Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bernartice nepokořily obranu posledního Hradiště a přišly o dva body

 
pondělí, 27. března 2017, 21:08

V úvodním jarním 14. kole hostovali Bernartice na písecké umělce a jejich soupeřem jim bylo po podzimu poslední mužstvo soutěže TJ Hradiště. Pro hosty to asi neměl být teoreticky soupeř, se kterým by měli po kvalitní zimní přípravě problémy. Avšak jak to bývá, opak byl pravdou.

Hradišťští totiž v podstatě bránili v 8 hráčích a podnikali ve dvou nebezpečné brejky, když bernartické obraně dělali asi největší potíže Blažek se šikovným Liborem Pichlíkem. Pro hosty byla domácí brána zakletá, a co obranným valem proniklo, vždy pochytal jejich skvěle předvídající a chytající brankář. Hosté z obrovských šancí neproměnili ani jednu a tak se zrodil určitě překvapivý bezbrankový výsledek, z kterého měli pochopitelně největší radost hráči Hradiště.

Obě mužstva do zápasu nastoupila velmi aktivně a domácí hned ve druhé minutě zahrozili střelou Čejky, ta se totiž odrazila od břevna do autu. O tři minuty později Kloboučníkovu nepříliš prudkou střelu brankář Lapeš v pohodě zlikvidoval. Fučíkovu střelu v 8. minutě také vyrazil a dorážka Dana Homoly byla bekem zblokována a následoval rohový kop. O dvě minuty později akce D. Homoly z levé strany vyústila přihrávkou na Víta Fučíka, jehož slabší střelu hradišťský brankář zlikvidoval.

Střelecký pokus Königa ve 13. minutě k pravé tyči bernartický gólman Tomáš Fučík chytil. Ve 20. minutě po akci D. Homoly zakončoval přesně Kloboučník, ale jeho střela směřovala přesně do náručí domácího brankáře Lapeše. Bernartický Ťupa dobře vystřelil ve 27. minutě, míč se odrazil od beka k Vítovi Fučíkovi, jehož dorážku vytěsnil vynikající Lapeš na roh.

Nápor hostů do hodně semknuté obrany domácích pokračoval, avšak překonat ji bylo hostům zapovězeno. Ve 39. minutě Kukrálova tečovaná rána skončila opět jen v autu za brankovou čárou. Blažek nebezpečně zatáhl míč na pravé straně ve 41. minutě a přihrávkou brankové čáry vyzval kapitána domácích Libora Pichlíka k zakončení. Jeho střelecký pokus však brankář Tomáš Fučík s přehledem zlikvidoval. Poslední Kukrálova střela v první půli ve 44. minutě skončila mimo brankové tyče v autu. Poločas, ve kterém hosté vehementně dobývali hradišťskou svatyni, skončil bez gólů.

Druhá část utkání se hrála již za umělého osvětlení a charakter hry byl shodný. Hosté vehementně útočili do zhuštěné domácí obrany avšak bez brankového efektu. Domácí mohli v 55. minutě zaznamenat první gól Liborem Pichlíkem, s jehož vysokým obloučkem měl i díky osvětlení velké problémy bernartický gólman a v posledním okamžiku se mu podařilo padající míč pod břevno vytěsnit nad bránu.

V 58. minutě Suchopár zakončoval jen lehkou střelou, která brankáři mnoho starostí nenadělala. Individuální akci Václav Homola v 62. minutě dobře zakončoval, Lapeše ale nepřekonal. Ten jeho střelecký pokus vytáhl na roh.

Posledních dvacet minut utkání Bernartičtí doslova zavřeli domácí na jejich polovině, avšak i přes drtivý tlak a množství šancí se jim nepodařilo míč dostat za záda skvěle chytajícího brankáře. Největší roli v zakončení mělo asi i štěstí, které plně stálo při domácích a k hostům se obrátilo zády.

Papírově i herně jasný zápas skončil bezbrankovou remízou, která samozřejmě více mrzí herně dobře naladěné, avšak v koncovce neúspěšné hosty. Domácí byli za plichtu samozřejmě vděčni a doufají, že jim pomůže v náročném jarním tažení za záchranou soutěže.

Příští zápas odehrají Bernartičtí derby s Milevskem B na domácím trávníku v neděli 2. dubna.


TJ Hradiště – Sokol Bernartice 0:0

Rozhodčí: Tauber - Izugrafov, Škuthan. DFA: Vrzal. ŽK: 1:0 (75. Hanus). Diváků: 55.


Hradiště: Lapeš - Valach (73. Vepřovský), Hanus, Chassard, Výrostek - Tomáš Žalud, Daniel König (89. Hubička), Tomáš Blažek, Čejka - Libor Pichlík (K), Rybár. Trenér Miroslav Laňka.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) - Ťupa, Novák, Trantina, Tomáš Češka - Kloboučník, Kukrál - Mir. Suchopár (73. Rakovan), Daniel Homola, Václav Homola - Vít Fučík. Trenéři Petr Vašíček a Pavel Schorník.


Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák