Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dražice si udržely desetibodový odstup. Vodňany porazily 3:0

 
středa, 19. dubna 2017, 14:54

O velikonočním víkendu přivítaly Dražice hráče Vodňan. Ti se pohybují ve spodní části tabulky, ale poslední zápas v Nové Vsi dokázali vyhrát 4:1, což svědčí o tom, že se chtějí odrazit k vyšším příčkám. Dražice nečekal nikterak odevzdaný soupeř.

Úvod zápasu ale patřil Dražicím. Již ve 4. minutě odebral balon soupeři důrazný Dan Štecher na polovině hřiště a řítil se směrem k hostujícímu brankáři. Jeho přesný centr na střed na Kromku však stačil Malík těsně před domácím kanonýrem upálit na roh. Roh rozehrál Veselý a opět našel ve vápně Kromku. Jeho hlavičku k pravé tyči senzačním zákrokem zlikvidoval mladičký gólman Vodňan Váverka (ročník 99).

V 11. minutě fauloval Horku na půlce Polanský a pískal se přímý kop. Míč si postavil Veselý a ukázkově nacentroval před branku hostů. Ve skrumáži hráčů nejvýš vyskočil Jan Kromka a poprvé rozvlnil síť v hostující brance - 1:0. Minutu nato nebezpečně kličkoval v domácím obranném prostoru Bače, ale jeho střela byla slabá a navíc šla do zámezí.

Asi největší šance Vodňan se zrodila ve 35. minutě. Agilní Bače se uvolnil na pravé straně přes bránícího Vlašína a poslal před branku vysoký centr. Zřejmě i díky silnému větru měl s centrem největší potíž brankář, který jej na poslední chvíli vyrazil nad sebe, aby jej vzápětí ukryl v náručí před nabíhajícím Varyšem.

I začátek druhé půle se vyznačoval dobýváním hostující branky. Střela Horky po rohovém kopu Veselého se mezi tyče nevešla. Až přišla 58. minuta, Veselý dostal pěknou přihrávku středem do velkého vápna, kde pokus o kličku skončil faulem jednoho z obránců. Nemohlo následovat nic jiného než pokutový kop. Tradičním exekutorem je v poslední době Jiří Štecher, který poslal gólmana na opačnou stranu, než vystřelil, a zvýšil vedení domácí na 2:0.

Penaltový střelec měl velkou šanci i v 68. minutě. Postupoval sám proti brankáři po levé straně, ale místo střely zvolil přihrávku na nabíhajícího Kromku. Tento záměr však obránce přečetl a bylo po šanci.

Další pěkný fotbalový moment nabídli divákům dražičtí borci v 75. minutě. Vodňanští rozehrávali rohový kop, ale ten odhlavičkoval z nebezpečného prostoru jeden z našich obránců, balon se dostal k Barešovi, který utekl obránci a postupoval po levém křídle v rychlém brejku. Těsně před brankářem stačil balon přistrčit vpravo Danielu Štecherovi, který pohotově vystřelil. První střela se však odrazila od tyčky před branku a tak musel mladší z bratrů Štecherů až na podruhé dopravit balon za záda překonaného brankáře Váverky – 3:0.

Mírná převaha domácích pokračovala až do samého závěru zápasu. Vzruch přinesla snad jen pološance hostujícího Bačeho, který z ojedinělého útoku vypálil z hranice šestnácky, ale Baka byl připraven a jeho pokus vyrazil na roh. Gól už nepadl.

„Obavy ze hry soupeře se tak nepotvrdily, gólový příděl byl spravedlivým vyjádřením poměru sil na hřišti. Vodňany disponují velmi mladým mužstvem, kterého čas jistě ještě přijde. Otázkou je, dokáží-li se ve výkonech posunout pod vedením trenéra Hrachovce,“ poznamenal Lubomír Kolář, vedoucí mužstva Dražic.

TJ Dražice - FK Vodňany 3:0 (1:0)

Góly: 11. Kromka, 58. J. Štecher (pen.), 75. D. Štecher.                                                                       

Napsal(a) Lubomír Kolář | Foto Daniel Pekař