Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Jankov pluje na vítězné vlně, první ztráta Čížové

 
čtvrtek, 20. dubna 2017, 13:14

Euforie vládne v Jankově. Nováček vyhrál počtvrté v řadě a poprvé v sezoně se vymanil ze sestupových příček. Za poslední čtyři zápasy nasbíral víc bodů než za celý podzim! Roudné se po sérii tří porážek rehabilitovalo s Aritmou Praha, kterou jasně přehrálo. První Čížová ztratila u předposledního Ostrova nejenom bod, ale i Tomáše Fenyka se zlomeninou nohy. Po úspěšné šňůře nebodoval jen Č. Krumlov s Admirou. Pražané trestali chyby slavojáků, kteří selhali střelecky.

VÝSLEDKY JIHOČECHŮ V 21. KOLE DIVIZE A

Malše Roudné - SK Aritma Praha 3:0 (2:0)

Góly: 19. Růžička, 45. Lerch, 64. O. Otepka (pen.). Rozhodčí: Vnuk – Matoušek, Matyš. Delegát: Rauch. ŽK: 2:1 (Píša, Samek – P. Vávra). Diváků: 110.

Roudné: Hřebejk – Kössl, M. Otepka, Průcha – Růžička (71. Kořínek), Tušer, O. Otepka, Lerch (89. Vogl), L. Vávra (82. Budín) – Píša, Markytán (73. Samek). Trenér Rudolf Otepka.

Nejlepší hráči: L. Vávra, Růžička, Hřebejk

Rudolf Otepka, trenér Roudného: „Nevěděli jsme, jak budeme reagovat na věci před zápasem, kdy nám soupeř telefonicky oznámil, že přijede pozdě. My jsme se dostali do situace, kdy musíme bodovat každý zápas a to na klukách bylo na začátku zápasu vidět. Měli to v hlavách. Jak se nad tím přemýšlí, tak mají těžké nohy. Zažil jsem to několikrát, když se musí, tak to nejde. Dneska to odpracovali srdíčkem, makali jeden za druhého, byly tam od některých hráčů nadstandardní výkony. Na druhou stranu někteří budou muset přidat. Potřebovali jsme zvítězit a to se nám podařilo. Ani hra nebyla špatná ke kvalitám fotbalového soupeře. Toho si ceníme. My se teď musíme zaměřit na to, abychom podávali důstojné výkony i venku. Nejenom poločas, ale celých devadesát minut.“


FK Slavoj Č. Krumlov – FK Admira Praha 0:3 (0:1)

Góly: 21. Mošna, 52. Kurek, 54. Michálek. Rozhodčí: Langmajer – Cihlář, Hrkal. Delegát: Zeman. ŽK: 1:3 (Wagner – Mošna, Kurek, Víšek). Diváků: 182.

Č. Krumlov: Votýpka – Kabele, Dudák, Svoboda, Mravec – Persán, Novák, Wagner (53. Babka, 73. Švec), Tůma – Carda (84. Sekyra), Beránek (88. Strapek). Trenér Václav Domin.

Nejlepší hráči: Novák

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Dneska nám nebylo přáno skórovat. Šancí jsme si vytvořili dost, ale neproměnili ani jednu. Druhý gól se ukázal jako rozhodující a padl zbytečně po našem zaváhání ve středu hřiště. Admira je kvalitním soupeřem, hrála zkušeně odzadu, navíc byla mimořádně produktivní, když ze čtyř střel na branku dala tři góly. Příště jedeme k důležitému střetnutí do Rokycan, kde v podstatě půjde o šest bodů.“


FK Ostrov – Sokol Čížová 1:1 (0:1), penalty 3:4

Góly: 89. Tolar – 27. Jirouš (pen.). Rozhodčí: Krejsa – Leška, Aubrecht. Delegát: Řezáč. ŽK: 4:4 (Süttö, Tolar, Nýber, Matoušek – Novák, Fenyk, Jirouš, Kočí). Diváků: 400. V 59. minutě neproměnil penaltu Jirouš.

Čížová: Satrapa – Chytrý (52. Kočí), Novák, Rozhoň, Held – Zahrádka, Fenyk (56. Zikmund), Dvořák, Polodna – Jirouš (78. Janoch), Janda. Trenér Zdeněk Staroba.

Nejlepší hráči: Satrapa, Janda

Zdeněk Staroba, trenér Čížové: „Jedním zákrokem jsme přišli o dva hráče. V tu chvíli jde fotbal stranou. Fenyk si zlomil nohu, později musel střídat i Jirouš. Nedohrál ani Chytrý. Po celkovém průběhu nakonec ty dva body beru. Domácí hrají o záchranu, jde jim o všechno. Samozřejmě nás poznamenalo vážné zranění Fenyka. Pravdou je, že kdyby dal Jirouš druhou penaltu, tak bychom asi vyhráli. Ale to se stane. Spíš mě mrzí, že na místním krásném hřišti nepředvedeme směrem dopředu kreativní fotbal. V penaltách nás podržel Satrapa, který čtyři chytil.“


SK Jankov - TJ Tatran Sedlčany 2:0 (2:0)

Góly: 31. Smékal, 42. Rytíř. Rozhodčí: Szikszay - Langmajer, Šauflová. Delegát: Tereba. ŽK: 0:2 (Řehák, Dvořák). Diváků: 308.

Jankov: Pavelec - Jirkovský, Lošek, Popelka, Zajíc - Rytíř, Maršán (87. Voráček), Kollár, Mužík (68. Fajtl) - Sedlic (60. Šebelka), Smékal (82. Maurer). Trenér Ivo Čech.

Nejlepší hráči: Popelka, Lošek

Ivo Čech, trenér Jankova: „Jak jsem zmínil po minulém vítězném zápase, nezměnilo se pro nás nic, opět jsme "museli" bodovat. Věděli jsme, jak jsou Sedlčany nebezpečné a kde je jejich síla, jakým stylem se na jaře prezentují, tzn. zejména pokrýt nebezpečného D. Němce. Uzpůsobili jsme tomu taktiku a chtěli být hlavně trpělivější, i s vědomím toho, že to asi nebude až tak atraktivní projev. Povedlo se vstřelit první branku a druhou přidat po standardní situaci, takže vlastně ideální scénář, všichni kluci to dobře odpracovali a ve druhé půli jsme si to pohlídali a hosty nepustili do žádné šance.“


Ostatní výsledky

FK Motorlet Praha - SK Senco Doubravka  2:1 (0:0), 74. vlastní (Vlk), 77. Sodoma - 66. Petr, 1.FC Karlovy Vary - FC Rokycany 2:1 (1:0), 45. Staněk, 84. Hudec - 77. Trojanec, FC Viktoria Mariánské Lázně - SK Klatovy 1898 1:2 (0:0), 68. Lukáš - 54. Lucák, 68. Kotrba, TJ Sušice - MFK Dobříš 1:3 (0:1), 59. Vichr - 18. Rychlík, 47. Junek, 55. Maryška.        

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle