Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sedmnáctka Dynama ČB zabodovala s Duklou. Teď si brousí zuby na Spartu

 
úterý, 4. dubna 2017, 20:40

Mladší dorost budějovického Dynama U17 si připsal další tříbodový zisk. Po Viktorii Plzeň porazil na Složišti Duklu Praha a ve středu přivítá v dohrávce vedoucí Spartu Praha.

Do utkání vstoupili Budějovičtí stejně aktivně jako v minulém utkání v Plzni. Do desáté minuty měli dvě velké šance, nastřelili tyč. Po úvodním náporu nepochopitelně vyklidili pole a Dukla je začala přehrávat. „Musíme si sportovně přiznat, že jsme přežili několik zajímavých příležitostí hostujícího celku díky našemu brankáři a celé obrany. Jednou se nám také podařilo vykopnout míč z odkryté branky, kdy už byl David Vávra překonán. Naštěstí Jan Martinec stačil míč vykopnout a zachránit od gólu v naší síti. První poločas z naší strany nebyl dobrý a Dukla byla lepším celkem,“ uznal trenér Dynama Jaromír Plocek.

O přestávce bylo v kabině Dynama dusno, trenéři Plocek s Kadlecem udělali pořádný vítr a padlo i několik ostrých slov na některé hráče, aby se konečně probudili. Do druhé půle už nenastoupil zraněný Míka, jehož vystřídal Kortiš. „Do druhého poločasu jsme vstoupili v úplně jiném světle a jiném zaujetí pro hru. Dukla byla sice lepší v držení míče, ale my jsme naší bojovností a zarputilostí dospěli k první brance utkání,“ všiml si Plocek.

Po několika soubojích uprostřed hřiště se dostal k míči Marcel Jiran, přetlačil stopera Dukly, běžel sám na brankáře a chladnokrevně zakončil. Vedoucí gól domácí uklidnil, začali se hrát více kombinačně. Po další pěkné akci se prosadil čerstvý Daniel Kortiš a křížnou střelou přes celou branku nezadržitelně skóroval. Dukla se snažila o korekci skóre, ale výborného Vávru překonala pouze v 61. minutě po pohledné akci a zaváhání domácí obrany.

„Musíme sportovně uznat, že Dukla Praha předvedla velice dobrý výkon. Na druhou stranu musíme kluky moc pochválit za předvedenou hru ve druhém poločase, protože tam byla vidět diametrální změna než v poločase prvním. Kluci to odmakali a za bojovnost byli odměněni třemi body, které zůstaly u nás doma na Složišti,“ zhodnotil druhé jarní vítězství Plocek, který se společně se svými svěřenci těší na středeční dohrávku 15. kola. „Chtěli bychom pozvat naše fanoušky na další domácí utkání, které sehrajeme už tuto středu se Spartou Praha od 11:00 hod. v tréninkovém centru na Složišti. Budeme se na vás všechny těšit.“

SK Dynamo ČB U17 – FK Dukla Praha U17 2:1 (0:0)

Góly: 44. Jiran, 59. Kortiš – 61. Rattay.

Dynamo: Vávra – Faltýn, Grigera, Martinec, Ardamica, Vogl (70. Skála), Malecha (65. Cepák), Kadlec, Jiran (79. Benda), Šplíchal, Míka (40. Kortiš).

 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Ján Honza