Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Devatenáctka Písku ztratila vyhraný zápas s Meteorem

 
pondělí, 20. března 2017, 16:02

Písečtí fotbalisté do devatenácti let předvedli v utkání proti Meteoru Praha VIII jeden z nejlepších výkonů sezony, přesto tři body neberou.

Hosté, kteří se pohybují v první polovině tabulky České ligy dorostu, zvítězili v úvodním vzájemném duelu sezony na vlastním hřišti 2:0. U Otavy toho moc nepředvedli, ale nakonec byli spokojenější.

Hráči FC Písek měli od začátku utkání více ze hry. Drželi míč a dokázali si vypracovat velké množství brankových příležitostí. Po sedmi minutách mohl poslat domácí celek do vedení Adam Kasík, jenže nadějný pokus zastavila tyč. Neujala se ani jeho další střela, kterou kryl gólman Meteoru Michal Brožek.

Nápor Písku vystřídala pasáž, během které bojovaly obě jedenáctky ve středu hřiště. Růžky však vystrčili také Pražané. První velkou příležitost Pavla Láfa ještě David Přibyl v bráně domácích vyrazil na roh, ale po jeho exekuci již byla Láfova hlavička přesná. Písečtí hráli, hosté však vytěžili z minima maximum - 0:1.

Také na druhé straně udeřilo po standardce. Na přesný balón směřující do šestnáctky Meteoru si těsně před přestávkou naběhl kapitán domácího celku Filip Blažek, jemuž stačila jen lehká teč hlavou, aby ho poslal do sítě a povzbudil tak tým do druhé půle - 1:1.

I přes bouři v kabině hostí se obraz hry nezměnil ani ve zbývající pětačtyřicetiminutovce. Písek útočil. Soupeř musel být stále na pozoru. Diváci viděli mnoho šancí, ale už jen jeden gól z kopaček Jihočechů. Postaral se o něj opět Filip Blažek. Běžela 56. minuta a Písek vedl 2:1.

Už to vypadalo na tříbodovou radost. Fotbalisté z Prahy byli v podstatě neškodní - tedy až do 80. minuty. Poté přeci jenom také zahrozili. Gólman Brožek přepustil své místo náhradníkovi Petru Marešovi, ale na lavičku nešel. Vydal se do pole, kde pomáhal útočnému snažení Meteoru.

Když do konce zápasu chyběla poslední minuta, hosté se prosadili podruhé - a znovu po rohu a znovu Pavel Láf - 2:2. Střetnutí skončilo smírně a o bonusovém bodu musely rozhodnout penalty.

Hosté v rozstřelu dvakrát minuli, ale i taková produktivita jim stačila. Písečtí totiž neproměnili čtyři z pěti pokutových kopů a kalich hořkosti si vypili až do dna.

Trenér FC Písek U19 Rostislav Grossmann: „Z jasně vyhraného zápasu máme jenom jeden bod. To je strašně málo. Místo toho, abychom po naší vedoucí brance na 2:1 dali další góly a dohráli zápas v klidu, na což jsme měli šance, tak dovolíme soupeři vyrovnat. Kopali jsme snad dvacet standardek a dali jsme z nich pouze jednu branku. A nedat čtyři penalty z pěti, to je tragédie.“


FC Písek - FK Meteor Praha VIII 2:2 (1:1), pen. 1:2

Góly: 44. a 56. Blažek - 25. a 89. Láf.

Rozhodčí: Cihlář - Novotný, Jevčák. ŽK: 1:1 (Jančura – Láf). Diváků: 100.


Písek: Přibyl - Říha (46. Petřík), Němeček, Klemš, Kulík, Viták (86. Dan), Kagui, Jančura, Sigmund, Blažek, Kasík. Trenér Rostislav Grossmann.

Meteor: Brožek - Kubík, Krob, Klouček (84. Mareš), Pouzar, Vácha, Vetešník, Láf, Macháč, Junek, Souček. Trenér František Kopač.


Napsal(a) Petr Brůha