Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čkyně udržela druhé místo, Sedlec jí však stále uniká

 
středa, 5. dubna 2017, 12:11

Ve slunečním sobotním odpoledni přivítala druhá Čkyně jedenáctou Zliv. Papírové předpoklady hovořily jasně pro domácí, ale Zliv předvádí po nevydařeném podzimu dobrý a pohledný fotbal. Před týdnem doma brala tři body proti Sousedovicím. Domácí tedy nečekalo nic lehkého. Po nepříliš ideálním výkonu Čkyňských zůstaly všechny tři body na domácí půdě.

Zliv se ve Čkyni moc nestyděla a domácí tým zamknula v prvních sedmi minutách na jeho polovinu, ovšem bez výrazné brankové situace. První šance domácích přišla v 9. minutě a hned z toho byla branka - Kuneš našel krásným centrem na zadní tyči Gerolda, ten pohodlně poslal hlavičkou Čkyni do vedení - 1:0.

V 19. minutě zahrozili poprvé velkou šancí hosté. Po rohovém kopu se míč dostal zpět k rozehrávajícímu a ten rovnou vyslal bombu na branku Kaince, ten výborně vytáhl opět na roh. Ve 21. minutě našel Kuneš dobrým pasem Děda, z voleje ale přestřeli branku Václavíka.

Ve 32. minutě se mohl Gerold radovat podruhé, už byl smířený s tím, že na balon nedosáhne, obránce hostí však nečekaně propadl, ale čkyňský záložník už branku trefit nedokázal. Za další tři minuty zahrávali domácí rohový kop, balon se dostal zpět po centru k Vojtovi u praporku, na druhý pokus našel pěkným centrem na zadní tyči M. Kuneše, ten si poradil velmi zkušeně, jeho střela hlavou měla potřebnou razanci i přesnost a zapadla přesně tam, kam měla, k tyči - 2:0. To bylo v prvním dějství všechno.

Do druhé půle vstoupili aktivněji hráči Zlivi. V 54. minutě dostali dobrou šanci zahrávat volný přímý kop, nejlepší střelec hostů Kubeš napálil míč, který se otřel o záda domácího Kuneše a zapadl do branky - 2:1. Domácí na tuto trefu našli hned za další tři minuty odpověď, Děd poslal krásnou přihrávkou do úniku dva na dva Krále, tomu nabíhal Toman, který obdržel těžkou přihrávku, ale tu dokázal v malém vápně výborně zpracovat a hned ze vzduchu ještě lépe trefit - 3:1. Za další minutu zkoušel vystřelit z 25 metrů domácí Vojta, střela proletěla jen těsně vedle branky. Hned po rozehrání domácí obdrželi domácí laciný gól, centr skoro z poloviny hřiště dostal na hlavu ve vápně hostující Bican, obrana domácích mu dovolila hlavičkovat a jeho pokus zapadl na zadní tyči do branky - 3:2. Divoká šestiminutovka.

Po tomto představení se hra zklidnila až do 70. minuty, kdy domácí Kuneš pálil tvrdě na Václavíka, který vyrazil balon ke Královi, následovala další tvrdá střela a byl z toho rohový kop. V 80. minutě mohl rozhodnout definitivně Kuneš, střelu z voleje však vůbec netrefil, jak si představoval.

Poslední minuty patřili domácím, kteří utočili do otevřené obrany hostů, nejprve po kombinaci bratří Tůmů pálil Gerold nad, za další minutu měl obrovskou šanci Michal Turek, prázdnou branku ale netrefil. V posledních vteřinách se dostal do útoku opět Michal Turek, přistrčil míč ve vápně Geroldovi a ten už měl jednoduchou práci - 4:2.

Hned po rozehrání ukončil sudí Novotný utkání, ve kterém si domácí došli pro druhou jarní výhru. Za týden čeká Čkyni důležitý boj v Lažišti o setrvání ve hře o postup. Zliv doma přivítá zatím na jaře bezbodové Lhenice.

Josef Kuneš, trenér Čkyně: „Do začátku utkání jsme vstoupili velmi pasivně a soupeř toho začal využívat, měli jsme problémy s odraženými balóny, které získával soupeř, a my jsme se nemohli dostat do hry. S odstupem času se hra zlepšila a vytěžili jsme po pěkných centrech ze stran dvě branky. Ve druhém poločase jsme zbytečně inkasovali. Herně se nám přestalo dařit, ale přesto jsme po pěkné akci přidali třetí branku, ale za pár minut jsme opět inkasovali a soupeře znovu dostali do hry o vyrovnání. Na konci utkání jsme rozhodli čtvrtou brankou a potvrdili zisk tří bodů. Mužstvo Zlivi hraje o záchranu a bylo to znát, předvedlo solidní výkon, jejich bojovnost a nasazení nám dělalo velký problém. Náš tým si hodně zkomplikoval svoji nedůsledností celý druhý poločas, nakonec tři body zůstaly doma.“


SK Čkyně - SK Zliv 4:2 (2:0)

Branky: 11. a 90+2.Gerold, 36. M. Kuneš a 59. Toman - 55.Kubeš a 61.Bican. Sudí: Novotný - Mráz, Marek. ŽK: Gerold - Kubeš a Bican.

Napsal(a) Patrik Krull | Foto Zdeněk Formánek