Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Celky z chvostu opět prohrály. Želeč se dotahuje na Soběslav

 
pondělí, 8. května 2017, 19:12

Na pěti hřištích se v pondělí za nevlídného počasí dohrávalo pět zápasů krajského přeboru. Druhá Želeč porazila nejtěsnějším poměrem Protivín a přiblížila se vedoucí Soběslavi na šest bodů. A to se oba lídři ještě utkají mezi sebou. Důležité záchranářské body získaly Osek proti Třeboni, Olešník s poslední Planou a béčko Písku u nováčka v Ševětíně.

PONDĚLNÍ DOHRÁVKY 23. KOLA KP

CENTROPEN DAČICE – SK OTAVA KATOVICE 1:3 (1:2)

GÓLY: 37. TOMAN – 9., 23. UHER, 90. POŽÁREK.

ROZHODČÍ: KORANDA – REITINGER, JAROLÍM. DELEGÁT: KUČERA. ŽK: 0:3 (POŽÁREK, SCHÁNELEC, MIKLAS). DIVÁKŮ: 70.


DAČICE: ZEJDA – NOSEK (75. MAŠÁT), KNĚŽÍNEK, CELÝ, VACUŠKA – ŠIMÁNEK, KRTEK, TOČÍK (65. BRUNNER), JANÁK, JINDRA – TOMAN. TRENÉR ROMAN BUJDÁK.

KATOVICE: HOLÝ – HROMÍŘ (82. KŘIVANEC), HAJDUŠEK, BLATSKÝ, KOČÍ – MIKLAS, SCHÁNĚLEC, REPA, KOUTSKÝ – UHER, POŽÁREK. TRENÉR ROMAN MALÝ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: TOMAN – REPA, UHER

Katovice přijely do Dačic bez pěti hráčů základní jedenáctky (Zoubek, Cibulka, Matas, Horejš, Švehla) a odhodláním napravit domácí porážku s Milevskem. Od začátku bylo cítit, že ofenzivní síla týmu ze Strakonicka je velká. První branka přišla hned v první desetiminutovce, když na krásný centr z pravé strany naskočil nikým nehlídaný Uher a potvrdil svou střeleckou formu. Další gólová situace přišla ve 23. minutě, když zmatky v dačické obraně potrestal opět Uher, jenž měl jednoduchou úlohu po přihrávce Repy, který střelci donesl míč na zlatém podnose.

Dačice proměnily systém hry po půl hodině a hned ve 37. minutě snížil Toman, který prostřelil brankáře přízemní střelou. Tápající střelec udělal radost nejen sobě, ale i spoluhráčům, kteří hned po utkání pronesli, že jediné pozitivum je protrhnutí smůly dačického forwarda.

Druhý poločas začal dvěma velkými šancemi Dačic, ale ani jedna se neujala. Nejblíže brance byl Toman, který napálil tyč. Od 60. minuty se hrál fotbal nižší úrovně a emoce tekly proudem. Katovice zkušeně dohrály utkání a v samotném závěru pečetily Požárkem, jenž se trefil do prázdné brány. (tj)


SK ŠEVĚTÍN - FC PÍSEK B 0:2 (0:2)

GÓLY: 35. ŘEŽÁBEK, 43. BLAŽEK.

ROZHODČÍ: ŽEMLIČKA - HOCH, MACH. DELEGÁT: BROŽ. BEZ KARET. DIVÁKŮ: 89.


ŠEVĚTÍN: TRNKA – MOHAMED, KUPEC, HANOUSEK, SVÁTA – ŠVEJDA (46. VONEŠ), BOHONĚK, P. NOVOTNÝ, VALTA - R. NOVOTNÝ (83. LUDVÍK), HINDY. TRENÉR MIROSLAV KOLÁČEK.

PÍSEK B: JEVČÁK – ŽUREK, VÁCLAVÍK, KECLÍK (50. HUDÁK), ŘÍHA – VELEK, KINKOR, HRALA, BLAŽEK – ŘEŽÁBEK, VOTAVA (65. STRÁSKÝ). TRENÉR JAROSLAV PTÁČEK.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: TRNKA – KECLÍK, JEVČÁK.

Ševětín má za sebou hodně nepovedený prodloužený víkend. Po sobotním debaklu 0:6 v Protivíně prohrál nováček i domácí dohrávku proti písecké rezervě. A co hůř, znovu nedal ani branku a po výsledku 0:2 jeho fungování v nejvyšší krajské soutěži pravděpodobně po jedné sezóně skončí.

Písek v sezóně zvítězil na hřišti soupeře pouze jednou, druhou výhru slaví díky gólům Řežábka a Blažka v úvodním dějství. Ševětín nechal po duelu v Protivíně na lavičce zraněného brankáře Lukáše Novotného, kterého nahradil mladík Trnka. Kvůli zdravotním neduhům, které si přinesli z duelu v Protivíně, nemohli za domácí nastoupit ani Kříha a Klapuš.

Víc než zranění ale trápí Ševětín koncovka. Jenom Hindy mohl během prvního poločasu zápas svými šancemi rozhodnout, ale nejprve v 19. minutě trefil domácí forvard tyč a ani další dvě jeho velmi slibné možnosti brankou neskončily. Zato přečíslení dva na jednoho v 35. minutě Písek vyřešil dobře a Řežábek skóroval do prázdné brány – 0:1. Dvě minuty před poločasovým hvizdem dostal přihrávku za obranu Blažek a písečtí mladíci už vedli o dvě branky – 0:2.

Ve druhém dějství se hra Ševětína zlepšila, ale špatná koncovka už je v táboře nováčka soutěže obehraná písnička. Bez branky se vyhrát nedá.


TJ OSEK - JISKRA TŘEBOŇ 1:0 (0:0)

GÓL: 88. BLAŽEČKA.

ROZHODČÍ: SEBERA - PŘIBYL, POLÁK. DELEGÁT: ŘEZÁČ. ŽK: 3:2 (BROŽ, KUNEŠ, HOCH – DIVOKÝ, KOPECKÝ). DIVÁKŮ: 150.


OSEK: CHALUŠ – KUNEŠ, KREJČÍ, CARDA, BRABEC – HOSNEDL, J. HOCH, BLAŽEČKA, ČAPEK, BROŽ – ŘÍSKÝ (90. HÁJEK). TRENÉR JAROSLAV VOŘÍŠEK.

TŘEBOŇ: J. SKÁLA – KODRAS, HOLÝ, LONSMÍN, KOPECKÝ – MATOUŠEK, NEKVINDA, DIVOKÝ, FRANĚK (19. KUČERA), HOLZEPL - PRŮCHA. TRENÉR ZDENĚK PROCHÁZKA.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: ŘÍSKÝ – LONSMÍN, KOPECKÝ

Třeboň přijela do Oseku s okleštěným kádrem. Zejména obrana rozhodně nebyla v nejlepší kondici. Pracovní povinnosti nedovolily odcestovat Cahynovi, Holý zase čtrnáct dní pořádně netrénoval. Navíc se hostům záhy zranil Franěk, a na hřiště proto musel Jan Kučera z rezervy.

Jestli v Soběslavi Osek v sobotu postavil před vlastní bránu autobus, doma proti Jiskře to bylo ze strany domácích přece jenom útočnější. Hlavně Jakub Říský byl v prvním poločase nebezpečný, ale kapitán Třeboňských Jakub Skála byl oporou svého mužstva a Říského šance pochytal. Na druhé straně hrozili Průcha a také Matoušek, ale poločas přesto skončil bez branek.

Na tu první, která se nakonec ukázala i jako rozhodující, si museli domácí fandové počkat až do 88. minuty.  Osek ve druhé půli rezignoval na kombinaci a vsadil na nakopávané balóny a po jednom z nich se také prosadil. Dlouhý centr od poloviny hřiště netrefil hostující Holý a kapitán Libor Blažečka (na snímku) se z dorážky prosadil – 1:0.


FK OLEŠNÍK – SOKOL PLANÁ NAD LUŽNICÍ 5:2 (2:1)

GÓLY: 6. a 70. DUDEK, 17. a 81. ŠTOS, 55. ŠÍMA -10. ŠTIAK, 60. PETR.

ROZHODČÍ: TŮMA – VICAN, HERZOG. DELEGÁT: J. URBAN. ŽK: 2:3 (NÝDL, JIRKOVSKÝ - FAJFRLÍK, ANDĚL, POSPÍCHAL). DIVÁKŮ: 85.


OLEŠNÍK: JIRKAL – NÝDL, POMEJE, HELLER, ŠAHAJDA (73. TRESSL) – JIRKOVSKÝ (77. M. STUDNIČKA), DRÁB, ČERVENKA (84. CHLUMECKÝ), ŠÍMA – DUDEK (88. VAŘÁK), ŠTOS. TRENÉR LADISLAV TÁBORSKÝ.

PLANÁ: FAJFRLÍK – SEDLÁČEK, HANDREJCH, ANDĚL,  JANOVSKÝ – DO TRUNG, PÖSINGER, POSPÍCHAL, ŠTIAK – ŠVEC (59. PETR), ŠIROKÝ. TRENÉR RADIM HEŠÍK.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: NIKDO – POSPÍCHAL.

Zápas měl poněkud divoký začátek. Už v 6. minutě prchli domácí po straně a centrovaný míč dorazil do Fajfrlíkovy sítě Dudek – 1:0. Jenže netrvalo to dlouho a bylo vyrovnáno. Štiak dostal balon proti noze a Jirkal na jeho střelu k zadní tyči neměl šanci – 1:1. A neuběhlo ani dvacet minut a domácí se radovali podruhé. Tentokrát se trefil Štos – 2:1. I přes některé další příležitosti se už skóre do konce úvodní pětačtyřicetiminutovky nezměnilo.

Do druhého poločasu vstoupili domácí aktivněji a svoji hru zlepšili. Po deseti minutách se prosadil Šíma, který vrátil svému týmu dvoubrankové vedení – 3:1. Ovšem Planá zlobila bez ustání a po půlhodině vsítil kontaktní gól střídající mladík Petr – 3:2. Obrovskou příležitost zaznamenat čtvrtý gól Olešníka měl Červenka po nařízené penaltě. Jenže tu mu Fajfrlík zneškodnil.

Ovšem postupem času začaly hostům docházet síly a hru ovládli domácí. A svoji převahu dokázali přetavit i v další góly. Fajfrlíka překonali podruhé Dudek a Štos. Stanovili tak konečné skóre na 5:2. I když fotbalisté Olešníka nepodali optimální výkon, nakonec ukořistili výrazné vítězství. Na druhou stranu je třeba ocenit i kvalitní výkon Plané, která ale nedokázala svoji misi dotáhnout do úspěšnějšího konce.

Trenér Olešníka Ladislav Táborský i přes jasné vítězství neoplýval radostí. „Dneska můžu být spokojen jenom s výsledkem, s hrou vůbec ne. Marně říkáme, že nikdo nejde podcenit, ale mají to v hlavách pořád. Planá kladla tuhý odpor, což jsme jim ze začátku umožnili i my. Dáme gól, ale místo, abychom hned přidali další, tak inkasujeme. Teprve druhý poločas byl o trochu lepší. Bylo taky znát, že hostům docházely síly.“ Poslední Planá podruhé obdržela pět gólů a na olešnickém pažitu se představila v improvizované sestavě. „Bylo nás zatraceně málo, spousta hráčů je zraněných. Nakonec musel nastoupit i Daniel Petr z béčka, který ale taky dal gól. Zatímco Olešník mohl střídat, my neměli koho. To se projevilo ke konci zápasu, kdy jsme už nestačili. A toho domácí zkušeně využili,“ řekl nám kouč Radim Hešík.


Sokol Želeč – FK Protivín 1:0 (0:0)

GÓL: 49. NOVOTNÝ.

ROZHODČÍ: MACKO – P. ŠAFRÁNEK, L. EIBL. DELEGÁT: ŠNAJDER. ŽK: 2:3 (RABIŇÁK, NOVOTNÝ – R. VOJTA, J. VOREL, BURDA). DIVÁKŮ: 80.


ŽELEČ: HOVORKA – ŠKRÁBEK, PAVLIČKO, KOSOBUD, PODROUŽEK (90. FRONĚK) – RABIŇÁK (74. JANOŠÍK), ŠVÁB (77. ŠINDELÁŘ), ŠVEC, SOKOLT, HOLUB (56. KUKUČKA) – NOVOTNÝ (86. BOSNYAK). TRENÉR ROMAN LUKÁČ.

PROTIVÍN: HANUS – VOJÍK (40. HONZÍK), J. MIKULENKA, FIALA, ROTHBAUER – R. VOJTA, SLÁDEK (80. JANEŠ), PRÁŠIL, Z. VOREL – J. VOREL, MORAVEC (58. BURDA). TRENÉR JURAJ KOBETIČ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: NOVOTNÝ, KOSOBUD, ŠVEC – PRÁŠIL.

Na hřišti v Želči na sebe narazily týmy, které si v sobotním střetnutí 24. kola náramně zastřílely. Protivín uštědřil doma Ševětínu šest kousků, Želeč připravila Plané pět „banánů“. Ve vzájemném duelu jako by obě mužstva vystřílela všechen střelecký prach. Nebylo divu, že o vítězi rozhodl jediný gólový moment. 

V prvním poločase se hrálo za mírné převahy želečské jedenáctky. Vyložené šance se ale rodily na obou stranách. Hosté nastřelili Prášilem tyč Hovorkovy branky, domácí Šváb nepřekonal tváří v tvář Hanuse.

O výsledku se rozhodlo hned na začátku druhého poločasu. Rohový kop zahrával Rabiňák a nekrytý útočník Sokola Radek Novotný překonal hlavou Hanuse. V 71. minutě mohl zvýšit opět Novotný, pokoušel se obejít brankáře Hanuse, ale napodruhé jeho střelu vykopl z prázdné branky jeden z protivínských obránců. Ve zbytku utkání si domácí vítězství zkušeně pohlídali a čtvrtou výhrou v řadě si upevnili pozici na druhé příčce.


AKTUÁLNÍ TABULKA KP


Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák, Jan Škrle