího brankáře a zvýšil na 0:3.

V 72. min. si hosté vypracovali dvě tutovky, které nepochopitelně neskončily gólem. V prvním případě Liška namazal Maršalovi, jenž trefil pouze tyč, a ve druhém Kagui namazal Boukalíkovi a ten z první trefil brankáře.

Domácí už nestačili a o minutu později se dostal sám před brankáře Liška, zamířil přesně a uzavřel na konečných 0:4. Ještě stojí za zmínku dvě závěrečné šance, do kterých se dostával Šteflíček - po skvělém centru Mikeše a po samostatné akci, ale domácího gólmana Zájedu nepřekonal.

AFK Smetanova Lhota – FK Junior Strakonice 0:4 (0:1)

Branky: 11. M. Šrámek, 58. V. Šrámek, 60. Kagui, 73. Liška. ŽK: 1:2. Rohy: 3:7. Střely na branku: 4:9.

Junior: Reiser - Šíp, Cibulka (46. Liška), Ouška, Boukalík - Maršala, V. Šrámek (80. Mikeš), M. Šrámek, Dohonyi - Kagui (76. Šteflíček), Kratochvíl.

 
 
Napsal(a) Jiří Cibulka | Foto Jan Škrle