Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čížová v Krumlově potvrdila roli favorita

sobota, 18. března 2017, 19:16

Sobotní dopolední derby na krumlovském trávníku skončilo zaslouženým vítězstvím druhé Čížové. Slavojákům se nedala upřít snaha a bojovnost, ale na zkušenost hráčů Sokola to nestačilo.

První poločas se odehrála vyrovnaná bitva. Domácí mladíci se soupeře nezalekli, rvali se o každý míč a odměny se dočkali ve 26. minutě po ukázkové akci. Beránek vysunul na křídle Persána a jeho přihrávku před branku poslal nezadržitelně pod břevno Jiří Carda.

Čížová ukázala za devět minut svou silnou stránku. Po rohovém kopu Jandy měl Filip Zikmund dostatek místa a času přesně zamířit. Za minutu se mohlo skóre opět změnit. Domácí Wagner dostal na malé vápno ideální přihrávku ze strany, ale střelou po zemi Satrapu nepřekonal. 

Druhé dějství už patřilo favorizované Čížové. Obrat stavu zřídil v 56. minutě kanonýr Martin Jirouš. Zanedlouho měl ideální palebnou pozici z trestného kopu domácí Novák, ale střílel jen do zdi. V 68. minutě podnikli hosté rychlý brejk do otevřené krumlovské obrany, nabíhající obránce Roman Zahrádka dostal přesnou přihrávku do vápna a nechytatelnou ranou zaznamenal svůj desátý letošní gól.

Zápas ještě mohl zdramatizovat domácí kapitán Beránek, jenž se v 73. minutě řítil sám na Satrapu, ale místo střely volil stahovačku, kterou vracející se obránce přečetl. Pojistku zasloužené výhry přidal svým druhým zásahem a letošním devatenáctým ostrostřelec Martin Jirouš hlavou po Zahrádkově milimetrovém centru z lajny.

„Čížová dokonale potrestala naše chyby. První poločas jsme odehráli podle našich představ, škoda inkasovaného gólu po rohu a zahozené šance Wagnera. Po přestávce už ale bylo všechno jinak. Musím uznat, že soupeř má velice kvalitní mužstvo a na špici není náhodou. Dneska vyhrál zaslouženě,“ řekl Jihočeskému fotbalu domácí trenér Václav Domin.


FK SLAVOJ Č. KRUMLOV – SOKOL ČÍŽOVÁ 1:4 (1:1)

GÓLY: 26. CARDA – 56., 75. JIROUŠ, 34. ZIKMUND, 68. ZAHRÁDKA.

ROZHODČÍ: ŠIMEK – BRYCHTA, MATYŠ. DELEGÁT: SÁDOVSKÝ. ŽK: 4:3 (WAGNER, SVOBODA, KABELE, TŮMA – NEČAS, ZIKMUND, DVOŘÁK). DIVÁKŮ: 157.


Č. KRUMLOV: TRNKA – KABELE, DUDÁK, SVOBODA, MRAVEC – TŮMA, WAGNER, NOVÁK, PERSÁN (80. BABKA) – CARDA (80. NECKÁŘ), BERÁNEK. TRENÉR VÁCLAV DOMIN.

ČÍŽOVÁ: SATRAPA – ZAHRÁDKA, NOVÁK, ZIKMUND, HELD – JANDA, FENYK, DVORÁK, NEČAS (81. POHNÁN) – JIROUŠ (83. JANOCH), POLODNA. TRENÉR ZDENĚK STAROBA.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: NOVÁK – JIROUŠ, ZAHRÁDKA, JANDA


 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle