Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sobotní dopoledne v Pardubicích přineslo Táborsku prohru 0:3

 
neděle, 7. května 2017, 19:05

Příjemné jarní počasí přilákalo v sobotu dopoledne na pardubický stadion Pod Vinicí šest stovek diváků. Ti viděli výhru domácího celku ve Fortuna národní lize nad FC MAS Táborsko 3:0. Východočeši tak přeskočili Táborsko v tabulce.

Jihočeši nezačali utkání dobře. Už v 7. minutě vyrobili defenzivní hrubku, kterou Řezníček lajdácky nepotrestal. Za chvíli musel kvůli svalovému zranění odstoupit stoper Běloušek, kterého nahradil Toml. Právě jemu se stalo, že mu míč na drnu přeskočil nohu, do šance se lacino dostal pardubický kanonýr Petráň a ten zavěsil – 1:0.

Táborsko se snažilo dostat za obranu červenobílých průnikovými přihrávkami. Dvakrát se v nadějných situacích už už dostávali k zakončení Musiol a Klusák, ale pozorný obránce domácích Piroch vždy vše uhasil rychlými skluzy.

Po přestávce Táborsko zlepšilo držení míče, ale směrem dopředu to nebezpečné akce nepřinášelo. V 60. minutě stadion oněměl, když po srážce s Petráněm zůstal na trávníku nehnutě ležet gólman Táborska Toma. Běželi k němu hned dva lékaři… Toma se naštěstí z ošklivě vypadajícího střetu oklepal a nadále chytal velmi dobře. V 77. minutě ale brance Řezníčka nezabránil, když těsně předtím bravurně zlikvidoval dvě rány za sebou. Gólu předcházela chyba obránce Navrátila, který tělem kontroloval míč u praporku směrem do autu, ale nechal se předskočit.

Pardubice své vítězství pečetily v samotném závěru. Po chybné rozehrávce hostů na střed hřiště se balonu zmocnila ofenziva domácích a po centru zleva tři body definitivně stvrdil hlavičkou Piroch.

Táborsko se musí rychle oklepat z porážky a zvítězit ve středu doma proti poslednímu Prostějovu.

Hodnocení trenéra FCT Romana Nádvorníka: „Jsem zklamaný. Podali jsme po Třinci náš nejhorší výkon jara. Hráli jsme velice špatně, bez pohybu, dlouho jsme drželi balon, nekombinovali jsme. V úvodu utkání se nám zranil stoper Běloušek, což narušilo naše plány. Připravovali jsme se na to, aby nám Petráň nedal gól a on nám ho dal, když míč našemu obránci přeskočil nohu. To se ve fotbale stává. Pardubice byly v utkání lepším týmem, zaslouženě vyhrály. My jsme byli ve všech řadách horší.“

FK Pardubice – FC MAS Táborsko 3:0 (1:0)

Branky: 33. Petráň, 77. Řezníček, 88. Piroch. Rozhodčí: Houdek - Mokrusch, Arnošt. ŽK: 1:0 (Shejbal). Diváci: 622.

Pardubice: Knobloch - Křapka, Piroch, Šejvl, Shejbal - Kudrna - Kayamba, Řezníček (89. Kovář), Jeřábek, Fousek (78. Mužík) - Petráň (72. Ladra).

Táborsko: Toma - Zavadil, Navrátil, Běloušek (12. Toml), Hanzlík - Kalvach (46. Nešický) – Klusák (56. Džafić), Kučera, Javorek, Mrsić – Musiol.

Napsal(a) Luboš Dvořák/FCT | Foto Daniel Pekař