Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Fotbalisté Písku se utkají s jarním strojem na body

 
pátek, 7. dubna 2017, 09:21

Další těžké utkání čeká v sobotu dopoledne písecké třetiligové fotbalisty, kteří na domácí půdě přivítají na jaře téměř stoprocentní Převýšov.

Hráči reprezentující malou obec v okrese Hradec Králové, která má jen něco málo přes tři stovky obyvatel, se mohou pyšnit ziskem jedenácti bodů z posledních čtyřech zápasů.

Svěřenci trenéra Petra Hrabíka oslavili příchod jarní části sezony výhrou na Vyšehradě a úspěšní byli také na hřišti Hořovicka. V domácím prostředí sice nevyhráli za plný počet bodů, ale úspěšný penaltový rozstřel proti Dvoru Králové Převýšovským radost z výborného začátku nepokazil. Zvlášť, když se jim podruhé v aktuálním ročníku podařilo vyzrát na hradeckou Olympii.

Prestižní okresní derby se mělo hrát již v polovině března, ale fotbalisté Převýšova a Hradce Králové vyběhli na trávník až tuto středu. Sobotní soupeř Písku tak má v nohách náročný souboj, ale hřejí je dosažené výsledky.

Nejlepším střelcem v soupeřově kádru je útočník Tomáš Bastin. Ten se v sedmnácti podzimních duelech trefil hned desetkrát, ale na jaře zatím mlčí. Jeho roli aktuálně převzal Lukáš Kraják, který se po zimní přestávce potkal s přesnou muškou a na startu druhé poloviny soutěže zaznamenal již tři přesné zásahy, což je víc než v celé podzimní části. Hráči píseckého FC budou muset také hledat recept na Převýšovskou obranu, jež byla překonána zatím pouze dvakrát.

Utkání FC Písek - SK Převýšov začíná v sobotu 8. dubna v 10.15 hodin.

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle