Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

FC MAS Táborsko startoval na turnaji ve Stuttgartu

 
čtvrtek, 4. května 2017, 12:28

V sobotu 29. 5. 2017 vyrazil tým FC MAS Táborsko na turnaj do Stuttgartu, aby se porovnal s mezinárodní konfrontací, zejména mládežnickým německým fotbalem. Než došlo na fotbalové klání, kluci absolvovali prohlídku Porsche muzea, kde mohli shlédnout začátky automobilového průmyslu až po auta, která se prohání na závodních okruhách.

Neděle a pondělí už byly ve znamení fotbalovém. Hned první utkání jsme narazili na místní celek Stuttgarter Kickers. Utkání mělo vysoké tempo a bylo k vidění spousta šancí na obou stranách, přesto diváci žádnou branku neviděli. Tento výsledek nám dával naději do dalších bojů. O hodinu později jsme nastoupili FC Germania Enkheim. Utkání bylo plně v naší režii a soupeř se jen bránil, bohužel ke konci utkání provedl dva rychlé protiútoky a výsledek 2:0 byl pro náš celek velmi krutý. I posledním utkání s SV Krailing měl podobný scénař a výsledek 1:0 nás odsoudil k zápasu o 29. místo se soupeřem z Bosny a Hercegoviny, FS Lukavac, který jsme vyhráli 1:0.

Hodnocení trenéra Josefa Holuba: „Turnaj nám ukázal, že se utkání rozhoduje v pokutových územích, kde byli soupeři důraznější a efektivnější. Jsem rád, že herně a fotbalově jsme obstáli, ale mrzí mě neproměňování našich šancí. Věřím, že kluci tyto zkušenosti zužitkují v blízké budoucnosti a pomůže jim to v jejich fotbalovém růstu.“

Nedělní turnaj, o menším počtu účastníků, přinesl výrazné zlepšení a po úvodní remíze 1:1 s FSV Waiblingen a výhrou1:0 nad SGV Freiberg jsme šli s vědomím do posledního zápasu, že by nám postup neměl ujít. Po prohře 2:0 s SV Olympiadorf München, organizačními a výsledkovými nesrovnalosti místních organizátorů byli odsouzeni pouze o 17. místo. Toto zklamání kluků se přeneslo na hřiště a prohra 3:0 s SV Krailing přineslo celkové 18. místo.

Hodnocení trenéra Josefa Holuba: „Zlepšená koncovka a ještě kvalitnější herní projev než v předešlém dni do nás nalil optimismus a dělali jsme si naděje na lepší umístění. Bohužel z nepochopitelných důvodu jsme hráli pouze o 17. místo. Jsem na kluky pyšný, jak se prezentovali po dobu celého turnaje. Těší mě, že stihli i navázat mezinárodní přátelství a snažili se aktivně zapojit do konverzace s místními fotbalisty.“

Poděkování patří Jihočeskému kraji a firmě MA-DONA, s.r.o., které podpořily výjezd táborských mládežníků.

Turnaje v dresu FCT se zúčastnili: David Písařík, Filip a Jan Matoušek, Adam Smrž, David Zhukov, Jan Dvořák, Petr Mareš, Kryštof Novák, David Merxbauer, Adam Fuka, Filip Šebek, Zdeněk Pekař, Adam Kollárik.

Napsal(a) Kateřina Betáková | Foto Josef Holub/FCT