Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sedmé domácí vítězství si Nová Ves připsala nad Dřítní

 
středa, 19. dubna 2017, 12:16

Favorizovaná N. Ves, která při historické účasti v B třídě stále nepoznala na domácím hřišti hořkost porážky, si poradila s Dřítní. Ta více než hodinu poctivě a účelně bránila. „Jsem rád, že jsme nakonec vstřelili dva góly a body zůstaly doma,“ uvedl novoveský trenér Miroslav Pekárek.

První momenty zápasu nastínily, jak bude probíhat celý zápas. Dříteň hrála stažená do poctivého bloku, který pouze posouvala. Novoveští borci byli častěji u míče, nejvíce obrana, která hru otáčela. Domácí se snažili rozhýbat soupeřovu obranu kolmicemi dopředu, ale útočníci vždy balón pouze vrátili zpět, jelikož byli otočeni zády k bráně se soupeřem v závěsu.

Novoveským chyběl větší pohyb a hra po křídlech. Až ve 24. minutě si Janovský na půli poradil s trojicí protihráčů, přihrál perfektně naběhnuvšímu Neumannovi ml., jenž se snažil obstřelit Lébla, ten však hosty podržel.

Když už se hosté dostali k míči, následoval dlouhý balón dopředu. Hlavičkové souboje naše defenziva zvládala. Ve 34. minutě fauloval v hlavičkovém souboji Holzer. Hosté okamžitě rozehráli a míč letěl za rozhozenou obranu. Brankář Bartizal vyběhl na vápno do tmy a před Klimešem zcela prázdná branka. Míč už do ní letěl, ale na brankové čáře vykopl balón přiběhnuvší Boháč. Ke konci prvního poločasu se do šance ještě dostal Češka, ale Lébl včas vyběhl a Češka střelou přehodil i bránu.

Začátek druhé půle nic nezměnil, obraz hry byl stále stejný. Po deseti minutách hosté začali polevovat v pohybu a jejich defenzivě se vytvářely skulinky. V 61. minutě skákal míč V. Brožkovi na vápně, Lébl opět dobře vyběhl a Brožkův pokus o lob zlikvidoval. V 64. minutě se po kombinaci až od obrany dostal míč k V. Brožkovi, který vyslal centr do vápna. Hostující stoper promáchl a Procházka uklidil balón do poloodkryté brány, 1:0. O dvě minuty později kopal Procházka roh. Na zadní tyči našel Pecha, jemuž se podařilo vyhrát souboj s obráncem a hlavou poslat míč do sítě, 66. min. 2:0.

V 81. minutě se dostal do šance hostující Hromada, ale Bartizal jeho ránu vyrazil efektním zákrokem na roh. Poslední šanci zápasu si připsal domácí Šejba. Balón se z obrany po ose Pech - Vávra - Procházka, jenž krásně nacentroval, dostal až na Šejbu. Ten si balón zpracoval na prsa a z první vystřelil těsně vedle zadní tyče.

Miroslav Pekárek, trenér N. Vsi:  „Zápas jsme vyhráli zaslouženě. Soupeři jezdí na naše hřiště spíše bránit, což nám dnes dělalo problémy. Dříteň se v obraně dobře posouvala a běhala. Jsem rád, že jsme nakonec vstřelili dva góly a body zůstaly doma.“

TJ Nová Ves – TJ Dříteň 2:0 (0:0)

Góly: 64. Procházka, 66. Pecha.

N. Ves: Bartizal - Holzer, Boháč (K), Janovský, Pech - Neumann ml. (46. Šejba), Graman, Češka (71. Kohout), Brožka Radek (82. Vávra) - Procházka, Brožka Václav (89. Lexa).

Dříteň: Lébl - Švejda, Pečenka (K), Werner, Tupý Petr - Tupý Miroslav, Šíma (86. Koudelka Miroslav), Kovařík Marek (75. Kovařík Tomáš), Moudrý - Koudelka Lukáš (67. Hromada), Klimeš.

Napsal(a) TJ Nová Ves