Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Diviznímu derby dominovali malšané. Jankov nezachytil začátek a dohrával o devíti

sobota, 18. března 2017, 20:10

Netrpělivě očekávané divizní derby „českobudějovického venkova“ pro sebe jasně rozhodli domácí malšané. Jejich nový kouč, a na podzim ještě spoluhráč, Rudolf Otepka tak mohl slavit první divizní výhru v nové roli.

V ostrém bočním větru, který komplikoval práci s míčem, jim pomohl rychlý gól. Právě ve chvíli, kdy o sobě dával vědět natěšený jankovský „kotel“, se na levé straně uvolnil Vávra, poslal míč do vápna, kde Markytán vyhrál souboj s gólmanem Hejníčkem, a volný David Růžička uklidil míč do prázdné branky. To běžela teprve 3. minuta a někteří z více než čtyř stovek diváků, kteří se zdrželi u pokladny, o úvodní gól přišli. Nemuseli ale litovat, už v 19. minutě zvyšoval Matyáš Markytán, kterého do šance poslal přesným pasem Ondřej Otepka.

Roudné, kterému trenér Otepka naordinoval rozestavení 3-5-2, hru jasně kontrolovalo a hosty prakticky k ničemu nepouštělo. Jankov se vážněji ozval až krátce před odchodem do kabin – nejdříve Smékal ve 42. minutě zahodil tutovku, když sám před brankou promáchl. A dvě minuty na to ten samý hráč obhazoval vyběhnutého brankáře Hřebejka, ale skákavý míč letící vedle uklidil do bezpečí Kössl.

Kdo čekal, že do druhé půlky zápasu hosté vletí a pokusí se o zvrat, nedočkal se. Naopak blízko ke gólu měl Růžička, který ve 48. minutě běžel sám na Hejníčka, ale volil střelu do gólmana místo obhození. Odražený míč vybojoval dobíhající Markytán, ale další Růžičkova rána letěla vysoko nad.

Pak hostující Maršán dalším ostrým zákrokem proměnil v 51. minutě žlutou kartu z první půle v červenou a ještě než došel do šaten, Ondřej Otepka vymetl z nařízeného trestného kopu šibenici a bylo to 3:0.  A to nebylo vše. O deset minut později srazil Píšu v brejku ve vápně Lošek, dostal hned červenou a kopala se penalta. K ní se postavil faulovaný Píša, ale kopl ji přímo do rukou padajícího Hejníčka.

Skóre se sice nepohnulo, ale i tak bylo vlastně po zápase. Jankov v devíti už jen bránil, domácí útočili, ale na stavu se už nic nezměnilo, i když pár možností malšané ještě měli. Víc ale zaujala divizní premiéra mladíka Filipa Budína (1999) a starty dalších mladíků, které trenéři poslali do už rozhodnutého zápasu.


MALŠE ROUDNÉ – SK JANKOV 3:0 (2:0)

GÓLY: 3. RŮŽIČKA, 19. MARKYTÁN, 53. O. OTEPKA.

ROZHODČÍ: SIMBARTL – CIHLÁŘ, BABKA. DELEGÁT: HANZAL. ŽK: 0:4 (MARŠÁN 2, KOLLÁR, BÜRGER). ČK: 0:2 (51. MARŠÁN, 63. LOŠEK). DIVÁKŮ: 430.


ROUDNÉ: HŘEBEJK – KÖSSL (83. VOGL), M. OTEPKA, PRŮCHA – RŮŽIČKA (73. SAMEK), TUŠER, LERCH, O. OTEPKA, L. VÁVRA (83. BUDÍN) – MARKYTÁN (81. BARTOŠ), PÍŠA. TRENÉR RUDOLF OTEPKA.

JANKOV: HEJNÍČEK – PANČÍŘ, CIMERHANZL, LOŠEK, ZAJÍC – BÜRGER (63. RYTÍŘ), KOLLÁR (63. ŠEBELKA), MARŠÁN, MUŽÍK (82. VORÁČEK) – SEDLIC (85. MAURER) – SMÉKAL (74. FAJTL). TRENÉR IVO ČECH.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: O. OTEPKA, VÁVRA - SEDLIC


 
 
Napsal(a) Zdeněk Zuntych | Foto Jan Škrle