Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ledenice podruhé nebodovaly. Kaplice udeřila třikrát v závěru první půle

 
pondělí, 3. dubna 2017, 17:58

V prvním jarním kole vyšly bodově naprázdno jak Ledenice, tak i Kaplice. Ve vzájemném duelu tedy chtěly bodovat oba dva týmy. Tomu tak trochu také odpovídal začátek střetnutí, kdy na hráčích obou celků byla patrná jistá nervozita.

Jako první zahrozili v minutě sedmé Ledeničtí a to díky spolupráci zkušených fotbalistů. Kadlec přihrával Bezovi, střelu po zemi hostující gólman vytěsnil na rohový kop. Poté se dlouhé minuty hrálo bez větších příležitostí. Kapličtí se dostali do některých velmi zajímavě vyhlížejících kontrů, ale chyběla přesnější finální přihrávka. V devatenácté minutě měli hosté výhodu přímého kopu. Skákavá střela Hamiho skončila v rukavicích připraveného Mičana.

O chvíli později Winkler připravil palebnou pozici opět Bezovi, křížná střela se mezi tři kaplické tyče nevešla. Ve 24. minutě měli pro změnu gólovou příležitost hosté. Janura vysunul poprvé v základní sestavě hrajícího Marka Urazila, ten se dostal přes obránce dostal až do vápna, mířil však jen do vybíhajícího Mičana. Po půlhodině hry se pro změnu kaplický brankář Říha poradil se střelou Fošuma.

Závěr poločasu se odehrál v režii Spartakovců. Skóre se poprvé měnilo v 39. minutě, kdy pomalou rozehrávku domácích zadáků vystihl Marek, byl zastaven jen za cenu faulu, za což viděl Princl žlutou kartu a Kapličtí dostali výhodu trestného kopu. K míči se postavil Tomáš Kebl a precizní střelou překvapil nepříliš dobře postaveného brankáře Mičana, který spíše očekával centr – 0:1.

Hned v následující minutě hosté domácím uštědřili další gólovou ránu. Na levé straně se k míči dostal Řepa a jeho milimetrovou přihrávku přetavil ve druhý zakončením z prvního doteku zkušený Petr Janura – 0:2. Míč doputoval přesně k tyči. Pak sice měli přímý kop i domácí, ale Fencl mířil vysoko nad branku. A tak v závěrečné minutě přidali tří gólový úspěch znovu hosté. Mladý Urazil zatáhl míč po levé straně, přesnou přihrávkou našel před brankou nabíhajícího Petra Januru, který patnáctým gólem v sezóně zajistil Spartakovcům po prvním poločase pohodlný tříbrankový náskok – 0:3.

Do druhého dějství šli domácí s jasnou taktikou. Průběžný výsledek jim velel vrhnout se do útočení. Ve 49. minutě mohl snížit domácí špílmachr Kadlec, v gólové pozici napálil balón pouze nad břevno. Hned v následující minutě mohli skórovat pro změnu Kapličtí. Gólman Říha dlouhým nákopem našel Januru, ten posunul balón do stoprocentní příležitosti Urazilovi, toho však dokázal reflexivně vychytat Mičan.

Domácím v zlepšeném herním projevu ve druhém poločase jistě prospěly i změny v sestavě. Po hodině hry to byl právě střídající Hrubý, který měl na noze snížení. Po přihrávce od Winklera jen vychytal Říha, který pokus zblízka stačil vytěsnit na tyč a míč uklidil do bezpečí Štrbačka. V 65. minutě se před vápnem uvolnil Winkler, střelu na bližší tyč Říha dokázal vyrazit. Spartakovci poté mohli několikrát využít ke skórování přečíslení, která se jim nabízela, ale ve finální fázi se vždy o šanci připravili sami.

Dvacet minutě před koncem dlouhé autové vhazování domácích až do pokutového území Spartaku. K odraženému míči se dostal Bez, přízemní střela se otřela o pravou tyč. Na druhé straně byl po Keblově přihrávce sám před brankářem Urazil, pokus o přehození mu však vůbec nevyšel. Gólu se tak přece jenom dočkali Ledeničtí. V 76. minutě zahrávali trestný kop ze strany, a hlavičkující Jan Fencl vykřesal domácím jiskérku naděje – 1:3.

Domácí ještě více přidali a snažili se utkání ještě více zdramatizovat. V 79. minutě Bez uvolnil Fencla, tomu však v tomto případě byla branka Spartaku malá. O tři minuty později další standardní situace pro Ledenické. K hlavičce se znovu dostal Fencl, Říha konečky prstů míč vytěsnil na břevno. Ač se domácí dál tlačili do útočení, do další šance je již Kapličtí nepustili.

Naopak v samotném závěru mohl výhru hostů pečetit po Micákově přihrávce střídající Dan Pál, ale z otočky po uvolnění branku Ledenic těsně minul. To však hosty již mrzet nemuselo, protože dokázali bodově nahradit ztrátu z minulého domácího střetnutí. Ledeničtí se sice po změně stran dokázali herně zvednout a byli i nebezpeční, ale tříbrankové manko po prvním poločase bylo pro ně až příliš vysoké. Kapličtí se budou tři body z venku potvrdit v domácím střetnutí s nebezpečnou Olešnicí.


TJ Slavoj Ledenice – FK Spartak Kaplice 1:3 (0:3)

Góly: 76. Fencl – 40., 45. Janura, 39. Kebl,

Rozhodčí: Kollmann – Ernst, Škuthan ml. ŽK: 2:1 (Princl, Kadlec – Štrbačka). Diváků: 100.


Ledenice: Mičan – Kopáček (53. Michner), Stránský, Fencl, Princl (75. Kožant) - Volf (75. Babka), Fošum (51. Hrubý), Kadlec, Labaj (57. Sudek) - Bez, Winkler. Trenér Pavel Vajgel.

Kaplice: F. Říha ml. – Štrbačka (62. T. Růžička), Hami, Kuchař (86. Pál), Gondek - F. Marek, Kebl, Micák, Řepa (77. Daniel) - Janura, M. Urazil. Trenér Bohdan Malický.


Napsal(a) Libor Granec