Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kapitáni Roudného a Jankova slibují v sobotu třaskavou bitvu

 
pátek, 17. března 2017, 14:32

Roudné – Jankov. Dva nesmiřitelní rivalové, kteří proti sobě nastoupí už tuto sobotu v rámci divizního derby. Oba týmy z jednoho okresu jsou ve druhé polovině tabulky a záchranu nemá jistou ani jeden celek. Sobotní duel tak bude veledůležitý, což ví i kapitáni obou mužstev.

„Pro náš klub je to výjimečná událost, okresních derby na takové úrovni moc není,“ zní z úst kapitána Jankova Davida Maršána. Na derby se samozřejmě těší i celé Roudné. „Moc se těšíme. Jankov je náš velký rival. Máme jim po podzimu co vracet. Určitě přijde hodně lidí,“ má jasno Jakub Píša, kapitán Malše Roudné.

„Vzpomínám na derby před deseti lety, kdy jsme hráli divizi. Tenkrát se na nás s Roudným přišlo podívat neuvěřitelné množství diváků,“ zapátral v paměti Maršán. „Žádné derby si extra nevybavím. Byl jsem nějakou dobu v Rakousku a hrál jsem s Jankovem teď asi po pěti letech. Ale vždycky je to něco speciálního,“ ví Píša.

Ani jeden z týmů nemá ještě zdaleka jistou záchranu a o náboj zápasu tak nebude nouze. „Oba jsme namočeni v záchranářských vodách, takže potřebujeme bodovat. Půjdeme do toho po hlavě,“ slibuje jankovský kapitán.

Že se bude hrát opravdu bojovně, ví i roudenský Píša. „Opět se bude hrát na ostří nože. Já jsem zrovna typ, který jen tak něco nevypustí. Oni tam mají podobné kluky. Všechny zápasy s nimi bývají podobné. Mají hodně bojovné mužstvo. My se více snažíme hrát fotbal. Je to většinou o jednom gólu.“

Cíl je tak pro oba týmy jasný. „Tři body by pro nás byly úspěch, ale spokojili bychom se i se dvěma,“ z ní tábora hostujícího Jankova.

„Bereme jenom výhru. Pro nás jsou body ohromně důležité. Nikdo neví, kolik mančaftů bude sestupovat. Chceme doma vyhrávat jako na podzim. Venkovní zápasy jsou pak jiná kapitola,“ uzavírá Píša.

Napsal(a) Aleš Skok | Foto Miloslav Kusbach/Radek Maxa